Fietsfabrikant Gazelle bestaat 125 jaar. Zonder anderen tekort te doen, kunnen we gerust zeggen dat Gazelle het meest bekende fietsmerk in ons land is, en dan is nieuws altijd nieuws. Om het jubileum luister bij te zetten brengt Nederlands oudste fietsfabrikant de populaire trekkingfiets Ultimate S8 in een jubileumuitvoering op de markt: de Ultimate S8 LTD. Alle fietsen uit deze reeks hebben een uniek nummer op de zadelbuis. Mooie fiets met 8 versnellingen, riemaandrijving en een laag gewicht, en nu dus in een genummerde Limited Edition.>>

Fietsfabrikant Gazelle bestaat 125 jaar. Zonder anderen tekort te doen, kunnen we gerust zeggen dat Gazelle het meest bekende fietsmerk in ons land is, en dan is nieuws altijd nieuws. Om het jubileum luister bij te zetten brengt Nederlands oudste fietsfabrikant de populaire trekkingfiets Ultimate S8 in een jubileumuitvoering op de markt: de Ultimate S8 LTD. Alle fietsen uit deze reeks hebben een uniek nummer op de zadelbuis.

Er wordt natuurlijk tegenwoordig vooral erg veel aandacht besteed aan nieuwtjes op het gebied van elektrische fietsen, maar er zijn gelukkig nog steeds heel veel mensen die bij het fietsen gewoon lekker human power in willen zetten. Nu het snel beter en warmer weer zal worden, is het super om geregeld een flink eind te fietsen. De Ultimate S8 LTD heeft een sportief karakter. Wij hebben aan deze fiets overigens ook in 2015 al eens aandacht besteed, gewoon omdat het een mooi apparaat is. Ze weegt minder dan 16 kilogram, rijdt licht en heeft een lage rolweerstand. Het zijn met name het lichte en stabiele frame en de keuze in onderdelen die daarvoor zorgen. Zo heeft Gazelle gekozen voor sportievere banden voor een lagere rolweerstand, zijn de tandwielen van lichtgewicht aluminium en is de fiets uitgerust met de Alfine 8 speed van Shimano. Die maakt licht en soepel schakelen mogelijk.

Bovendien heeft de fiets een riemaandrijving van Gates. Deze is lichter dan de traditionele ketting en bovenal praktisch in het gebruik. De riemaandrijving, in dit geval met carbon versterkt, vraagt minder onderhoud, maakt geen geluid en is schoner dan de gewone ketting. Ze hoeft immers niet gesmeerd te worden. Bij ClassyLife zijn wij enorme fans van riemaandrijving, die steeds populairder wordt. Zelfs bij Ikea kun je nu al een fiets met zo’n getande riem kopen. De hydraulische schijfremmen van Shimano zorgen bij de Gazelle Ultimate voor goede remkracht. De adviesprijs van de beperkt leverbare en dus genummerde Ultimate S8 LTD bedraagt 1.599 euro.

Leave a Comment