Geld moet rollen en met geld maak je geld. Als jij in de loop der tijd een leuk spaarcentje hebt opgebouwd dan kan je ervoor kiezen om het geld te investeren. Tegenwoordig zijn er tientallen manieren om geld te laten renderen. Het geld dat op jouw spaarrekening staat levert verder niets op en dat is zonde. Wij hebben om die reden een vijftal interessante manieren om geld te investeren op een rijtje gezet:

1. Bedrijfsovername of een Start-up

Je kan vandaag de dag op een eenvoudige manier investeren in beginnende bedrijven. De startersmarkt is groot en de vraag naar investeringen nog groter. Je kan door een investering te doen mede-eigenaar worden van een beginnend bedrijf. Het kost je verder weinig tijd en je kan er alsnog een behoorlijk extra zakcentje aan overhouden. Er is ook een platform genaamd ‘Kickstarter’, waar je met een investering een beloning in natura kan krijgen of een mooie korting op een duur product.

Een ander interessante manier om geld te laten rollen is door een bedrijf volledig over te nemen. Het voordeel is dat het bedrijf al een langere tijd bestaat en een reputatie heeft opgebouwd. Je kan vanaf dag één al geld gaan verdienen en alle investeringen om op te starten zijn onnodig. Online kan je gemakkelijk bekijken welke bedrijven er allemaal te koop staan, bijvoorbeeld bij Brookz. Let op, doe altijd goede research en blijf uitsluitend actief in een markt die jou aanspreekt.

startup

2. Peer-to-peer leningen

Peer-to-peer leningen zijn wat onbekender dan de meeste andere leningen. Jij kan met jouw spaargeld ook geld gaan verdienen aan deze manier van crowdfunding. Je leent een relatief klein bedrag aan een lener, dit kan je ook met andere uitleners samen doen. Het gaat meestal om een particuliere lening voor bijvoorbeeld een nieuwe keuken of kapitaal voor kleine bedrijven. Jij krijgt over het geleende bedrag een vaste rente en ook de looptijd staat vast. Het is een handige en simpele manier om met jouw geld andere blij te maken en er zelf nog meer geld aan over te houden.

3. Investeren in vastgoed

Investeren kan niet alleen in financiële producten, al is de drempel dan wel een stukje lager. Als je een over een enorm vermogen beschikt dan kan je ook de stap maken naar het vastgoed. Een investering in vastgoed is eigenlijk altijd een goede en betrouwbare keuze. Het toekomstig rendement is stabiel en veilig. Je kan bijvoorbeeld een mooi vakantiehuisje aanschaffen en deze gaan verhuren. Normaliter is het rendement ongeveer 5 tot 6 procent. Er zijn echter ook uitschieters.

Investeren in vastgoed kan trouwens ook als je niet over een groot eigen vermogen beschikt. Je kan bijvoorbeeld een lening krijgen of jezelf verdienen in vastgoedfondsen. Alle mogelijkheden zijn normaliter veilig en leveren een flink rendement op.

vastgoed

4. Investeren in edelmetalen

Investeren op de beurs kan best nog wel eens risicovol zijn. Er zijn daarom ook veel beleggers die besluiten om te investeren in de betrouwbare edelmetalen. Investeringen in goud en zilver zijn al bijzonder lang populair en succesvol. Dit komt omdat de edelmetalen minder kwetsbaar zijn voor inflatie. Je kon het tijdens de coronacrisis ook goed zien. De aandelen schoten omlaag en de edelmetalen stegen in één klap flink in waarde. Normaliter moet je even wachten, maar kan je wel een zomaar een opbrengt van rond de 8% verwachten. Een veilige investering is dan ook een investering in een edelmetaal.

edelstenen

5. Cryptocurrency

Cryptocurrency wisten de wereld even totaal op zijn kop te zetten. Er zijn wereldwijd vele miljonairs bijgekomen door simpele en niet eens hele hoge investeren in cryptocurrency. De bekendste cryptomunten zijn de Bitcoin en de Ethereum. Je kan online betalen met de munt of proberen een enorme winst te maken. Er zijn tegenwoordig zelfs cryptocurrency casino’s te vinden op het internet.

Het is momenteel mogelijk om in honderden verschillende cryptocurrency te investeren, sommige munten kosten zelfs nog geen één eurocent per stuk. Het is wel slim op jezelf even goed te laten informeren of research te doen. Niet alle munten zijn even succesvol of hebben een grote groeipotentie. Het is ook een risicovolle manier van beleggen, aangezien het ook vaak voorkomt dat cryptomunten dalen in waarde.

Leave a Comment