Naarmate iemand ouder wordt, heeft zijn huid de neiging collageen te verliezen en losser te worden. Terwijl sommige delen in het gezicht niet zo opvallen, voelen gebieden als het gezicht en de hals als het middelpunt van de aandacht. Wat we vaak als “onderkin” bestempelen is de vijand geworden in de huidige schoonheidsnormen. En hoewel we hier zijn om je eraan te herinneren dat die normen ronduit relatief zijn, biedt een halslift zich aan als optie. Hieronder zetten we alles op een rijtje wat je moet weten voor je een halslift procedure ondergaat.

Wat is een halslift?

Een halslift is een cosmetische plastische chirurgische ingreep waarbij het uiterlijk van de hals verbeterd wordt door overtollig vet te verwijderen, de spieren van de hals aan te spannen en overtollige huid te verwijderen. Als mensen het over een halslift hebben, hebben ze het meestal over de chirurgische ingreep die volheid onder de kin en overtollige huid in de hals aanpakt. In het algemeen \ gaat een chirurgische halslift ook gepaard met verstrakking van het ondergezicht en verbetering in het gebied van de kaaklijn.

De invasieve ingreep mag natuurlijk alleen door een goed opgeleide en ervaren chirurg zoals Dr. Wever worden uitgevoerd en vergt nogal wat hersteltijd. Daarover later meer.

De kosten kunnen enorm variëren, omdat er veel verschillende dingen nodig kunnen zijn om het eindresultaat te bereiken. Een operatie kan bestaan uit alleen huidexcisie, liposuctie onder de kaak, platysmaplastie, onderfacelift, kinimplantaat of laser aan de kaak en hals.

Wat zijn de voordelen van een halslift?

hals-dame-zwart-wit

  • Herpositioneert zacht weefsel
  • Verwijdert extra vet
  • Maakt losse huid strakker
  • Vermindert tekenen van veroudering
  • Geeft een natuurlijk ogende oplossing die fillers en botox niet kunnen bieden
  • Biedt een langdurige oplossing voor een cosmetisch probleem

Filler, Botox, en lasers kunnen in het gebied van de hals tot op een bepaalde hoogte worden uitgevoerd. Na verloop van tijd ziet het toevoegen van filler aan de kaaklijn en het ondergezicht er onnatuurlijk uit, en er bereikt een punt waarop geen van deze procedures dezelfde langdurige, dramatische en natuurlijke resultaten geeft als een operatie.

Hoe bereid je je voor op een halslift?

Zoals bij elke invasieve chirurgische ingreep is voorbereiding op een halslift noodzakelijk. Je chirurg kan een toestemmingsbrief van je huisarts nodig hebben en een basis bloedonderzoek, waaronder een normale pre-operatieve bloeddruk. De meesten zouden staken van het roken eisen gedurende minimaal vier tot zes weken voor en na de operatie, en het stoppen met kruidensupplementen of niet-steroïde ontstekingsremmende medicijnen, zoals ibuprofen. Het is ook belangrijk je herstel te plannen en ervoor te zorgen dat je een steunsysteem hebt en de juiste hoeveelheid tijd vrij hebt genomen van je werk, zodat je volledig kunt genezen. Ook is het beter om een week van te voren geen alcohol te drinken.

Wat te verwachten tijdens een halslift

chirurg-man-geconcentreerd-operatie

Zoals verwacht, bereid je voor om je oncomfortabel te voelen. Een halslift operatie kan onder algehele anesthesie gebeuren, of, afhankelijk van je precieze ingreep. Je moet verwachten dat de ingreep meerdere uren duurt. Vaak zijn na de operatie kleine buisdrains nodig om het genezingsproces te bevorderen. Je moet verwachten dat je in de week na je procedure twee of drie keer naar de kliniek moet komen voor controles en het verwijderen van hechtingen.

Neklift behandeling vs. gezichtslift behandeling

De grens tussen een halslift en een facelift is een beetje vaag. Gezichts- en halschirurgie zijn beide afgestemd op wat nodig is om het einddoel te bereiken: een jonger, natuurlijk ogend ondergezicht en hals.

Hoewel ze gemakkelijk door elkaar gehaald kunnen worden, denk mensen vaak dat een halslift automatisch bij een facelift hoort. Dit is niet altijd het geval. De facelift pakt de veranderingen aan die we in het gezicht zelf zien en lift en verstevigt de huid en de onderliggende steunweefsels. De hals wordt er niet mee aangepakt.

Mogelijke bijwerkingen

Chirurgie is chirurgie, dus helaas dreigt altijd het risico van bijwerkingen. Zoals bij elke chirurgische ingreep zijn de risico’s onder meer bloedingen en ophoping van bloed op de operatieplaats na de operatie, die extra ingrepen kunnen vergen, infectie die behandeling kan vergen, en chirurgische littekens die een revisie kunnen vergen.

Risico’s van de ingreep kunnen zijn terugkerende verticale verbanden of huidverslapping, en achterblijvende volheid of laksheid. Patiënten kunnen vocht- of bloed-ophopingen onder de huid ontwikkelen of zelf huidverlies hebben. Er kan ook zenuw- of speekselklierletsel zijn.

Nazorg van een halslift

neck-hand-dame

Zodra je de begeleiding verlaat, zal je chirurg je meestal zeer gedetailleerde postoperatieve instructies geven. Deze omvatten vaak wanneer je eventuele verbanden moet verwijderen en hoe je de incisies moet schoonmaken en verzorgen. Aanvullende instructies kunnen inhouden dat je je hoofd niet mag draaien of andere snelle, abrupte nek/hoofd bewegingen mag maken. Ze kunnen aanraden op twee of drie kussens te slapen zonder de nek te laten buigen of uit te strekken.

Het duurt een volle drie tot zes maanden om na de operatie te genezen. Dit betekent niet dat je zo lang gekneusd en gezwollen zult zijn, maar omvat de tijd die nodig is tot het “definitieve” resultaat van de operatie. De tijdlijn hangt gewoon af van hoe je lichaam geneest, wat van persoon tot persoon kan verschillen.

De laatste afweging

Als je hals iets is dat onzekerheid veroorzaakt en je zoekt een semi-permanente oplossing, dan is dit ideaal. De resultaten houden meestal 10 jaar aan, wat het een solide optie maakt. Daarentegen kan het bijna een jaar duren voor je definitieve resultaten ziet.

Helaas gaat het verouderingsproces natuurlijk door. Sommige patiënten zijn hun leven lang tevreden met slechts de ene ingreep, en sommige patiënten vinden dat ze, naarmate het verouderingsproces voortschrijdt, later in hun leven nog een lift willen.

Leave a Comment