Wij plaatsen nog weleens een bericht van HometoGo, de grootste vakantiehuizen zoekmachine wereldwijd, met 8.033.379 accommodaties op 250+ websites voor vakantieverblijven. Dat heeft twee redenen: ze hebben vaak interessante berichten en ze doen hun best om daarvoor een podium te vinden. Spreekt het verhaal ons aan omdat wij denken dat het voor u interessant is, dan leveren wij dat podium graag. Nu kwamen ze met een bericht over snelheids- overtredingen. Dat lijkt niet veel te maken te hebben met vakantiehuizen, maar als u ergens een aangenaam verblijf huurt zal u niet altijd precies weten wat de gevolgen kunnen zijn als u iets of veel te hard erheen rijdt. HomeToGo en HAPPYCAR onderzochten samen de meest serieuze gevallen en de consequenties daarvan. Die zijn even amusant als afschrikwekkend.>>

Wij plaatsen nog weleens een bericht van HometoGo, de grootste vakantiehuizen zoekmachine wereldwijd, met 8.033.379 accommodaties op 250+ websites voor vakantieverblijven. Dat heeft twee redenen: ze hebben vaak interessante berichten en ze doen hun best om daarvoor een podium te vinden. Spreekt het verhaal ons aan omdat wij denken dat het voor u interessant is, dan leveren wij dat podium graag. Nu kwamen ze met een bericht over snelheidsovertredingen. Dat lijkt niet veel te maken te hebben met vakantiehuizen, maar als u ergens een aangenaam verblijf huurt zal u niet altijd precies weten wast de consequenties kunnen zijn als u iets of veel te hard rijdt. Bij ons zijn de boetes al hoog, maar in andere landen kan de straf nog veel heftiger zijn. Weg vakantie!

In hun zoektocht naar adrenaline of in hun haast om op hun bestemming te komen wordt er vaak te hard gereden. HomeToGo en HAPPYCAR onderzochten samen de meest serieuze gevallen en de consequenties daarvan. De resultaten zijn even amusant als afschrikwekkend. U vindt alles op www.hometogo.nl/media/snelheidsovertredingen en wij geven hier een paar voorbeelden:

19469039 – cartoon illustration of a man driving a car

 • 1. Zwitserland – Vriend reed in mijn Bentley met 324 km/u
  In Zwitserland bleek de extreemste snelheidsovertreding van de 8 onderzochte landen te zijn gerealiseerd. Er zijn videoclips opgedoken waarin te zien is hoe de overtreder in een Bentley Continental GT maar liefst 324 km rijdt. De bestuurder beweerde zelf niet gereden te hebben, maar een vriend, omdat hij die dag te veel gedronken had. De politie nam na het bekijken van het videomateriaal onmiddellijk zijn rijbewijs in beslag. Hij kreeg bovendien een boete van € 1.865,- en 6 maanden celstraf. En dat is daar dan ook echt 6 maanden brommen.
 • 2. Italië – Voormalig CEO van Telecom Italia test Porsche met 311 km/u
  In Italië (Carpignano Sesia) werd een Porsche 911 Carrera op de snelweg geflitst met maar liefst 311 km per uur. De hoogste snelheid ooit gereden op deze weg was ‘slechts’ 270 km per uur. De politie vermoedde dat er sprake van een meetfout was, maar realiseerde zich al snel dat dit niet het geval was en kwam in actie. Toen bleek de voormalig CEO van Telecom Italia, Riccardo Ruggiero, achter het stuur te hebben gezeten. Hij verklaarde dat hij de Porsche Carrera alleen maar even had willen testen. Uiteindelijk kwam hij er vanaf met een boete van € 357 en 10 strafpunten aftrek (van 20 totaal). Dat betekent dus voortaan ernstig oppassen
 • 3. Frankrijk – Bestuurder Audi RS4 filmt zelf rit van 310 km/u
  Een bestuurder van een Audi RS4 in Frankrijk (Niort) reed maar liefst 310 km per uur, terwijl de maximale snelheid op deze provinciale weg 110 km per uur bedroeg. De rit werd opgenomen door de bestuurder, en er was te zien hoe de opgevoerde Audi RS4 de snelheidsmeter uitliep. De overtreder kreeg uiteindelijk 1 jaar gevangenisstraf voor het in gevaar brengen van andermans leven en door het opnieuw rijden zonder rijbewijs. Een recidivist dus.
 • 4. Groot-Brittannië – 2 jaar celstraf voor Engelsman in Nissan GTR met 309 km/u
  De grootste snelheidsovertreder in Groot-Brittannië was een 48-jarige man uit Northampton. Hij reed 309 km per uur in een Nissan GTR en nam dit op met zijn mobieltje. De politie nam de overtreding zeer serieus en de Engelsman kreeg 2 gevangenisstraf opgelegd. Hij beweerde overigens geen spijt te hebben van zijn daden.
 • 5. Polen – Video van racen door Warschau met 300 km/u meer dan 500.000 x bekeken
  In Polen besloot een beruchte straatracer met een Porsche Panamera Turbo met maar liefst 300 km/u door Warschau te racen. De extreme snelheid werd opgenomen en op het internet geplaatst. Ondertussen is de video meer dan 500.000 keer bekeken. De bestuurder werd echter opgespoord door de politie en heeft zijn rijbewijs in moeten leveren en een boete van € 1.500,- betalen.
 • 6. Spanje – Geen rijbewijs en 2,5 x de maximale snelheid rijden in Madrid
  Een 36-jarige bestuurder van een Porsche 911 Carrera overtrof op 21 maart 2017 het Spaanse record voor te snel rijden. Hij werd met 297 km/u op een tolweg ten zuiden van Madrid geflitst en overschreed daarmee de maximum snelheid met 2,5 keer. Die bestuurder heeft geen rijbewijs en een lichamelijke handicap. Daarnaast was de auto niet verzekerd. Hij kreeg 1 jaar rijontzegging en een boete van € 3.600,-.
 • 7. Nederland – Motorrijder filmt rit van 290 km/u maar nooit gepakt
  Een van de meest extreme snelheidsovertredingen in Nederland staat op naam van de onbekende bestuurder van een Kawasaki Ninja ZX-9R. Op de N57 trok hij door tot  290 km/u. Hij reed richting Middelburg en op dat weggedeelte is de toegestane snelheid 80 km per uur. Hoewel de bestuurder de snelheid filmde en de video op het internet plaatste, is hij nooit gepakt….
 • 8. Duitsland – Hoogste snelheidsovertreding in Berlijn met 240 km/u
  Hoewel de maximum snelheid er slechts 60 km per uur was, besloot een 20-jarige Duitser in een Audi RS3 met 240 km/u door Berlijn te racen. Het is de hoogste snelheidsovertreding die ooit in Berlijn gemeten is. De overtreder is uiteindelijk bestraft met een boete van € 680 en kreeg 4 strafpunten (van 8 totaal). Ook hij zal dus voortaan ernstig moeten oppassen.

De moraal van het verhaal? Ach, die kunt u zelf invullen uiteraard. Hard rijden kan leuk zijn, maar de consequenties absoluut niet. Wij behouden u graag als lezer. Dus: take care!

Leave a Comment