Bij het zoeken naar nieuwe manieren om online geld te kunnen verdienen, zullen velen van ons uiteindelijk het idee overwegen om betaalde enquêtes in te gaan vullen. Het is één van die opties voor thuiswerken die, als ze tenminste legitiem zijn, een solide manier kan zijn om wat extra geld in je zak te steken. Het grootste deel van de tijd die mensen online spenderen om enquêtes voor geld in te vullen, is uiteindelijk verspild tijd. Dit komt met name door sites die oneerlijk zijn, sites met zeer weinig echte beschikbare enquêtes of door steeds maar enquêtes in te vullen om er vervolgens achter te komen dat je niet in aanmerking komt en niet zult worden uitbetaald. Misschien heb je dit al eens ervaren en een aantal van deze worstelingen meegemaakt.

Ik vul al ongeveer een jaar betaalde enquêtes in en ja, ik heb er ook al wat geld mee verdiend. Maar ik heb ook veel tijd verspild. Ik kom nu op het punt dat ik in staat ben om legitiem geld te kunnen verdienen door wat enquêtes in te vullen om in een paar extra minuten per dag mijn inkomen aan te vullen. Ik heb wat ik heb geleerd in een kleine lijst met tips voor enquêtes hieronder samengevat . Mijn doel met deze tips en weetjes voor betaalde enquêtes is om ervoor te zorgen dat jij slimmer bent dan ik, goed geld verdient en zo weinig mogelijk tijd verspilt.


Geld verdienen met enquêtes

Het online invullen van enquêtes voor geld kan een geweldige manier zijn om wat geld bij te verdienen of om extra geld verdienen als je te weinig werk hebt. De kern van de online enquête-economie is dat bedrijven altijd op zoek zijn naar informatie over hun consumenten. Dit kan de perceptie van hun merk, meningen over hun winkelervaring, gedachten over nieuwe producten, verpakkingen of hun marketingboodschappen omvatten. Om deze informatie vast te kunnen leggen, werkt deze partner met marketingonderzoeksbureaus samen, die online enquêtes aan consumenten zoals jij en ik aanbieden en die deze enquêtes dan thuis of op een mobiel apparaat kunnen invullen. Om ervoor te zorgen dat we de enquêtes ook daadwerkelijk invullen, bieden ze meestal incentives in de vorm van contanten of in cadeaubonnen aan om de enquêteur te compenseren voor hun tijd. Er zijn letterlijk duizenden enquêtesites en marketingonderzoeksbureaus. De meeste van hen zijn legitiem, die jou de mogelijkheid bieden om deze enquêtes tegen een vergoeding in te vullen.


De beste Online Enquête Websites

  1. GfK Panel
  2. Toluna
  3. Lifepoints
  4. Mobrog
  5. Waardevolle Mening
  6. PanelClix

GfK Panel

gfkBij het GfK Panel ontvang je voor jouw deelname aan de onderzoeken een vergoeding in punten. Deze punten kun je sparen en in de cadeaushop inwisselen voor leuke cadeaubonnen. Het aantal punten dat je ontvangt, hangt af van het onderzoek waaraan je deelneemt. Wanneer je 2.000 punten hebt gespaard, kun je deze inwisselen voor een bon t.w.v. € 10.

The Insiders Kattenbezitters


2. SAMSAM

samsamVan SAMSAM krijg je per e-mail een uitnodiging om aan verschillende enquêtes mee te kunnen doen. Het deelnemen is helemaal gratis en je zit nergens aan vast. De enquêtes worden meestal in opdracht van bedrijven uitgevoerd, die graag bepaalde informatie willen vergaren. Het grootste voordeel is dat SAMSAM de enquêtes zo interessant mogelijk probeert te maken, zodat jij er ook nog plezier aan beleeft. Hierdoor heeft de enquête site meer dan 40.000 actieve leden!

Bij SAMSAM kun je verschillende prijzen winnen, dus hoe meer enquêtes je invult, des te groter de kans is dat je ook iets wint. Je kunt in ieder geval zelf bepalen welke enquêtes je wilt invullen. SAMSAM is betrouwbaar en daarom ook één van de beste enquête sites van Nederland. Meld je dus meteen aan!


Lifepoints

lifepointsLifePoints is een gemeenschap van gelijkgestemde mensen, die hun standpunten en meningen willen delen om toekomstige beslissingen te beïnvloeden die worden genomen door de grote merken die we dagelijks kennen en zien. In januari 2019 heeft Lightspeed hun belangrijkste panels – MySurvey en GlobalTestMarket – samengevoegd tot LifePoints om een betere wereldwijde gebruikerservaring te kunnen bieden. LifePoints is tegenwoordig een gemeenschap van meer dan 5.000.000 leden van over de hele wereld, met meer dan 1,5 miljoen Facebook-fans.

Het is ook de plek voor diegenen die beloningen willen verzamelen voor het leven dat zij leiden. Telkens wanneer je gaat winkelen, naar de film gaat of gewoon geniet van een nieuwe service bij jou in de buurt, kun je LifePoints verzamelen door jouw mening over en ervaring met deze producten en diensten te delen.

Nieuwe leden van LifePoints krijgen 10 gratis punten, die automatisch op hun account worden bijgeschreven. Om een beloning aan te vragen, moet je minimaal 5.500 LifePoints (€ 5) op jouw account hebben staan. Zodra je dit saldo hebt bereikt, kun je jouw LifePoints uitgeven aan twee hoofdbeloningsopties: cadeaubonnen en PayPal-betalingen (merk op dat de beloningen per land kunnen verschillen).

De aangeboden digitale cadeaubonnen zijn in te wisselen bij grote retailers zoals eBay, Amazon, Starbucks en meer. Voel je je vrijgevig? Geweldig. Je kunt jouw LifePoints ook aan goede doelen zoals Unicef doneren.


Toluna

tolunaDeze enquêtesite heette vroeger gewoon Toluna. In 2018 veranderde het echter zijn naam, dus nu is de officiële naam Toluna Influencers. Maar je zou beide namen kunnen horen en veel mensen noemen het nog steeds gewoon Toluna, maar beide namen verwijzen dus naar dezelfde enquêtesite. Het is in de eerste plaats een enquêtesite, waar je betaald kunt krijgen om online enquêtes in te vullen en het bestaat al vele jaren. Naast betaalde enquêtes biedt de site een aantal andere manieren om geld te kunnen verdienen.

Enquêtes zijn de belangrijkste manier om geld bij Toluna te verdienen. Er is een behoorlijk aantal enquêtes en meestal hebt je toegang tot minimaal 5-10 per week, maar soms ook wel meer dan dat.

Als je niet in aanmerking komt voor een enquête (wat naar mijn ervaring niet zo vaak op Toluna Influencers gebeurt als op sommige andere enquêtesites), krijg je nog steeds 200 punten omdat je de enquête hebt geprobeerd.

Het is een goed idee om je regelmatig bij de site aan te melden en te controleren of er enquêtes voor jou beschikbaar zijn, aangezien je in het algemeen geen e-mails ontvangt wanneer er nieuwe zijn.

Je zult af en toe een e-mail ontvangen wanneer er een nieuwe enquête is, maar meestal is het dan een extra enquête, die je niet persé ook op het platform kunt zien. Als je één van deze e-mailuitnodigingen ontvangt, is het verstandig om de enquête zo snel mogelijk in te vullen, omdat enquêtes zoals deze vaak snel vollopen en er meestal slechts een beperkt aantal enquête-nemers nodig is.

Maar meestal ontvang je geen e-mailuitnodigingen wanneer er nieuwe Toluna-enquêtes beschikbaar zijn. Dus om het beste uit de site te halen, is het goed om regelmatig in te loggen.

De enquêtes op Toluna betalen in verhouding tot de tijd die wordt besteed over het algemeen redelijk goed in vergelijking met andere enquêtesites en je kunt altijd zien voordat je een enquête start, hoeveel je krijgt, hoe lang het ongeveer duurt en dan kun jij beslissen of je de enquête wilt invullen of niet.

Wanneer je voor het eerst lid wordt, kun je ook enkele kleine profielonderzoeken invullen. Ze geven je vanaf het begin een aantal leuke beloningen en helpen je tegelijkertijd om aan meer enquêtes te worden gekoppeld, dus dit is absoluut een geweldig idee om in te vullen en een goede manier om meteen te verdienen.


5. I-Say

i-sayHet enquêtepaneel van i-Say is eigendom van en wordt beheerd door Ipsos, een wereldwijd marktonderzoeksbureau. Dat is de reden waarom het soms Ipsos I-Say wordt genoemd en andere keren gewoon i-Say, wat de feitelijke naam van de enquêtesite is.

Het bedrijf werd in 1975 opgericht en is nu één van de grootste op onderzoek gebaseerde onderzoeksbureaus ter wereld, met meer dan 15.000 werknemers wereldwijd. Het is dus gebouwd op een goede basis en is een groot bedrijf, wat leuk kan zijn als het gaat om het kiezen van een enquêtesite. Maar laten we nu eens bekijken wat i-Say je als lid te beiden heeft.

De beste manier om geld te verdienen op Ipsos i-Say is door het invullen van betaalde enquêtes. Er zijn een behoorlijk aantal enquêtes, maar het kan geduld vergen om degene te vinden waarvoor jij in aanmerking komt en het biedt niet zoveel kansen als vele andere panels.

Hoeveel kansen je precies hebt, kan van land tot land verschillen. Sommige landen hebben elke dag verschillende kansen en andere veel minder. De enquêtes gaan over een breed scala aan onderwerpen, zoals politiek, levensstijl, entertainment, muziek, huishoudelijke producten, enz. Dus er kunnen een aantal behoorlijk interessante onderwerpen zijn, waarover het leuk is om jouw mening te geven.

Je ontvangt een e-mailmelding wanneer er een nieuwe enquête voor jou beschikbaar is. Om meer kansen te krijgen, is het een goed idee om nadat je lid bent geworden jouw profielinfo in te vullen.


Mobrog

mobrogDe website mobrog.com is een aanbod van het marktonderzoeksbureau Splendid Research GmbH uit Hamburg (Duitsland). Het bedrijf onderscheidt zich door de combinatie van klassieke marktonderzoeksdiensten en het eigen online enquêtepanel in meer dan 70 landen met in totaal meer dan 2,5 miljoen geregistreerde gebruikers. Bij MOBROG kunnen gebruikers deelnemen aan online-enquêtes over verschillende onderwerpen en gemakkelijk geld verdienen door hun eigen mening te geven. MOBROG staat voornamelijk bekend om zijn lage uitbetalingslimiet (€ 5) en een snelle uitbetaling via PayPal of Skrill. Virtuele punten of valuta worden niet aangeboden. Dit zorgt ervoor dat de gebruikers loyaal zijn aan en tevreden zijn over Mobrog. De gemiddelde beoordeling van 9 uit 10 van meer dan 17.000 beoordelingen (trustpilot.com) bevestigt dit.


Waardevolle Mening

waardevolle_meningWaardevolle Mening, een onderdeel van Research Now, is een online gemeenschap die de deelnemers beloont voor deelname aan marktonderzoek in de vorm van enquêtes en producten testen. Deelnemers hebben de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de toekomst van verschillende industrieën en de ontwikkeling van nieuwe producten. Waardevolle Mening bestaat uit een selecte groep mensen met diverse specialisaties, die ernaar streven de perceptie van hun bedrijfstak te verbeteren en de ontwikkeling van consumptiegoederen en diensten te bevorderen. Met iedere enquête wordt een tegoed opgebouwd, dat kan worden ingewisseld voor cadeaubonnen van topmerken zoals bol.com, de nationale entertainment card en nog veel meer. Met het verdiende geld kun je er uiteindelijk bijna alles mee betalen, aangezien je het ook bij Bol kunt gebruiken.


PanelClix

panelclixPanelClix is sinds 1999 als online veldwerk leverancier actief in het bouwen en het beheren van een online internationaal panel. Momenteel heeft PanelClix eigen panels in Nederland, Duitsland, België (Vlaanderen en Wallonië) en Frankrijk. Dit doet PanelClix in opdracht van gerenommeerde marktonderzoekbureaus, universiteiten en de overheid. Ze combineren hun ruime ervaring op het gebied van online veldwerk met geavanceerde technologieën om dagelijks voor een groot aantal marktonderzoekbureaus en instellingen online veldwerk uit te voeren. Hierbij kunnen zij zowel sample-only services als ook full services leveren. Deelnemers verdienen punten met het invullen van enquêtes die ze kunnen inwisselen voor geld.

Loyaliteitsprogramma

Een geweldige extra manier om met Ipsos i-Say te verdienen, is via het loyaliteitsprogramma. Het is een programma waarvan je automatisch lid bent. Het is een programma waarbij je hogere bonussen krijgt naarmate je actiever bent.

Wedstrijden

Ipsos i-Say heeft verschillende wedstrijden waaraan je gratis kunt deelnemen. Er is een welkomsttrekking, een trekking die alle nieuwe leden automatisch aangaan. In deze prijstrekking maak je kans op een prepaid winkelkaart ter waarde van ongeveer € 100. Er worden om de vier maanden 30 winnaars geselecteerd .

Nodig vrienden uit

Je kunt vrienden uitnodigen om lid te worden van Ipsos i-Say en hiervoor een beloning ontvangen. Je kunt alleen vrienden uitnodigen om lid te worden door een e-mail te sturen via de i-Say-website nadat je bent ingelogd. Er staat dat je je alleen mensen kunt uitnodigen die je kent, omdat het anders als spam kan worden beschouwd en jouw account kan als je de uitnodigingen voor spam gebruikt worden beëindigd.

Gemeenschap

Ipsos i-Say probeert ook een gemeenschap te zijn. Je kunt dus je eigen enquêtes plaatsen waarop andere leden kunnen antwoorden, je kunt de enquêtes van andere leden beantwoorden, erop reageren en je kunt ook andere leden volgen.


Opinieland

opinieland-homepagina

Door je bij Opinieland aan te melden, kun jij jouw mening over een dienst of een product geven. Hierdoor help je om de producten en de diensten van grote bedrijven en organisaties te verbeteren. Bij Opinieland kun je voor het invullen van de online vragenlijsten geld en punten verdienen. Naast geld te verdienen door vragenlijsten in te vullen, maak je ook kans op € 2.000! Ook is het mogelijk aan verschillende goede doelen te doneren. Je kunt je door jouw persoonlijke gegevens op de website in te vullen meteen aanmelden bij Opinieland. Vervolgens wordt er dan naar het opgegeven e-mailadres een uitnodiging met een link naar het inschrijfformulier gestuurd. Hiermee kun je de aanmelding bevestigen. Bij Opinieland kun je alleen deelnemen als je uit Nederland komt.

The Insiders Kattenbezitters

The Insiders is op zoek naar kattenbezitters die het leuk vinden om gratis een A-merk kattenvoeding te testen. Tijdens de campagne leert de producent meer over de voeding en vragen ze de mening van consumenten over de voeding te delen met andere kattenbezitters en/of vragen ze een review te schrijven over het product wat je kunt testen. Zo helpen deelnemers andere kattenbezitters in het maken van een keuze voor kattenvoeding. The Insiders is een wereldwijd opererend influencer netwerk bestaande uit invloedrijke consumenten, Insiders genaamd. The Insiders werkt voor bekende en minder bekende merken in voeding, persoonlijke verzorging en consumentenelektronica.


Tips om geld te verdienen met enquêtes

geld-verdienen-met-enquetes


1. Zie het invullen van enquêtes echt als een baan

geld-verdienen-enquetesDe kans is groot dat jij enquêtes gaat invullen om geld te kunnen verdienen. Om dit met succes te kunnen doen, moet je deze activiteit ook echt behandelen als andere zakelijke activiteiten. Stel een apart e-mailadres in om jouw enquêtes af te kunnen handelen, maak tijd vrij om de enquêtes in te kunnen vullen, bewaar al jouw aanmeldingen op een gedocumenteerde en veilige plek en houd jouw inkomsten bij op een spreadsheet.

2. Doe eerst wat onderzoek

enquetes-invullenEén van de belangrijkste tips voor online enquêtes die ik voor je heb, is wanneer je besluit om enquêtes te gaan invullen om verstandig te kiezen. Omdat er zoveel opties zijn, moet je er een aantal uitproberen en dan beslissen welke stijl, het soort enquête en de interface het beste voor jou werkt. Het doel is om zo gemakkelijk mogelijk geld te verdienen zonder jouw tijd te verspillen, dus de beste enquêtesites voor jou kunnen weer anders zijn dan voor iemand anders. Lees voordat je beslist met welke sites je begint, de beoordelingen, kijk hoe ze uitbetalen (cadeaubonnen, bankoverschrijving, punten, enz.), bekijk hoeveel enquêtes ze beschikbaar hebben en leer hun interface kennen. Hebben ze een mobiele app? Kun je op elk moment van de dag of nacht enquêtes invullen? Zeggen andere mensen goede dingen over het platform?

3. Zorg ervoor dat de site legitieme enquêtes en uitbetalingen aanbiedt

100-euro-biljettenWanneer je sites zoekt, kun je ongetwijfeld enkele tegenkomen die minder legitiem zijn dan andere. Ik heb sites gezien die je vragen om de kosten voor de registratie te betalen om in aanmerking te kunnen komen voor de enquêtes. Doe dit dus niet. Er zijn tal van legitieme enquêtesites die je kunt gebruiken om geld te verdienen, dus zoek naar sites met veel enquêtes waar je je gratis kunt aanmelden en die een betaalmethode hanteren, die ook voor jou werkt. Deze omvatten doorgaans cadeaubonnen, PayPal of een bankoverschrijving.

4. Laat je zo snel mogelijk uitbetalen

500-euro-biljettenZodra je enquêtes begint in te vullen en wat geld of punten op jouw account hebt verzameld, moet je ervoor zorgen dat je dat geld zo snel en zo vaak als het zinvol is kunt opnemen. Wat ik daarmee bedoel, is dat je op veel sites pas kunt opnemen als je een bepaald bedrag hebt verdiend, laten we zeggen € 10 of 3000 punten. Verzamel geen € 300 op dat account om het later te kunnen opnemen. Veel van deze enquêtesites worden op verschillende tijdstippen verworven of afgesloten en je wilt niet het risico lopen dat een site wordt opgeheven, terwijl jij daar nog geld in jouw account had staan. Het nadeel hiervan is dat je soms betere beloningen kunt krijgen als je meer punten of meer geld op je account krijgt.

5. Houd jouw informatie actueel

persoonsgegevensEén van de grootste uitdagingen bij het proberen om jouw uurtarief voor het invullen van enquêtes te maximaliseren, is om voor zoveel mogelijk enquêtes in aanmerking te komen. Diskwalificatie van enquêtes gebeurt natuurlijk vrij vaak, maar hoe meer je het kunt minimaliseren, hoe beter. Eén van de beste manieren om dit te doen, is om jouw profiel bijgewerkt te houden. Als je verhuist, ouder wordt of andere levensveranderingen doorvoert, kan jouw profiel nog steeds oude informatie bevatten, die dan conflicteert als je de kwalificatievragen beantwoordt. Sommige van de sites zullen deze vragen vergelijken met jouw profiel om ervoor te zorgen dat je eerlijk bent en je zult worden gediskwalificeerd omdat je zei dat je 36 jaar was in plaats van 34 in jouw profiel of zei dat je kinderen had terwijl jouw profiel aangaf van niet. Werk het dus regelmatig bij.

6. Wees slim en eerlijk met de kwalificatievragen om in aanmerking te komen

entrepreneur-laptopWat betreft de kwalificatievragen is het natuurlijk het beste om altijd eerlijk te zijn. Je helpt de bedrijven en jezelf niet als je oneerlijke antwoorden geeft. De enquêtesite kan jouw antwoorden in de toekomst met elkaar vergelijken en je moet de informatie bijhouden die je hebt ingediend, dus het is altijd het gemakkelijkst om echte antwoorden te geven. Als je kunt zien dat een enquête naar bepaalde informatie zoekt, probeer jezelf dan de beste kans te geven om je te kwalificeren. Zeg niet dat je bepaalde producten haat of nooit zou gebruiken. Probeer je antwoorden zo breed mogelijk te houden. Probeer vragen te identificeren, die jou kunnen diskwalificeren en bekijk dan of er een manier is om ze te omzeilen zonder oneerlijk te zijn.

7. Vul enquêtes in die het meeste geld betalen

enquete-invullenTerwijl je met verschillende sites begint te experimenteren en jouw resultaten bijhoudt, zul je zien welke sites je beter betalen dan anderen. Dit zal niet voor iedereen hetzelfde zijn. Als er online enquêtesites of -apps zijn waarvan je merkt dat je sneller de enquêtes doorloopt, meer goedkeuring krijgt of hogere uitbetalingen ontvangt, gebruik je die sites of apps vaker om enquêtes in te vullen. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar als je het niet bijhoudt, maak je misschien niet het meest efficiënte gebruik van jouw tijd.

8. Blijf erbij

online-enquetes-invullenDe overgrote meerderheid van de mensen leest deze tips en weetjes voor betaalde enquêtes, meldt zich aan voor een paar sites, neemt een paar enquêtes aan en besluit vervolgens dat het hun tijd niet waard is. Met deze aanpak hebben ze waarschijnlijk gelijk. Om echt geld te kunnen verdienen met het invullen van enquêtes, moet je het een tijdje volhouden, tijd eraan besteden en proberen jouw uurtarief te optimaliseren. Wees niet ontmoedigd als je een dag hebt waarop je niet zoveel verdient als je zou willen. Probeer ervan te leren en blijf er doorheen werken. Als je na een paar maanden en honderden enquêtes merkt dat je niet zoveel verdient als je zou willen, dan heb je genoeg informatie om te stoppen. Het invullen van enquêtes is betrouwbaar en een eerlijke manier van geld verdienen.

9. Zoek naar extra manieren om te kunnen verdienen

laptop-bureau-spullenDe meeste sites en -apps voor betaalde enquêtes bieden verwijzingsbonussen, partnerprogramma’s of andere soorten betaalde enquêtes zoals shop-alongs of video-tijdschriften waarmee je meer geld kunt verdienen. Ontdek wat deze opties zijn en bekijk of jij jouw inkomsten kunt verhogen zonder veel meer tijd te investeren.

10. Zoek tijd om de betaalde enquêtes in te vullen

getekende-klok-goudHoewel tijd reserveren de beste methode is om geld te verdienen, kun je ook op zoek gaan naar pauzes in je dag waar je een snelle enquête van 5 of 10 minuten kunt invullen om een paar euro te verdienen. Download enquête-apps en gebruik ze wanneer je in de rij staat, in een wachtkamer zit voor een afspraak, op de bank ligt of op andere momenten dat je een paar minuten vrij hebt. Dit kan zeker oplopen.

11. Geniet ervan

man-met-enqueteNiemand wordt door het invullen van enquêtes miljonair. Het kan een goede manier zijn om jouw bijverdiensten wat aan te vullen zonder een hoop werk, dus behandel het als zodanig. Zoek enquêtes die je graag invult, verdien een paar of een paar honderd euro per maand en geniet ervan. Dit is een geweldige bijverdienste op jouw inkomsten.

Conclusie

Zoals met alles in het leven, zijn er natuurlijk voor- en nadelen. Evenzo zijn er betrouwbare en onbetrouwbare site voor enquêtes. Dat betekent niet dat het niet het proberen waard is. Je hebt alleen de juiste strategie nodig om succesvol te kunnen worden in het online enquêtespel. En ik weet zeker dat je met deze tips en strategieën eenvoudig wat extra geld kunt verdienen met deze aanbevolen sites en tips.

Leave a Comment