1. Mensen hebben vaak geen idee wat een haartransplantatie is

Hier zijn, in willekeurige volgorde, enkele dingen waaraan mensen denken bij een haartransplantatie, maar waar niets van klopt:

  • Het haar wordt van een deel van je hoofd afgeschoren en ergens anders weer opgeplakt.
  • Het haar van iemand anders wordt aan je hoofdhuid vastgeplakt.
  • Haar van andere delen van het lichaam wordt weggeschoren en vervolgens op je hoofd geplakt.

Dit waren allemaal punten van (meestal) intelligente vrienden over wat een haartransplantatie nu precies is.

In werkelijkheid is het géén van al deze dingen. Wat er echt gebeurt, is dat een arts honderden haren uit de achterkant van je hoofd weghaalt – waar het haar echt dik is en je het niet zult missen – en ze één voor één opnieuw in de richting van de voorkant van je hoofdhuid, waar je het nodig hebt, terug plaatst. Het kan heel wat uren duren en een beetje pijn doen.

2. Haartransplantaties werken echt

Voordat je een haartransplantatie zult ondergaan, heb je geen idee of het zal werken. Maar door naar de juiste arts te gaan en met het juiste niveau van kaalheid (het heeft namelijk geen zin om het te doen als je al heel erg kaal bent, kijk maar naar John Travolta en Gordon Ramsey) zullen de resultaten ronduit buitengewoon zijn.

3. Het verandert je leven

Als je dit leest en je bent kaal of misschien bijna kaal, weet je hoe gruwelijk het is om je haar te verliezen. Natuurlijk staat bij sommige mensen een kaalgeschoren hoofd prachtig. Maar voor veel mensen kan het verliezen van je haar één van de moeilijkste dingen zijn, die je ooit zult meemaken.

Word je er ijdel van? Waarschijnlijk wel. Maar de waarheid is dat het weer rondlopen met een bos haar, na jarenlang kaal te zijn geweest, jou het zelfvertrouwen teruggeeft en jou gelukkiger zal maken.

4. Je merkt op wie er nog meer een transplantatie heeft gehad

Als je een rode Aston Martin bezit, zul je het waarschijnlijk ook opmerken wanneer er iemand in een rode Aston Martin voor je rijdt. Hetzelfde geldt als je een haartransplantatie hebt gehad. Dan cultiveer je namelijk een zesde zintuig voor het spotten van andere mensen, die een haartransplantatie hebben ondergaan.

Wayne Rooney? Yep. Steve Claridge? Yep. Lewis hamilton? Je hebt er al een neus voor gekregen en die barman die jou je drankje serveert? Yep.

Het is alsof je in een geheime club zit en waarvan alleen jij weet dat je er lid van bent. En met de prijs voor een transplantatie, die maar blijft zakken, wordt die club alleen maar groter…

5. Wees er trots op!

Stel je voor dat je al jaren zwaarlijvig bent en dan veel gewicht verliest en zelfs een sixpack krijgt. Je zult je sexy nieuwe lichaam willen showen, toch?

Zo zit dat ook met haar. Als je van niets naar een beetje gaat, wil je dat laten zien!

Leave a Comment