Vorige week zagen we via Twitter een foto waarop koffiebranderij Peeze in Arnhem liet zien dat het talloze doosjes voor de post klaarmaakte, met proefexemplaren van hun nieuwe koffiecapsules. Die capsules (Nespresso) zijn populair. Wat Peeze heel bijzonder leek te maken, was de combinatie van biologische koffie met zuurstofdichte afbreekbare capsules. Deze kunnen zo bij het groenafval. Ook zouden ze een nette prijs krijgen. Nu zijn ze er dan en de operatie is geslaagd: lekker!>>

Niets blijft meer geheim in deze tijd. Vorige week zagen we via Twitter een foto voorbijkomen waarop koffiebranderij Peeze in Arnhem (anno 1879) liet zien dat het bergen met doosjes voor de post klaarmaakte, met daarin enkele proefexemplaren van hun nieuwe koffiecapsules. Wij hadden zo’n proefdoosje besteld, dat inderdaad keurig binnenkwam. Jammer, verrassing weg. Trouwe lezers zullen zich wellicht herinneren dat wij enige maanden geleden al een artikeltje wijdden aan dit nieuwe product van Peeze. Koffiecapsules (Nespresso) zijn populair en wij schreven ook al enige keren over het smakelijke en goedkopere alternatief dat het bedrijf d’Italia biedt met haar La Compatibile capsules. Wat Peeze heel bijzonder leek te maken, was de combinatie van biologische koffie (Fairtrade, biologisch, klimaatneutraal…) met zuurstofdichte afbreekbare capsules. Die capsules vervuilen niet het milieu en hoeven niet gerecycled te worden, ze kunnen zo bij het groenafval. Maar…toen wij erover schreven was de productie nog niet gestart. Dat is nu wel het geval. Dus zijn de proefdoosjes verstuurd en nu wordt er gewacht op de reacties en bestellingen. We zijn benieuwd of dit het gebruik van goede koffiebonen overtreft!

koffie-hartje

Was het ’t wachten waard? Welnu, er zijn drie varianten: Espresso, Lungo en Special (uit Ethiopië). Niets is zo persoonlijk als smaak. Bij de Lungo wordt de schuimlaag snel minder, maar de koffie is absoluut lekker. De andere soorten zijn dat eveneens. Enfin, die reputatie heeft Peeze ook. Het is prettig dat de cups, anders dan de meeste andere, echt zuurstofdicht zijn waardoor ze niet per stuk verpakt hoeven te worden of heel snel op moeten. En het geeft ook wel een goed gevoel dat je toch een beetje milieuvriendelijker koffie drinkt.

Leave a Comment