Hoewel de meeste mannen het ondergoed, dat ze in een pakje van drie bij de kledingwinkel in de buurt kunnen kopen wel best vinden, zijn er toch nog wat meer dingen waarop je moet letten als je gaat winkelen voor nieuw ondergoed in je ondergoedlade. Of je nu op zoek bent naar meer ondersteuning of probeert uit te zoeken wat wat meer volume geeft, er zijn genoeg dingen die je moet weten voordat je het pad met ondergoed induikt.

Boxers of slips?

Het is een vraag die al tientallen jaren wordt gesteld en hoewel het antwoord per man verschilt, is er een goede reden waarom sommige mannen voor boksers kiezen en anderen juist voor slips. Boxers zijn geweldig als je ondersteuning wilt, maar toch houdt van een comfortabele pasvorm. Voornamelijk die van Comfyballs zijn heel erg comfortabel. Als je merkt dat je het niet prettig vindt dat je pijpen om je benen hebt, dan zijn boxers weer minder geschikt. Kies in dat geval voor een onderbroek met een lossere pasvorm en als je last hebt van de zomen is er ook ondergoed zonder naden. Dit wordt naadloos ondergoed genoemd en zal onzichtbaar onder een broek kunnen worden gedragen. Als je dapper genoeg bent om een slip te dragen, zul je merken dat de meeste slips je veel steun geven. Het nadeel is dat je de vorm minder goed ziet, maar moderne slips hebben meestal contouren om ondersteuning te bieden “zonder… eh, het zaakje helemaal plat te maken”.

Comfyballs

Credits: Comfyballs.nl

De zoektocht naar de juiste ondergoed is niet altijd even makkelijk. De ene keer is de stof niet comfortabel en de andere keer zit het te strak of te los. Nou weten we dat Comfyballs bekend staat voor het verbeteren van de traditionele boxershort, omdat deze te weinig comfort gaf én de mannelijke instrumenten niet afdoende op hun plaats hield. Precies wat je dus nodig hebt als ideale ondergoed. In deze ondergoed is veel energie en tijd gestopt om de perfecte vorm en de juiste stoffen te vinden en hiermee de ultieme vorm en perfecte ondersteuning te creëren. Daarnaast wordt Comfyballs ondergoed handgemaakt, met veel zorg en aandacht. Deze comfortabele ondergoed is voorzien van flat-lock naden en superzachte oeko-tex gecertificeerde stoffen. Hierdoor voelt de ondergoed super comfortabel aan!

Houd donker en licht gescheiden

hugo-boss-boxershorts

Wit vertoont gemakkelijker vlekken dan de donkere kleuren. Terwijl strakke witte onderbroeken natuurlijk niet in je la met ondergoed mogen ontbreken, kun je beter ook zwarte of blauwe onderbroeken kopen. Ik wil niet zeggen dat je vaak een ongelukje zult hebben maar om eerlijk te zijn, zullen donkere kleuren eventuele problemen wel beter verbergen.

Als je van mening bent dat er bij een onderbroek ook een hemd moet worden gedragen, kies dan voor een hemd in een licht grijze tint. Hoewel je misschien denkt dat dit gemakkelijker zweetplekken zal laten zien (en helaas is dat ook zo), is het lelijk als je een donker hemd onder de rest van je kleding ziet zitten. Wit zal ook mooi staan en als je een hemd met een V-hals koopt, zal het ook niet onder je button-down overhemd zien. Een ondershirt of hemd krijgt onvermijdelijk vlekken en daarom moet je ze echt om de paar maanden vervangen.

De maat is erg belangrijk

ondergoed-mannen

Laten we bovenaan beginnen… nou ja of eigenlijk onderaan. Ondergoed dat niet goed past, zit niet mooi en kan ook voor problemen zorgen.

Zijn de pijpjes rond de benen te strak? Dat is dan een duidelijke indicatie dat je een maat groter moet nemen. Kun je je hand in je onderbroek steken? Dan is je onderbroek waarschijnlijk een maat te groot. Als er iets goed op het lichaam moet worden gedragen en moet aanvoelen als een tweede huid, dan is het wel je ondergoed.

Als je tussen twee maten zit, bepaal dan waar het ondergoed niet goed zit. Als het te los om de benen zit neem dan een maat kleiner. Als het elastiek te strak om je taille zit, moet je weten dat dit na de eerste paar keer dragen nog zal lubberen. Voelt het overal niet comfortabel? Neem dan een maat groter. Je weet al dat ondergoed na het wassen zal krimpen, dus houd hier rekening mee als je je ondergoed in de wasmachine gaat wassen.

Weet wanneer je de onderbroek nog een keer moet opvouwen en weet wanneer je de onderbroek echt weg moet doen

Hoe lang je ondergoed meegaat, ligt helemaal aan jou. Terwijl de bal(len) in dit geval bij jou ligt, is het wel zo hygiënisch en aantrekkelijk om zeker twee keer per jaar je ondergoed eens flink te inspecteren. Aangezien het iets is dat je regelmatig draagt, wil je dat het gewoon in orde is. Wat het teken is om ze in de vuilnisbak te gooien in plaats van in de wasbak? Vervaging van de kleuren, lubberen en vlekken zijn de belangrijkste tekenen dat je beter een nieuw pakje onderbroeken kunt kopen.

Wees geen watje als het gaat om de was

Hoewel het een stuk eenvoudiger is om je ondergoed gewoon bij je andere was in de wasmachine te gooien, moet je weten dat ondergoed een delicate behandeling verdient en eigenlijk ook beter niet in de drogen kan worden gestopt. Er zijn twee dingen die je ondergoed echt verpesten: de droger en de wasverzachter. De hete lucht in de droger zal de kleur vervagen en het elastiek in je ondergoed zal ook stuk gaan. Als je verbrand rubber ruikt, terwijl je de deur van de droger opent, dan weet je dat dat het elastiek van je ondergoed is.

Je zult je misschien afvragen wat wasverzachter dan kan aanrichten. Terwijl wasverzachters je katoenen kleding glad en zacht maken, veroorzaken ze grote schade aan je ondergoed. Aangezien het meeste ondergoed is gemaakt van microvezelstoffen of een combinatie van verschillende vezels, zal het gebruik van een wasverzachter de algehele vorm van je ondergoed veranderen en residu’s achterlaten.

De oplossing? Was, indien dat mogelijk is, alleen in koud water met een wasmiddel. Ja, het houdt in dat je je ondergoed misschien apart moet wassen, maar het is het behoud van je ondergoed en zo zorg je ervoor dat je je ondergoed na het wassen tenminste nog gewoon past.

Mannen hebben ook in de sportschool ondersteuning nodig

comfyballs-ondergoed-boxershorts

Als je gaat liften, heeft ook de onderste helft van je lichaam ondersteuning nodig. Hoewel je waarschijnlijk geen schone onderbroek in je sporttas stopt, moet je er gewoon voor zorgen dat je met de juiste onderbroek op pad gaat. Als je een strakke onderbroek aan hebt en je het gevoel hebt dat je je geslachtsdeel goed hebt beschermd, kun je prettiger bewegen. Al die extra beweging kan leiden tot pijn. Katoen is de voor de hand liggende keuze, maar je kunt beter iets vochtafvoerends nemen, vooral als je het ontstaan van vieze geurtjes wilt voorkomen. Zie het eigenlijk als het dragen van polsbeschermers en gewichthefgordels, maar dan net iets anders. De boxers van Comfyballs zijn hier echt voor aan te raden!

Het is geen auto. Je kunt het niet tweedehands kopen

Sommige spullen kun je best wel tweedehands kopen, maar dit is voor ondergoed echt geen goed idee.

Leave a Comment