Heb je een nieuw matras gekocht en vind je de matras toch net even te hard? Of misschien heb je je matras al een tijdje en heeft het je gewoon nog niet de zachte stevigheid gegeven die je zocht. Gelukkig kan je met deze handige tips de harde matras wat zachter maken.

1. Verander je slaaphouding

slapen-koppel

Een gemakkelijke manier om een harde matras zachter te maken is door te veranderen hoe je slaapt. Door je slaaphouding te veranderen kan de hardheid van je matras anders aanvoelen. Als je matras te hard aanvoelt, kun je proberen op je buik of rug te slapen. Dit komt omdat sommige hardheidsgraden meer geschikt zijn voor bepaalde slaaphoudingen om je gewrichten goed te ondersteunen.

2. Draai de matras om

Als je de matras al een tijdje hebt, probeer dan de matras om te draaien. Check wel even dubbel of de matras draaibaar is. Je moet dit om de zoveel tijd doen, minstens twee keer per jaar, zoals de banden van je auto gedraaid moeten worden, geldt dat ook voor de slijtage van je matras.

3. Voeg een matras-topper toe

Als je fundering stevig en ondersteunend is bevonden en je hebt nog steeds problemen met de matras, ga dan nog niet naar de winkel om een nieuwe matras te kopen. Probeer op zijn minst eerst een matras-topper. De zuinigste tip die je waarschijnlijk ooit zou kunnen krijgen over het toppen van je matras is het gebruik van een dekbedovertrek van bijvoorbeeld Damai. We raden dit niet aan voor de lange termijn. Stop het dekbed of het dekbedovertrek onder je matrashoes of hoeslaken en je slaapt meteen op een zachter oppervlak.

4. Vervang je bedframe of lattenbodem

luxe-slaapkamer

Controleer je bedframe om te zien wat voor soort latten je hebt. Massieve latten laten je matras veel steviger aanvoelen, omdat ze ontworpen zijn om meer steun te bieden door druk op je matras uit te oefenen. Om je matras zachter te maken, kun je investeren in een bedbodem met verende latten. Dit komt omdat verende latten meer gedempte steun bieden en gedurende de nacht met je matras meebewegen.

5. Gebruik het eerst een tijdje

Soms is het voldoende om je nieuwe matras een kans te geven om comfortabeler te worden. Als je bed gloednieuw is, zal het eerder stugger zijn dan het bed waar je in de winkel op lag. Laat je niet ontmoedigen, dit is hoe het hoort te zijn en waarom de meeste bedrijven je een proefperiode van 90 of meer dagen garantie geven. Het heeft tijd nodig hebben om het in te laten werken. Ga er elke nacht gewoon op liggen en ga er vooral niet op lopen springen om het wat zachter te maken. Sommige bedden, zoals een traagschuim matras, reageren op lichaamswarmte en lichaamsgewicht. Dus geleidelijk gedurende de nacht als je de matras met je lichaamswarmte en druk opgewarmd hebt, wordt het zachter.. Als je met een erg kille kamer slaapt zullen sommige matrassen reageren op de kamertemperatuur, zoals die reageert op je lichaamswarmte, dat is de reden waarom matrassen zoals traagschuim het niet zo goed doen in koudere klimaten voor mensen met zachtere stevigheid voorkeuren.

Leave a Comment