Geld verdienen als student is niet altijd even makkelijk. Maar er zijn wel een aantal manieren waarop studenten dit kunnen doen, zelfs zonder het huis te hoeven verlaten. Wij hebben een lijstje samengesteld met verschillende manieren om geld te kunnen verdienen.

1. Open een spaarrekening met een hoge rente

geld-investeren

Over een passief inkomen gesproken, als je het geluk hebt om al wat geld op de bank te hebben, is één van de veiligste (en gemakkelijkste) manieren om geld te verdienen, voort te bouwen op wat je al hebt gespaard. Door over te stappen naar een bank, die hogere rentetarieven biedt, zie je al snel het rekeningsaldo stijgen en hoef je alleen maar door te blijven sparen. Dit is ook een goede optie als je net met een spaarrekening begint, want het kan je motiveren om meer opzij te zetten!

2. Meld je aan om enquêtes in te vullen

Je aanmelden om online enquêtes in te vullen, is een geweldige manier om wat geld te verdienen. Veel bedrijven hebben altijd consumenten nodig om hun enquêtes in te vullen omdat ze hun nieuwe producten of websites willen testen. Je kunt ongeveer € 4,75 per enquête verdienen.

3. Zoek een parttime baan 

Dit is één van de gemakkelijkste manieren om als student een gestage inkomstenstroom op te bouwen, want je weet dat je gegarandeerd wordt betaald! Ga naar een studenten uitzendbureau en meld je aan. Dit is niet alleen een goede manier om je schulden af te lossen, maar je kunt ook hoog aangeschreven werkervaring opdoen.

4. Beheer de social media voor een klein bedrijfje

ondernemer-laptop

Hoewel social media in veel organisaties een belangrijke functie heeft, hebben veel kleine bedrijven eenvoudigweg niet de tijd of de kennis om hun eigen social media-accounts met succes te beheren. Neem contact op met een bedrijf in de buurt en bied aan om voor hen op Facebook of op Instagram te posten en om op opmerkingen, posts, enz. te reageren. Je kunt onderhandelen over een vast maandelijks bedrag en je zit geramd.

5. Meld je aan als figurant voor een film of een commercial

Dit is een erg leuke manier om wat extra geld te verdienen. Als je geïnteresseerd bent in acteren of gewoon in films, dan is dit een goed begin om wat ervaring op te doen van hoe het is om op een set te staan. Pas op voor fraudeurs, die je om een vergoeding op de set of een betaalde foto portfolio kunnen vragen.

6. Geef rondleidingen door de stad

amsterdam-grachten

Als je in een stad vol geschiedenis woont, zullen toeristen er waarschijnlijk een rondleiding willen maken. Het is een geweldige manier om de stad, waar je je bevindt, te leren kennen terwijl je ook nog een betaald wordt. En wat geweldig is, is dat hoe meer mensen je meeneemt op de tour, hoe meer geld je ook verdient!

7. Publiceer een Kindle e-book

Als je van schrijven houdt, dan is dit zeker iets voor jou! Je kunt een boek schrijven, het op Kindle publiceren en het vervolgens verkopen. Je krijgt 70% van de winst! Wat ook echt goed is aan het verkopen op Amazon, is dat ze een grote markt hebben, dus hopelijk zul je veel exemplaren van je boeken verkopen.

8. Hondenuitlater

honden-voer

De meeste studenten hebben overdag wel een aantal uurtjes vrij, wat perfect is voor mensen die willen dat hun hond uitgelaten wordt als ze een dagje weg zijn. Het is een heel goede manier om wat beweging te krijgen terwijl je voor een schattig dier zorgt.

9. Ga privé-les geven

Als de jaarlijkse examenperiode weer is aangebroken, zijn studenten altijd op zoek naar een docent die bijles kan geven. Waarom verkoop je je kennis niet door studenten te leren wat jij al weet? Studentenwerk levert in ieder geval aardig wat op!

10. Verkoop oude kleren

Het verkopen van je oude kleding kan enorme hoeveelheden geld opleveren. Mensen zijn altijd op zoek naar andere kleding, dus je hoeft alleen maar een account aan te maken op marktplaats, een foto van je kleding te uploaden en te wachten op een reactie! Zorg ervoor dat je de verzendkosten niet vergeet, anders moet jij hiervoor betalen.

11. Domeinnamen kopen en verkopen

kantoor-koffie-laptop

Een websitenaam staat bekend als een domein. Je kunt voor ongeveer € 2,50 een websitenaam op het internet laten registreren. Als iemand jouw naam wil hebben, kun je hem voor een leuk bedrag verkopen! Ze kunnen duizenden euro’s opleveren. Zie het als een makelaarspraktijk met een laag risico.

12. Word een oppas

Een makkelijke manier om wat geld te verdienen, is door op te passen. Vaak hoef je alleen maar tv te kijken! Probeer iemand met jonge kinderen in je buurt te vinden (omdat je je inkomsten niet aan vervoerskosten wilt uitgeven!) die op zoek is naar een oppas. Meestal is het tarief € 9,50 – € 11,50 per uur, dus kun je op één avond veel verdienen door gewoon te doen, wat je normaal ook zou doen!

Leave a Comment