Kijk, bij een Classy Life hoort uiteraard dat je er goed verzorgd uitziet en ook blijft uitzien. In dat kader is dit nieuws interessant. Kledingmerk Gant introduceert deze maand het nieuwe materiaal Tech Prep™ in een aantal van haar herenoverhemden. De innovatieve kenmerken hiervan maken de hemden optimaal geschikt voor een actief leven. Ze blijven, eenvoudig gezegd, langer mooi en fris, zo stelt Gant. De nieuwe hemden met Tech Prep zijn zo ontworpen dat, wat je ook voor je kiezen krijgt, je je nooit niet comfortabel (#nevernotcomfortable) hoeft te voelen. Of je nu naar kantoor fietst en meteen een vergadering in moet, of een nachtvlucht neemt en de volgende ochtend in een vergaderzaal verwacht wordt, met de Tech Prep overhemden hoef je volgens de fabrikant alleen maar je kraag goed te doen en aan de slag te gaan. Het hemd zou ook niet meteen gewassen hoeven te worden en lang fris blijven. Eerlijk gezegd spreekt ons een goed gewassen en lekker ruikend hemd meer aan, maar het is mooi als het inderdaad op een prettige manier wat langer gedragen kan worden. >>

Kijk, bij een Classy Life hoort uiteraard dat je er goed verzorgd uitziet en ook blijft uitzien. In dat kader is dit nieuws interessant. Kledingmerk Gant introduceert deze maand het nieuwe materiaal Tech Prep™ in een aantal van haar herenoverhemden. De innovatieve kenmerken hiervan maken de hemden optimaal geschikt voor een actief leven. Ze blijven, eenvoudig gezegd, langer mooi en fris, zo stelt Gant. De nieuwe hemden met Tech Prep zijn zo ontworpen dat, wat je ook voor je kiezen krijgt, je je nooit niet comfortabel (#nevernotcomfortable) hoeft te voelen. Of je nu naar kantoor fietst en meteen een vergadering in moet, of een nachtvlucht neemt en de volgende ochtend in een vergaderzaal verwacht wordt, met de Tech Prep overhemden hoef je volgens de fabrikant alleen maar je kraag goed te doen en aan de slag te gaan. Het hemd zou ook niet meteen gewassen hoeven te worden en lang fris blijven. Eerlijk gezegd spreekt ons een goed gewassen en lekker ruikend hemd meer aan, maar het is mooi als het inderdaad op een prettige manier wat langer gedragen kan worden. Gant wil Tech Prep voor veel van haar kledingstukken gaan gebruiken, ‘zodat de looks van klanten nooit onder hun drukke levensstijl hoeven te lijden’. Het materiaal Tech Prep moet de overhemden drie belangrijke kwaliteiten geven:

QUICK-DRY
Tech Prep is microfiber polyester van hoge kwaliteit, dat transpiratie van het lichaam naar het oppervlak van de stof voert, waar het vervolgens verdampt. Dit is mogelijk door een behandeling van de vezels, waardoor deze geen transpiratie en andere vloeistoffen opnemen en de stof sneller droogt dan normale, onbehandelde stoffen.

BREATHABLE
Tech Prep-kledingstoffen zijn zo geweven dat lucht en lichaamswarmte door de stof heen kan, waardoor de lichaamstemperatuur van de drager op peil blijft.

WICKING
Tech Prep-overhemden absorberen actief vocht op de huid en voeren dit van het lichaam naar het oppervlak. Het belangrijkste voordeel hiervan is het verkoelende effect. Dit wordt bereikt door de vorm van de vezels. Op moleculair niveau lijkt een dwarsdoorsnede van de vezel op een ster. Deze vorm zorgt ervoor dat lucht de stof in en uit kan, waardoor de lichaamstemperatuur optimaal op peil blijft. Gant’s belangrijkste kledingstukken hebben alle drie de Tech Prep-kenmerken.

TECH PREP CHAMBRAY SHIRT

Een nieuwe variant op een oude favoriet: het getailleerde Tech Prep Chambray Shirt heeft de bekende preppy look, maar dan met de extra’s die Tech Prep-technologie biedt. Dit overhemd heft een klassieke button-down kraag, voelt superzacht aan en heeft ook de voor Gant kenmerkende boxplooi en locker-lus.

TECH PREP CHECK SHIRT
Het ruitenpatroon van het getailleerde Tech Prep Geruite Shirt is een ode aan Gant’s oorsprong aan de Oostkust van de VS. De overhemden zijn ideaal voor zowel werk als vrije tijd. Ze hebben een button-down kraag, voelen zacht aan en hebben eveneens de kenmerkende boxplooi en locker-lus.

TECH PREP PIQUÉ JERSEY SHIRT
Piqué is één van de Gant-klassiekers, en daarom heeft het bedrijf Tech Prep aan de stof toegevoegd om het hemd nog functioneler te maken dan het al is. Het Tech Prep Piqué Jersey Shirt bestaat uit piqué katoenen jersey vermengd met technische stof, zodat het zowel licht als verkoelend is. Dit getailleerde hemd heeft een button-down kraag en een borstzak met puntvorm.

TECH PREP BLUE STRIPE SHIRT
Met de bankiersstreep zit je altijd goed. Het Tech Prep blauwgestreepte shirt met normale pasvorm is ideaal voor op kantoor, of om in het weekend op een spijkerbroek te dragen. Het heeft een button-down kraag en voelt zacht aan.

De hemden van Gant met Tech Prep zijn vanaf deze maand online en in de winkel verkrijgbaar. Reken op tussen de 100 en 120 euro per hemd.

Leave a Comment