Leer is een materiaal dat, voordat het in de mode-industrie populair werd, al werd gebruikt door mensen om er kleding en accessoires van te maken. Leer is van alle tijden en je ziet het vrijwel in elke cultuur terug. Het is eigenlijk niet zo moeilijk om te bedenken waarom het zo populair is. Leer is een geweldig materiaal dat het menselijk lichaam of goederen beschermt en het dragen ervan is comfortabel en gaat lang mee.

Het gebruik van leer heeft veel voordelen en die gaan we in dit artikel met je bespreken.

Duurzaam

Leer is, zeker als het van hoge kwaliteit is, een extreem duurzaam materiaal. Over het algemeen proberen leerfabrikanten het beste uit hun leer te halen en het te behandelen op een manier die het nog resistenter en duurzamer maakt. Ook al zijn lederwaren van goede kwaliteit misschien duurder, je kunt er bijna altijd zeker van zijn dat ze jaren meegaan en er ook mooi blijven uitzien. Een mooie dames portemonnee is daarom een geweldig geschenk voor je geliefde.

Tijdloos

leren-tas

Als we het over duurzaamheid hebben, moeten we ook vermelden dat leer gewoon tijdloos is. Lederwaren raken nooit uit de mode en zijn een kenmerk van een persoon, die standvastig is en waarde hecht aan solide en mooie producten. Leer heeft bewezen dat het een tijdloos materiaal is.

Stijl

Leer is een heel elegant materiaal. In zijn natuurlijke kleur of geverfd, voegt leer altijd een zekere kwaliteit toe aan een ontwerp. Alles ziet er in leer krachtiger uit: leren portemonnees zien er beter uit dan plastic modellen, leren broeken zien er stoerder uit dan katoenen broeken. Als je in een gevecht terechtkomt, kun je beter een leren jas dragen, toch? Maar afgezien van de grapjes, ziet leer er altijd goed uit en is een indicator voor kwaliteit, waardering voor elegantie, kracht en natuurlijkheid. Het is eigenlijk best verbazingwekkend hoeveel je kunt aflezen aan de stoffen van de kleding en accessoires die iemand draagt.

Natuurlijk

hammer beside brown book

Leer is een natuurlijke materiaal en we accepteren geen enkele vorm van synthetisch leer (op een paar uitzonderingen na natuurlijk). Het is altijd belangrijk om dingen te hebben, die zijn gemaakt van natuurlijke stoffen omdat we in het geval van kleding beter natuurlijke materialen kunnen dragen. Synthetische vezels kunnen huiduitslag veroorzaken, je huid doen jeuken en ook al voel je het soms niet of kun je de verbinding niet direct tot stand brengen, het dragen van natuurlijke stoffen zorgt ervoor dat je je lichamelijk en geestelijk goed voelt.

Sterk

Behalve dat het lang meegaat, behoudt leer meestal ook zijn kwaliteit en wordt het naarmate het ouder wordt alleen maar mooier. Leer is bestand tegen droogte, kan brandwerend zijn (mits het ervoor behandeld is) en is gedeeltelijk waterdicht. In tegenstelling tot andere materialen is leer ook bestand tegen huisstofmijt en schimmelaanvallen. Leer is ook pluis- en stofvrij, wat betekent dat, zelfs als je het niet op een speciale manier behandelt, het er goed uitziet en aanvoelt.

Leer ademt

Dit klinkt misschien als een vaag argument, maar leer is een materiaal dat goed ademt. Stel je voor wat er zou gebeuren als je een kamer afsluit en een jaar geen raampje meer openzet. Je zou uiteindelijk een kamer vol schimmel hebben en de lucht in de ruimte valt niet meer in te ademen. Maar als je de kamer regelmatig laat luchten of als je houten kozijnen hebt, dan is alles een jaar later nog in orde. Hetzelfde gebeurt er met leer. Als je je goederen in lederen tassen en portefeuilles bewaart of als je het met leer bekleedt, is alles door deze factor in evenwicht en juist. Dit is een geweldige unieke functie die leer heeft en daar moet je gebruik van maken!

Flexibiliteit

white throw pillow on brown leather armchair

Met alle verhalen over dat leer zo taai en onbreekbaar is, zou je kunnen denken dat leer vergelijkbaar is met steen of hout. Maar dat is duidelijk niet het geval. Na verloop van tijd wordt leer juist steeds flexibeler, terwijl het toch zijn vorm en sterkte behoudt. Dit is de reden waarom je je geen zorgen hoeft te maken als het leer, dat je hebt gekocht, in het begin een beetje houtachtig lijkt en vervolgens begint te verzachten, want dat hoort juist. Als het stug blijft, is dat een slechte zaak. Leer vormt zich naar de levensstijl, de pasvorm en de manier van gebruik van de eigenaar.

Leer is niet duur

Als we mensen vertellen dat leer niet duur is, zullen ze over het algemeen denken ‘ja, het zal wel’. Maar leer is echt niet duur. Het is waar dat lederen producten meer kosten dan producten die zijn gemaakt van synthetisch leer of andere stoffen, maar ze gaan zo veel langer mee dat je veel meer waarde voor je geld krijgt. Via deze webshop kan je in ieder geval hele mooie items vinden!

Het is milieuvriendelijk

Niet alleen is leer natuurlijk, er zijn ook geen chemicaliën gebruikt om het te produceren waardoor de lucht, de rivieren en het milieu in het algemeen vervuilen, maar in tegenstelling tot andere stoffen is leer ook biologisch afbreekbaar. Hoewel leer wel chemisch wordt behandeld, is het niet vergelijkbaar met de hoeveelheid chemicaliën die wordt gebruikt voor de productie van synthetische goederen. In een wereld waar de mode-industrie er vaak van wordt beschuldigd niet milieuvriendelijk te zijn, is het bezitten van lederwaren slechts een manier om zowel milieuvriendelijk als stijlvol te zijn.

Leer ruikt lekker

Hoe raar dit ook mag klinken, leer heeft een bepaalde geur, die je misschien wel kent. De reden dat dit belangrijk is, is niet alleen omdat iemand blij kan worden van het ruiken van zijn leren portemonnee, maar ook nog om een andere reden. Als je een synthetische portemonnee of sleutelhanger hebt en deze in je tas stopt, kan de slechte geur van een synthetisch product zich overal verspreiden, waardoor jij en de mensen steeds een onaangename geur ruiken.

We kunnen nu wel zeggen dat leer één van onze favoriete materialen is want het sterk is, past binnen je levensstijl, het is goedkoop, natuurlijk, het ziet er geweldig uit en het is extreem duurzaam.

Leave a Comment