Of je nu hebt gespaard om wat meubels te kopen om je huis in te richten, of dat je een onverwachte meubelaankoop moet doen, je hoeft je geen zorgen te maken over de kosten. Want gelukkig zijn er verschillende plaatsen om te winkelen, en veel manieren om geld te besparen op meubels.

1. Online

Het aanschaffen van meubels bestaat uit twee belangrijke stappen: winkelen en kopen. Voordat je koopt, moet je winkelen. Door online te winkelen kun je een beter idee krijgen van welke stijlen je mooi vindt, en hoeveel je kunt verwachten te betalen voor de meubels die je nodig hebt. Je kunt ook in kortere tijd meer winkels bekijken, zonder geld uit te geven aan benzine.

Als je eenmaal een beter idee hebt van wat je nodig hebt, en wat je kunt verwachten te betalen, begin dan te snuffelen in winkels om meubels te kopen. Kijk op verschillende websites, waaronder eBay en of Bespaardeals.nl voor kortingscodes.

website-laptop

Let goed op de constructie van de meubels, en vergelijk de prijzen voor hardhout en laminaat. Hardhouten meubels gaan langer mee, maar goedkope meubels van laminaat kunnen een uitstekende keuze zijn als je van plan bent ze in de komende vijf jaar te vervangen.

2. Kringloopwinkels

Een vriend vertelde me onlangs dat hij een hele mooie, stevige eetkamertafel had gekocht bij een kringloopwinkel. Hij bracht hem mee naar huis, schuurde hem op en schilderde de tafel. Het beste van alles is dat hij er maar €25 voor betaalde, en €20 voor de restauratiebenodigdheden. Zijn vrouw is dol op de nieuwe tafel, en vooral op de prijs die hij ervoor betaald heeft.

Misschien moet je een beetje elleboogvet steken in het opknappen van gebruikte meubels, maar uiteindelijk heb je iets goedkoops en unieks waar je trots op kunt zijn in je huis. Let goed op krassen, deuken en andere tekenen van slijtage bij het winkelen voor gebruikte meubels. Bepaal of je de schade kunt repareren, of dat je ermee kunt leven.

Let op speciale verkoopdagen, om de beste deal voor je gebruikte meubels te krijgen. Kringloopwinkelketens bieden tijdens de uitverkoop extra besparingen op specifieke artikelen in hun winkels. Kringloopwinkels bieden ook kortingen aan senioren.

3. Garageverkoop

Naast kringloopwinkels bieden garageverkopen en boedelverkopen veel mooie spullen. Gebruik je fantasie bij het bekijken van stukken, om te bedenken hoe je ze in je eigen huis zou kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld, een oude stereokast kan een leuk alternatief zijn voor een nieuw gebouwd entertainment centrum. Houd er wel rekening mee dat de meubels die je bij garageverkopen en landgoed verkopen vindt misschien wat opgeknapt moeten worden.

Een beetje geluk bij het vinden van het perfecte stuk kan nooit kwaad, maar probeer het buddysysteem in te zetten, waarbij vrienden en familieleden die bij garageverkopen winkelen een oogje in het zeil houden voor de meubels die je nodig hebt.

4. Marktplaats

man-achter-laptop-mac

Check de advertenties op marktplaats. Gebruik wat creativiteit als je door de advertenties kijkt om je voor te stellen hoe je elk stuk zou kunnen restaureren en gebruiken in je huis.

Gebruik verschillende woorden en zinnen bij het online zoeken op Marktplaats. Zoek bijvoorbeeld op tafels en tafeltjes, banken en sofa’s om je zoekopdracht te vergroten.

5. Outlets

Outlet centra bieden ook geweldige aanbiedingen. Outlets bieden echter niet altijd spotprijzen, dus zorg ervoor dat je vergelijkt voordat je meubels in een outlet centrum koopt.

Voordat je meubels koopt in een outlet winkel, doe wat onderzoek om de originele, voorverkoopprijzen te achterhalen. Tenzij de meubels in de outlet mall aanzienlijk zijn afgeprijsd, kun je misschien beter wachten en kijken of het artikel in de opruiming gaat.

6. Opruiming/kras- en deukzone

Veel meubelzaken hebben achter in de winkel een opruimruimte of een “kras en deuk” zone. Ga bij binnenkomst meteen naar de achterkant van het gebouw. Mijn man en ik vonden een tafel die we wilden, samen met wat stoelen, voor een kwart van de winkelprijs, vooral omdat er op elk stuk een klein krasje zat. Als we de uitverkoop hadden gemist, hadden we de volle prijs betaald voor de tafel en alle stoelen.

Als je artikelen in de opruiming bekijkt, let dan goed op beschadigingen. Vergeet niet dat alles in de opruiming terecht is gekomen omdat het niet verkocht is, dus het kan krassen, vlekken of andere tekenen van slijtage hebben.

7. Ikea

yellow and black building under white clouds during daytime

Ikea heeft een eigentijdse stijl, terwijl het unieke opbergmogelijkheden biedt om je ruimte te maximaliseren. Hoewel Ikea geweldige prijzen biedt, als hun moderne stijl niet goed past bij het motief van je huis, wil je misschien niet de tijd nemen om in de winkel te verdwalen. Ikea heeft goedkope meubels, maar let op; veel van de artikelen vereisen zelfmontage.

8. Veilingen

Veilingen bieden een andere manier om meubels te kopen voor spotprijzen. Bezoek veilinghuizen in je omgeving om meer te weten te komen over de soorten komende veilingen die ze gepland hebben. Als je op een item biedt, vergeet dan niet om je aan je budget te houden. Je wilt niet overbieden of je laten meeslepen door het moment en meer bieden dan je je kunt veroorloven.

Als je gebruikte of antieke meubels op een veiling koopt, onderzoek ze dan van tevoren zorgvuldig. Zoek naar sporen van slijtage, krassen, scheuren en andere soorten schade. Bepaal of het meubel gerestaureerd moet worden, en als het inderdaad opgeknapt moet worden, houd dan rekening met de kosten van het werk en de benodigdheden als onderdeel van de totale kosten.

9. Hand-me-Downs

Zorg dat vrienden en familie weten dat je meubels nodig hebt, en accepteer van hen de gift van gebruikte meubels. Het lijkt misschien gênant, maar de meeste mensen beginnen zo, door een oude bank of tv van een vriend of familielid aan te nemen.

Jij helpt je geliefden om wat broodnodige ruimte in hun huis op te ruimen, en zij helpen jou om je huis in te richten. Op een dag kun je de gunst teruggeven door wat van je zacht gebruikte meubels aan iemand anders in nood te geven.


Hoe bespaar je geld tijdens het koopproces van meubels


1. Evalueer je behoeften

Als het gaat om huismeubilair is minder absoluut meer. Hoe minder meubels je hebt, hoe meer ruimte je hebt om te leven. Bepaal welke stukken je echt nodig hebt, en welke stukken je kunt missen. Bedenk ook hoe je meubels kunt indelen om je ruimte te optimaliseren voordat je gaat winkelen.

2. Hergebruik en recyclage

text

Voordat je gaat winkelen voor nieuwe of gebruikte meubels, kijk of je iets in huis hebt dat hergebruikt kan worden. Als je bijvoorbeeld een oude bank hebt, kun je die opnieuw bekleden of er eigentijdser uit laten zien? Controleer ook je zolder of kelder om er zeker van te zijn dat je niets vergeten bent dat je zou kunnen gebruiken voor meubels.

3. Heb geduld

Het is onvermijdelijk dat winkels uitverkoop hebben, en het loont om te wachten tot die uitverkoop plaatsvindt. Als je kunt wachten tot een artikel in de uitverkoop gaat, is dat nog beter. Geduld is zeker een schone zaak als het gaat om meubels kopen!

4. Houd rekening met belasting en bezorging

Stel een budget vast voor het kopen van meubels, en zorg ervoor dat belasting en bezorging in de uiteindelijke prijs zijn inbegrepen. Als je bijvoorbeeld een fauteuil wilt en een budget hebt van €490, zoek dan naar fauteuils in de orde van €294 tot €392. Sommige winkels kunnen er ook een soort meubelbeschermingsbehandeling aan toevoegen, wat de uiteindelijke kosten van het artikel ook verhoogt.

5. Koop een vloerstaal

Om een behoorlijke korting te krijgen, vraag je de verkoper of je het vloerstaal kunt kopen. Het kan zijn dat je moet wachten om het stuk te ontvangen, maar het zal het wachten zeker waard zijn. Sommige winkels kunnen zelfs vloerstalen verkopen, dus zorg ervoor dat je elke week in de zondagskrant kijkt, voor het geval dat. Je zou de verkoper ook kunnen vragen naar komende vloerstalenverkopen.

6. Gebruik je creditcard

vrouw-creditcard-online-shoppen

Ik ben niet altijd een grote fan van creditcards, omdat ze veel mensen in de schulden brengen. Wanneer ik echter een grote aankoop doe, gebruik ik mijn creditcard om beloningen of cashback te verdienen, en dan betaal ik de volgende maand meteen het saldo af.

Veel winkels bieden 0% financiering voor meubelaankopen. Als je profiteert van een “same as cash” deal, zorg er dan voor dat je je saldo afbetaalt voordat de rente begint op te lopen.

7. Winkel aan het eind van de maand of het kwartaal

Sommige verkopers hebben verkoopquota die ze aan het eind van bepaalde periodes moeten halen. Wacht tot het einde van de maand of het kwartaal om te winkelen voor meubels, en je kunt misschien nog meer besparen op je aankoop. Winkels proberen in deze tijden ook hun oudere inventaris om te draaien, dus profiteer ook van die besparingen.

8. Houd rekening met het onderhoud van meubels

Houd rekening met de onderhoudskosten bij het kiezen van meubels. Sommige kleuren en sommige soorten stof en materialen hebben meer onderhoud nodig dan andere. Als je bijvoorbeeld stof moet stofzuigen of stomen, en je bezit geen stoomreiniger, zul je moeten betalen om een professionele reiniger in te huren of een machine te huren.

9. Koop patiomeubels voor binnen

dakterras-bbq

Buitenmeubels kosten vaak minder dan binnenmeubels en kunnen binnen in je huis werken. In feite kan ik vaak het verschil niet zien tussen binnen- en buitenmeubilair, omdat de nieuwste terrasmeubelen zo goed gemaakt zijn.

Het beste van alles is dat als je in de toekomst besluit dat je een verandering wilt, je je rieten meubels gemakkelijk naar buiten kunt verplaatsen.

10. Koop een stuk tegelijk

Denk er bij het winkelen voor meubels aan dat je niet alles in je huis in één keer hoeft te vervangen. Je kunt je aankopen spreiden, zodat je elk jaar maar één groot item voor je huis koopt. Dit bespaart je geld en geeft je tijd om te wachten op de jaarlijkse uitverkoop, je volgende jaarlijkse loonsverhoging, of zelfs je belastingaangifte geld.

Slotwoord

Als je meer moeite steekt in de meubeljacht, en je bent bereid gebruikte spullen te restaureren, zul je meer geld besparen. Winkel met een open geest, en laat je fantasie de vrije loop, en zoek creatieve toepassingen voor gebruikte meubels. Vergeet niet geduld te hebben, en weet dat het even kan duren voordat je krijgt wat je echt nodig hebt voor je huis, voor de prijs die je wilt betalen.

Leave a Comment