Kinepolis organiseert dit najaar in Utrecht, Dordrecht, Den Bosch en Breda een speciale vertoning van Het is mooi geweest, een aangrijpende film over een echtpaar dat samen kiest voor vrijwillige levensbeëindiging. Bedenker en regisseur Dick van den Heuvel is bij elke vertoning aanwezig en er is een nabespreking. Na een uitverkochte première in Assen en succesvolle voorstellingen in Amstelveen en Eindhoven krijgt Het is mooi geweest dit najaar ook een welverdiend podium bij Kinepolis. De bioscoopketen vertoont het indrukwekkende drama over zelfbeschikkingsrecht en vrijwillige levensbeëindiging op 28 september in Utrecht, 6 oktober in Dordrecht, 9 oktober in Den Bosch en 2 november in Breda.>>

Kinepolis organiseert dit najaar in Utrecht, Dordrecht, Den Bosch en Breda een speciale vertoning van Het is mooi geweest, een aangrijpende film over een echtpaar dat samen kiest voor vrijwillige levensbeëindiging. Bedenker en regisseur Dick van den Heuvel is bij elke vertoning aanwezig en er is een nabespreking.
Na een uitverkochte première in Assen en succesvolle voorstellingen in Amstelveen en Eindhoven krijgt Het is mooi geweest dit najaar ook een welverdiend podium bij Kinepolis. De bioscoopketen vertoont het indrukwekkende drama over zelfbeschikkingsrecht en vrijwillige levensbeëindiging op 28 september in Utrecht, 6 oktober in Dordrecht, 9 oktober in Den Bosch en 2 november in Breda.

Actueel thema
‘Het thema is nu razend actueel,’ zei bedenker en regisseur Dick van den Heuvel eerder dit jaar in Dagblad van het Noorden. Hij is zelf aanwezig bij elke vertoning van de film over zelfbeschikkingsrecht en vrijwillige levensbeëindiging. Vanwege de mogelijke impact van het verhaal is er na afloop gelegenheid voor een nabespreking in aanwezigheid van de regisseur en een vertegenwoordiger van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde.

Het is mooi geweest
De film draait om Herman (Alfred Heppener, o.m. bekend van GTST) en Olga (Renny van Weert, die jarenlang bij het Shakespeare theater in Diever speelde). Ze zijn achtenvijftig jaar getrouwd, hebben een goed leven geleid en ze zijn nog steeds gezond. Maar ze maken zich zorgen om de ontwikkelingen in de maatschappij en willen niet geconfronteerd worden met de, naar hun gevoel, aanstormende problemen. Bij allebei groeit geleidelijk het idee om het boek te sluiten en op een waardige manier hun succesvolle leven te beëindigen. Hun besluit stuit aanvankelijk op veel weerstand bij hun volwassen kinderen, maar door ze erbij te betrekken komt de familie toch nader tot elkaar.

Praktische info:
Het is mooi geweest

28 september: Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

6 oktober: Kinepolis Dordrecht

9 oktober: Kinepolis Den Bosch

2 november: Kinepolis Breda

Start film: 20.00 uur

Speelduur: 80 minuten

Tickets zijn hier verkrijgbaar (reguliere ticketprijs)

Leave a Comment