Uiteindelijk komt het leven neer op jouw ervaringen. Je zult goede en slechte ervaringen hebben, maar je bent het hoogtepunt van de dingen die je hebt gedaan en hebt geleerd. Dat betekent dat het belangrijk is om die herinneringen te bewaren, zodat je ervan kunt genieten. Wat zijn eigenlijk de beste manieren om herinneringen te bewaren? Laten we eens kijken.

1. Wees creatief!

foto-op-canvas

Mensen hebben allerlei gekke ideeën bedacht om hun herinneringen levend te houden. Sommigen hebben hun favoriete citaten op muren geschilderd terwijl anderen een grote canvas foto laten drukken en deze ophangen aan de muur. Je kunt de kleurpotloodtekeningen van jouw kinderen in zilver laten stempelen en er sieraden van maken of een kunstenaar de opdracht geven er grappige karikaturen van te maken. Elk van deze ideeën gaat een beetje mank als het slecht wordt gedaan, maar als het goed wordt gedaan en je er een paar combineert, heb je een kleine voorraad leuke herinneringen, die ook kunnen dienen als kunst of sieraden.

2. Maak jouw eigen website om jouw herinneringen voor jou vast te leggen

De ultieme manier om jouw herinneringen levend te houden, is door een website voor ze te maken. Je kunt een website maken, verhalen schrijven, foto’s en video’s uploaden, gemakkelijk met iedereen delen en vrijwel alles doen wat je maar wilt. Dat is de vrijheid, die bij een website hoort.

3. Verhalen vertellen!

stories-licht

Verhalen vertellen als een manier om dingen te onthouden, is een traditie die zo oud is als de geschiedenis zelf. Generaties lang vertelden de dorpsoudsten verhalen om de geschiedenis van een stam levend te houden en dat was totdat het schrift werd uitgevonden de enige manier waarop ze dat konden doen. Dit is nog steeds iets dat tegenwoordig gebeurt.

4. Maak een paar vakantiepotten

Dit is een leuk idee, dat ook als decoratie kan dienen. Laten we zeggen dat je gaat kamperen. Pak wat dennennaalden, een dennenappel, een goede foto en wat andere kleine bos- of kampeerspullen en stop ze dan in een pot. Met een beetje moeite en wat lijm kun je een blijvend kunstwerk maken, dat niet alleen helpt om herinneringen levend te houden, maar er ook nog eens heel mooi uitziet op een plank.

5. Koop een externe harde schijf

Dit is waarschijnlijk de minst creatieve manier om je herinneringen voor altijd te bewaren, maar dat betekent niet dat het niet effectief is. Externe harde schijven zijn goedkoop en als je een goed merk koopt, gaan ze heel lang mee. Ze zijn gemakkelijk op te slaan, ze zijn er als je computer crasht of als het internet morgen voor altijd uitvalt. Maak het niet de enige plek om je foto’s op te slaan, maar iedereen, die zijn herinneringen veilig wil houden, doet er verstandig aan om te investeren in een externe harde schijf. Ze zijn zelfs gemakkelijk te gebruiken!

6. Schrijf ze op in een boek of een dagboek

dagboek

Als verhalen vertellen niet jouw ding is, kun je ze nog altijd opschrijven. Ik kan je niet vertellen hoeveel dingen we uit de geschiedenis weten alleen omdat een willekeurige persoon besloot op te schrijven wat er aan de hand was. Door het op te schrijven en het in een boek of een dagboek om te zetten, kun je die herinneringen herbeleven terwijl je ze schrijft en dan een tweede keer als je ze nog ooit leest. Bovendien kun je het boek aan je kinderen of kleinkinderen doorgeven en ze alle leuke dingen laten zien, die je hebt gedaan.

7. Gebruik Facebook, Tumblr, Instagram of Google+

Social media is éénn van de manieren om foto’s op te slaan. Je kunt ze uploaden naar albums om ze georganiseerd te houden, te delen met vrienden en ze daar te hebben wanneer je ze nodig hebt. Sites zoals Tumblr en Google+ laten je vrijwel elke afbeeldingsgrootte uploaden. Maar pas op, want Instagram en Facebook verkleinen je foto’s een beetje als ze te groot zijn. Met het grootste deel van de online populatie ter wereld op social media, is dat waar iedereen is. Dat betekent dat het een goede plek is voor je herinneringen omdat je er met vrienden van kunt genieten.

8. Ga die dingen zoeken die je als kind had

Toen we jong waren, waren er dingen waarvan we hielden. Het kunnen oude videogames zijn, een bepaalde deken of een knuffel of een ander speelgoed waarvan je hield. Dankzij veilingsites zoals eBay is het gemakkelijker dan ooit om die oude dingen te ontdekken en ze voor de tweede keer te bezitten. Dan heb je je jeugdherinneringen altijd bij je wanneer je ze maar wilt.

9. Cloud opslag

computer-setup

Het is 2020 en dat betekent dat steeds meer mensen hun informatie in de cloud bewaren. Services zoals Dropbox, Microsoft OneDrive, Google Drive en anderen bestaan met het uitdrukkelijke doel om jouw spullen op te slaan. Alle services geven je op zijn minst een beetje gratis opslagruimte om mee te spelen en om te bekijken of je het leuk vindt. Je kunt foto’s en video’s naar mappen uploaden en ze hernoemen om er fotoalbums van te maken. Op die manier staan ze veilig in de cloud opgeslagen en zijn ze georganiseerd! Je kunt ze ook delen met vrienden en ze op je gemak bij je e-mails voegen.

10. Maak je eigen homevideo’s

We hebben het niet over het gebruik van een camcorder en het maken van beeldmateriaal van je familie, maar het maken van een video van de dingen, die je al hebt. Met software zoals Adobe Premiere Pro, Sony Vegas Pro of Final Cut Pro kun je foto’s, videoclips en andere speciale momenten in een video plaatsen, die je zelf maakt. Je kunt de video zelfs helemaal afmaken met muziek. Je kunt de video op je computer opslaan (of met # 1, # 7 of # 3 in deze lijst) of je kunt ze op dvd branden en aan je familie geven. YouTube is ook een geweldige optie voor het opslaan van zelfgemaakte video’s. Als je niet van dat soort dingen houdt, zijn er services die het graag voor je doen.

Leave a Comment