Waar voor vrouwen het opbrengen van eau de toilette of parfum tot hun ochtendroutine behoort, is dat voor mannen lang niet altijd het geval. De meeste mannen douchen zich elke ochtend en gebruiken deodorant, maar vaak blijft het daar wel bij. Hier komt steeds meer verandering in. Er is inmiddels een uitgebreide collectie van aftershaves, eau de toilettes en parfums speciaal voor mannen op de markt. Geur roept allerlei reacties op. Denk dus goed na voordat je een bepaalde geur uitkiest. Je wilt natuurlijk niet de verkeerde reacties oproepen!

Wat voor effect hebben geuren?

round silver watch, red rose and eyeglasses on wooden surface

Je maakt als man feromonen aan. Dat is een stofje dat vrouwen oppikken en waar ze sterk op kunnen reageren. Het is het stofje dat onbewust bepaalt of je iemand aantrekkelijk vindt. In kleine hoeveelheden ruik je feromonen niet. Toch worden ze wel degelijk opgepikt door het andere geslacht. Moet je dan geen geuren uit een flesje gebruiken? Zeker wel, want een stinkende man wordt niet aantrekkelijk gevonden. Bovendien voegt de cosmetische industrie steeds vaker verborgen verleiders toe aan aftershave en parfum. Naast feromonen die we onbewust oppikken, zijn er ook geuren die we wel bewust signaleren. Sommige geuren roepen een gevoel van nostalgie op en doen je meteen denken aan vroeger. Gas heeft van zichzelf geen geur. Hier wordt een geur aan toegevoegd waardoor je je bewust wordt van gevaar.

Eau de toilette, eau de parfum of aftershave?

De meeste mannen gebruiken na het scheren aftershave. Dit heeft een ontsmettende werking en ruikt ook nog eens lekker. De geur is niet zo sterk en blijft daarmee minder lang hangen dan eau de toilette en eau de parfum van Versace. Parfum heeft de meest intense geur en is het meest geconcentreerd. Parfums voor heren zijn er niet zoveel. Veel mannen vinden de geur van parfum te intens. Een eau de parfum is een goed alternatief. Hoewel een eau de parfum nog steeds vooral bij vrouwen populair is, zie je ook steeds meer mannengeuren. Net als bij parfum heb je hier slechts weinig van nodig om lekker te ruiken en blijft de geur voor langere tijd hangen.

Voel je zeker met de juiste geur

Dolce & Gabbana The One fragrance bottle on white wooden table

Een eau de toilette of parfum geeft je een zelfverzekerd gevoel. Met Versace Eros roep je een geur van verlangen en liefde op. De geur van cederhout die hierin verwerkt zit, roept een onweerstaanbaar verlangen op. Kies een geur die bij jou past en bij wat je wilt uitstralen. Net als je dat doet met je kledingstijl. Hoe het parfum ruikt, is afhankelijk van de persoon die het parfum opdoet. Je lichaamstemperatuur en je eigen huid bepalen hoe een bepaalde geur bij jou ruikt. Stem jouw eau de toilette af op de gelegenheid. Zo gebruik je door de week een andere geur dan bij een feestje. Dit roept niet alleen een ander gevoel op bij je omgeving, maar ook bij jezelf.

Leave a Comment