Een eigen auto. Het is ideaal om er altijd eentje voor je deur te hebben staan, om er altijd zo in te kunnen stappen en overal heen te kunnen rijden waar je maar heen wilt of moet. Maar toch kiezen steeds meer mensen ervoor om geen eigen auto te nemen. Een auto is ook duur, namelijk, en zeker in de grote stad, waar je met parkeerproblemen en dure vergunningen te maken krijgt, niet altijd echt even makkelijk. Heb jij nog steeds een auto, of pak je het anders aan? En welke opties heb je op dat gebied?

Wel een auto, maar niet van jezelf

lichtblauwe-auto

Geen eigen auto hebben klinkt voor veel mensen best heftig. We gebruiken het vervoermiddel vaak, zelfs als we regelmatig de fiets pakken of het openbaar vervoer gebruiken. Er eentje voor de deur hebben staan is iets waar we aan gewend zijn, en zonder auto kunnen we ons behoorlijk ontheemd voelen.

Toch merken we ook dat we in veel gevallen die auto helemaal niet iedere dag nodig hebben. Er zijn een paar momenten waarop we er echt niet zonder kunnen, maar ook genoeg waarop andere transportmiddelen net zo goed voldoen. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om geen auto te bezitten, maar er eentje te huren op momenten waarop dat nodig is. Een auto huren kan al vanaf een paar uur, maar meerdere dagen of weken kan natuurlijk ook. Dat is bijvoorbeeld vooral handig wanneer je ermee op vakantie wilt gaan.

Zeker in de grote stad

amsterdam-zon

Het anders aankijken tegen een auto als bezit zien we vooral in de grote stad gebeuren. Daarbuiten heb je een auto vaak wat harder nodig om van A naar B te komen, en heb je doorgaans ook weinig problemen om je auto te kunnen proberen.Dat is in grote steden vaak anders. Vaak zit je, zeker in de binnensteden, vast aan behoorlijk dure vergunningen als je je auto kwijt wilt. Of je moet iedere avond als je thuiskomt uit het werk eindeloos rondjes rijden om je auto kwijt te kunnen. Had je het OV of je fiets gebruikt, dan was je waarschijnlijk sneller geweest… Daarom is het bezit van een eigen auto in grote binnensteden vaak meer een handicap dan een voordeel. Een auto huren Den Haag of Amsterdam, bijvoorbeeld, gebeurt dan ook vaak door mensen die zelf geen auto meer bezitten, maar er zo nu en dan eentje nodig hebben. Zo besparen ze een hoop geld, maar zeker ook ergernis in vergelijking met wat zij met een eigen auto gewend zijn. Bovendien past het helemaal in de huidige trend: je hoeft iets niet altijd fulltime te bezitten als je het af en toe nodig hebt.

Leave a Comment