De opwarming van de aarde, de klimaatveranderingen, het smelten van het ijs in het Noordse Noorden van onze aardbol: alles staat met name de laatste weken weer zeer ter discussie. Klimaatsceptici geloven er niets van dat het zo ernstig is. Wij vrezen zeer dat ze iets ernstigs aan hun ogen en in hun hoofd hebben…. ClassyLife besteedt graag aandacht aan de leuke, mooie dingen in het leven maar ook duurzaamheid en klimaat houden ons zeer bezig. Wij kwamen deze recente video van 5 minuten tegen op Vimeo.com en wij besloten dat wij u die moesten laten zien. In de hoop dat u ‘m bekijkt, anderen er op wijst, erover nadenkt, er iets mee doet. Want… het gaat niet goed!>>

 

De opwarming van de aarde, de klimaatveranderingen, het smelten van het ijs in het Noordse Noorden van onze aardbol: alles staat met name de laatste weken weer zeer ter discussie. Klimaatsceptici geloven er niets van dat het zo ernstig is. Wij vrezen zeer dat ze iets ernstigs aan hun ogen en in hun hoofd hebben…. ClassyLife besteedt graag aandacht aan de leuke, mooie dingen in het leven maar ook duurzaamheid en klimaat houden ons zeer bezig. Wij kwamen deze recente video van 5 minuten tegen op Vimeo.com en wij besloten dat wij u die moesten laten zien. In de hoop dat u ‘m bekijkt, anderen er op wijst, erover nadenkt, er iets mee doet. Want… het gaat niet goed!

We stood on the ice dunes of the glaciers of Alaska in the midst of a snowy winter. Trekking the slopes of another planet had been on our list for a long time. The silence and majesty of the mountains surrounding us, the bluest ice we had ever seen and the steady rush of ice turned to water. How did we get here? We met Rick by chance on a rainy road in Seward, Alaska. He had a worn work jacket, a great white beard and the friendliest demeanor two travelers could ask for. He turned out to be the skeleton key to the locked treasure that was our way into Exit Glacier. We had the entire ice field to ourselves. And a sole chance to tell its story. So we took it.

Filmed by: Raphael Rogers, Paul Rennick

Edited by: Kristin Gerhart

Featuring: Rick Brown

Music: Luke Atencio – City of Dust

Email us here: [email protected]

Our website: weareaura.net

Leave a Comment