Het is voor onze recepten wel weer eens tijd voor een lekker visgerecht, zo vonden wij. Daarbij is het wel cruciaal dat er voor vis van zo hoog mogelijke kwaliteit wordt gekozen, dus bij een absoluut goede visspecialist. Door alle verhalen over foute zalm, slachtingen onder tonijnen en dubieuze vissoorten uit Afrika zou je haast geen vis meer durven eten. Maar wees niet te bezorgd, koop vis met absoluut een MSC keurmerk en geniet daarvan. Het visgerecht van vandaag kunt u maken aan de hand van de Fish Tales video op Youtube. U heeft er vier mooie stukken heilbot voor nodig, grote garnalen, wat krab en kokkels, plus zaken als peterselie, een bosuitje en nog een en ander. Dat komt allemaal in de video voorbij en u bent creatief genoeg om er desgewenst met andere ingrediënten een variatie op te maken, toch? Vergeet niet om er een goede fles wit bij te schenken, niet te zwaar. >>

Het is voor onze recepten wel weer eens tijd voor een lekker visgerecht, zo vonden wij. Daarbij is het wel cruciaal dat er voor vis van zo hoog mogelijke kwaliteit wordt gekozen, dus bij een absoluut goede visspecialist. Door alle verhalen over foute zalm, slachtingen onder tonijnen en dubieuze vissoorten uit Afrika zou je haast geen vis meer durven eten. Maar wees niet te bezorgd, koop vis met absoluut een MSC keurmerk en geniet daarvan.
Het visgerecht van vandaag kunt u maken aan de hand van de Fish Tales video op Youtube. U heeft er vier mooie stukken heilbot voor nodig, grote garnalen, wat krab en kokkels, plus zaken als peterselie, een bosuitje en nog een en ander. Dat komt allemaal in de video voorbij en u bent creatief genoeg om er desgewenst met andere ingrediënten een variatie op te maken, toch? Vergeet niet om er een goede fles wit bij te schenken, niet te zwaar. Oh, en het recept verscheen op Youtube in het najaar, net voor Thanksgiving Day. Vandaar dat er ineens over kalkoenen wordt gesproken…

FB

Boodschappenlijst

600 gr heilbot, in 4 gelijke filets
6 grote black tiger garnalen
150 gr krabvlees (king or queen)
4 takjes peterselie

1 tl. Dijon mosterd
1 sjalotje
1 bosuitje
1 ei dooier
2 el. panko
400 gr kokkels/schaaldieren
2 el. witte wijn
1 el. olijfolie
30 gr. boter
1 el. bieslook, fijngesneden

Aan de slag!

Snij het stuk heilbot in 4 gelijke filets. Maak vervolgens in elk stuk een sneetje in het midden, niet te diep (het vel moet onaangetast blijven, die houdt alles bij elkaar), waar straks de vulling in kan.

Pel de garnalen. Haal het hoofd, de staart en de poten eraf en doe de gepelde garnalen in een bak. Spoel de gepelde garnalen schoon en snij ze fijn.

Laat de krab goed uitlekken en voeg toe aan de garnalen.

Hak de peterselie (bewaar de steeltjes), het bosuitje en een half sjalot heel fijn en voeg dit samen met de mosterd en olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper.

Voeg dan panko toe, om alle elementen goed te binden. Hussel door elkaar.

Vul de stukken heilbot met het mengsel en stop in de voorverwarmde oven (175° Celsius) voor 15-20 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis.

Nadat de vis 10 minuten in de oven zit kan je beginnen aan de saus met kokkels. Verwarm de boter in een steelpan en voeg de peterselie steeltjes en een half sjalot (fijngesneden) toe aan de boter. Voeg peper toe voor smaak.

Smoor dit op een laag vuur tot dat het zacht is. Voeg vervolgens de witte wijn en de kokkels toe. Doe de deksel op de pan/laag vuur.

Als de kokkels open zijn kunnen ze uit de pan gehaald worden. Doe dit met een schuimspaan en doe de kokkels in een apart bakje. Zeef vervolgens het overgebleven vocht. Haal van het vuur af en voeg de koude klontjes boter toe. De kokkels kunnen samen met het vocht nu opnieuw opgewarmd worden.

Na 15-20 minuten kan de heilbot uit de oven gehaald worden. Serveer op een bord en giet de saus erover/om heen. Serveer samen met de kokkels.

Enjoy!

Leave a Comment