Onze smartphones zijn de laatste paar jaar zo smart geworden, dat we er ook voor wat betreft navigatie volledig op vertrouwen. Maar feitelijk blijft het natuurlijk altijd een compromis-apparaat, dat heel veel dingen goed moet kunnen doen maar daardoor eigenlijk nergens in kan excelleren. Dat kan riskant zijn. Want als de navigatie in de bewoonde wereld het laat afweten, gewoon onvoldoende bereik heeft, hoeft dat niet zo’n probleem te zijn. Maar wat als je een fanatiek wandelaar of fietser bent en ergens ‘in de rimboe’ actief bent? Dan is het verstandiger om te vertrouwen op semi professionele GPS ontvangers. Het bedrijf Garmin heeft daarmee een naam opgebouwd en zij introduceren nu de Oregon 700, 750 en 750t, verbeterde versies van Garmin’s meest populaire serie van touchscreen outdoor handhelds. >>

large_oregon_700

Onze smartphones zijn de laatste paar jaar zo smart geworden, dat we er ook voor wat betreft navigatie volledig op vertrouwen. Maar feitelijk blijft het natuurlijk altijd een compromis-apparaat, dat heel veel dingen goed moet kunnen doen maar daardoor eigenlijk nergens in kan excelleren. Dat kan riskant zijn. Want als de navigatie in de bewoonde wereld het laat afweten, gewoon onvoldoende bereik heeft, hoeft dat niet zo’n probleem te zijn. Maar wat als je een fanatiek wandelaar of fietser bent en ergens ‘in de rimboe’ actief bent? Dan is het verstandiger om te vertrouwen op semi professionele GPS ontvangers. Het bedrijf Garmin heeft daarmee een naam opgebouwd en zij introduceren nu de Oregon 700, 750 en 750t, verbeterde versies van Garmin’s meest populaire serie van touchscreen outdoor handhelds.

Ze zijn uitgerust met een verbeterde antenne voor hoog gevoelige GPS en GLONASS ontvangst in elke situatie. De nieuwe 700 serie ondersteunt Active Weather weersinformatie voor up-to-date weersvoorspellingen en buienradar. De modellen beschikken over meer connectiviteit zoals smartphone meldingen, automatische software updates, actuele weersinformatie en draadloze communicatie met Garmin Connect. Alle modellen zijn voorzien van een wereldwijde basiskaart met schaduw reliëf en de 750t heeft een voorgeladen TopoActive kaart van Europa. Bij de serie hoort ook een gratis 1-jarig abonnement op BirdsEye3  satellietbeelden voor een correcte weergave van je omgeving. De Oregon 750 en 750t beschikken over een 8 megapixel ingebouwde camera met automatische geotagging van foto’s (foto’s worden automatisch voorzien van de exacte GPS coördinaten).
Alle modellen hebben een micro SD kaart slot voor extra opslag capaciteit en voor extra kaarten, zoals gedetailleerde Europa Topo PRO kaarten voor exacte topografische informatie en Active Routing voor activiteit gebaseerde Profielen. De ingebouwde hoogtemeter biedt hoogtegegevens waarmee u uw stijging en daling nauwkeurig in de gaten houdt, terwijl de barometer weersveranderingen kan voorspellen op basis van luchtdruktrends. Met het kompas met 3 assen vindt u altijd uw weg, ongeacht of uw stil staat of beweegt. Het menu is vereenvoudigd met profielen geoptimaliseerd voor elke activiteit zoals hiking, fietsen, klimmen, geocachen, vissen en meer. U kunt deze apparaten ook koppelen met uw smartphone, zodat u meldingen ontvangt van oproepen, tekstberichten, email berichten en social media berichten. Daarnaast kunnen software downloads en uploads met Garmin Connect draadloos plaats vinden.

De Oregon serie is voorzien van een helder, in zonlicht leesbaar 3-inch kleuren touchscreen met dubbele oriëntatie voor liggende of staande weergave. De apparaten hebben een robuust design met een IPX7 waterbestendigheid en beschikken over een uniek tweevoudig batterij systeem, dat compatibel is met AA batterijen of een oplaadbare NiMH accu. Hiermee kunt u de Oregon tot 16 uur gebruiken. De Oregon 700 kost € 449,99; de Oregon 750 kost € 549,99 en de prijs van de Oregon 750t bedraagt € 599,99. Voor mensen die graag het avontuur opzoeken lijkt zo’n Oregon ons een verstandige aankoop.

19811732 - happy young hiker couple with backpacks in mountains

Leave a Comment