Ruim vier op de vijf Nederlanders heeft fotoboeken van vroeger. Slechts twee procent heeft deze gedigitaliseerd, terwijl ruim de helft dit wel graag zou willen. Google introduceerde daarvoor de nieuwe app Fotoscan. Met deze gratis app voor Android en iOS kunnen gebruikers gemakkelijk afgedrukte foto’s op hoge kwaliteit scannen via de camera van de smartphone en digitaliseren. Dat kan snel en zonder schittering of glans die normaliter op een foto-van-foto te zien is; binnen 5 seconden is een oude foto in hoge kwaliteit gescand en opgeslagen. Misschien een idee voor de vrije dagen eind december!>>

large_google-fotoscan-android-2

Ruim vier op de vijf Nederlanders heeft fotoboeken van vroeger. Slechts twee procent heeft deze gedigitaliseerd, terwijl ruim de helft dit wel graag zou willen. Google introduceerde daarvoor de nieuwe app Fotoscan. Met deze gratis app voor Android en iOS kunnen gebruikers gemakkelijk afgedrukte foto’s op hoge kwaliteit scannen via de camera van de smartphone en digitaliseren. Dat kan snel en zonder schittering of glans die normaliter op een foto-van-foto te zien is; binnen 5 seconden is een oude foto in hoge kwaliteit gescand en opgeslagen. Wie de foto’s opslaat in Google Foto’s kan deze bovendien gemakkelijk doorzoeken en delen met vrienden en familie. De Google Fotoscan maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om de beste digitale versie van de afgedrukte herinnering te maken. Acties die worden uitgevoerd zijn verbetering van de witbalans, correctie van de beeldverhouding, rotatie van de foto, automatische verbetering en – het lastigst van allemaal – verwijdering van glans en schittering.

Gehecht aan foto’s van vroeger
Eén op de twee Nederlanders ziet zijn of haar foto’s van vroeger graag gedigitaliseerd. De belangrijkste redenen hiervoor zijn dat ze de foto’s daarmee voor altijd kunnen bewaren (58 procent), vaker kunnen terugkijken (28 procent) en makkelijk kunnen delen met anderen (20 procent). Dit blijkt uit onderzoek door Direct Research, in opdracht van Google. Drie op de vier Nederlanders hechten veel waarde aan foto’s van vroeger, vooral aan foto’s van het gezin, babyfoto’s en speciale momenten. Bij erg veel mensen liggen er dan ook fotoboeken van vroeger, overigens vooral op zolder en in de slaapkamer. Hoewel er slechts bij gelegenheid nog in die fotoboeken wordt gekeken, worden deze bij brand na huisdieren en belangrijke documenten toch het liefst gered. Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft die fotoboeken van kinds af aan al bijgehouden.

photoscan-google

Ordenen en terugvinden van foto’s
Bijna 90 procent van de Nederlanders heeft zijn of haar foto’s niet op één centrale plek opgeslagen en 64 procent ordent deze foto’s nauwelijks tot nooit. Meer dan de helft van de Nederlanders heeft hierdoor moeite om foto’s terug te vinden. Wanneer foto’s die gescand worden met Fotoscan worden opgeslagen in Google Foto’s kan de gebruiker de foto bewerken, informatie toevoegen aan de foto (bijvoorbeeld waar en wanneer deze is genomen) en ze ordenen. Door gebruik te maken van Google Foto’s wordt bovendien het zoeken van foto’s (ook bijvoorbeeld op hetgeen er op de foto’s staat zoals ‘baby’s’, ‘glimlachen’, ‘strand’, etc.) uiterst gemakkelijk. Met de introductie van Google Fotoscan zijn nostalgische herinneringen binnen handbereik en zijn deze analoge beelden nu digitaal gemakkelijk te delen met vrienden en familie. De app is te vinden in de appstore.

Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=MEyDt0DNjWU

img_0282

Deze held in vroeger dagen. Dergelijke foto’s wil je uiteraard niet vergeten. Dus scannen en digitaal bewaren!

Leave a Comment