Deze eerste weken van het nieuwe jaar zijn bij uitstek de periode om plannen voor een korte of langere vakantie te maken. Wij kennen heel wat mensen die dan, Brexit of niet, graag met de auto naar het Verenigd Koninkrijk gaan. Er is nu een nieuwe attractieve route, de Great West Way, die op meerdere manieren kan worden afgelegd: over de weg, te voet, per fiets, over het spoor of over het water. Het is daarmee de eerste in zijn soort. Deze Great West Way wordt officieel gelanceerd tijdens de Vakantiebeurs op 9 januari 2019. De nieuwe reisroute doorkruist zes districten van Londen naar Bristol en beslaat in totaal 500 mijl (ongeveer 805 km) aan bereisbare routes langs de Theems, het Kennet & Avon Canal, de Great Western Railway, de A4 en talloze wandel- en fietspaden. Leuk!>>

Deze eerste weken van het nieuwe jaar zijn bij uitstek de periode om plannen voor een korte of langere vakantie te maken. Wij kennen heel wat mensen die dan, Brexit of niet, graag met de auto naar het Verenigd Koninkrijk gaan. Er is nu een nieuwe attractieve route, de Great West Way, die  op meerdere manieren kan worden afgelegd: over de weg, te voet, per fiets, over het spoor of over het water. Het is daarmee de eerste in zijn soort. Deze Great West Way wordt officieel gelanceerd tijdens de Vakantiebeurs op 9 januari 2019. De nieuwe reisroute doorkruist zes districten van Londen naar Bristol en beslaat in totaal 500 mijl (ongeveer 805 km) aan bereisbare routes langs de Theems, het Kennet & Avon Canal, de Great Western Railway, de A4 en talloze wandel- en fietspaden.

Stonehenge

Hoogtepunten langs de route
Het maakt niet uit met welk vervoermiddel de route wordt afgelegd, de Great West Way leidt reizigers door de meest pittoreske landschappen, florerende marktsteden en ansichtkaartwaardige dorpjes. Onderweg passeeren je zelfs nog drie UNESCO-plekken – de Kew Gardens, Stonehenge en Bath, met de Romeinse baden – en drie ‘Areas of Outstanding Natural Beauty’ – de Chilterns, Cotswolds en North Wessex Downs. Ook andere typisch Britse iconen vind je langs de Great West Way: Hampton Court Palace en Windsor Castle. In combinatie met alle pubs, tearooms, brouwerijen, wijngaarden en restaurants met een Michelin-ster langs de route biedt deze je als bezoeker een echt Engelse ervaring.

Great West Way Director David Andrews zegt over het project: “Deze nieuwe reisroute, de eerste in zijn soort, verbindt vele van de meest iconische attracties van Engeland, maar maakt het ook mogelijk en moedigt bezoekers aan om buiten de gebaande paden te gaan, meer van de regio te ontdekken en een heel scala aan typisch Engelse ervaringen te ontdekken – en dat alles binnen één reis.”

Reizen langs de Great West Way
Bezoekers kunnen hun eigen reisplan maken door naar www.GreatWestWay.co.uk te gaan. Deze nieuwe website biedt o.a. een interactieve kaart, insidertips, een evenementenkalender en een planningstool voor het maken van rondleidingen op maat. De website maakt het ook mogelijk om dagexcursies toe te voegen naar bezienswaardigheden die goed bereikbaar zijn vanaf de route, zoals zoals Salisbury, Stourhead en Cheddar Gorge. Bristol Airport en Great Western Railway zijn volwaardige partners in het project en zullen ervoor zorgen dat de route zo toegankelijk mogelijk is voor mensen die per trein of vliegtuig aankomen.

Er zijn ook reisarrangementen door touroperators aangesloten bij het project, zoals 4- tot 8-daagse reizen, inclusief fiets- of wandeltochten onder begeleiding van een gids. Lees op de website alles over de mogelijkheden daarvan, of ga direct naar de website van de Nederlandse touroperator House of Britain om de mogelijkheden te bekijken. Meer over de Great West Way is dus te lezen op www.GreatWestWay.co.uk.

Leave a Comment