Er wordt de laatste tijd wat afgestyled met de zogenoemde spencer. In alle maten en kleuren te verkrijgen, tegenwoordig zelfs met printjes, een colletje, of een rits; het kan allemaal. De spencer wordt meestal gedragen over een blouse, waarbij het kraagje van de blouse boven de spencer uit komt.

Misschien heb je er zelf al over nagedacht een spencer te shoppen, of heb je er eentje in de kast hangen. Het stylen van een spencer kan helaas lastig zijn, vooral als deze een lekker printje heeft.. Mocht je moeite hebben met de rest van je outfit te bedenken als je een spencer in handen hebt, neem dan vooral onze blog even door!

spencers-dames-trui

Pied de Poule

Misschien wist je niet dat dit de naam van de print was, maar herkennen doet bijna iedereen hem! We hebben het natuurlijk over het zwart-wit geblokte printje, welke vaak terugkomt op broeken en jassen. Tegenwoordig ook op spencers, en wij zijn enthousiast! Je kunt een pied de poule spencer goed combineren met een witte blouse en een zwarte strakke of juist wat wijdere broek. Ga je graag voor een chique uitstraling? Maak je look af met lekkere pumps. Ga je toch liever voor een wat stoerdere uitstraling, kies dan hippe witte sneakers. Wil je je iets meer out-of-the-box kleden? Pimp je outfit met een kleur erbij. Kies bijvoorbeeld voor een knalroze clutch, of ga voor bordeauxrode oorbellen!

Stripes

Streepjes. Zo leuk, maar het kan ook ontzettend lastig zijn. De streepjes zijn er natuurlijk in allemaal verschillende kleuren, waardoor het soms lastig is om te beslissen welke kleur broek en blouse je onder je spencer zal dragen. Onze eerste tip: zorg dat de kleur van je schoenen terugkomt in de spencer die je draagt, zodat met die kleuren rust gecreëerd kan worden. Voor de broek of rok die je aan wil trekken is het handig om te zorgen dat het ook een rustige kleur is, zoals wit, zwart of een spijkerjeans! De blouse zou je dan in dezelfde kleur als één van de strepen aan kunnen trekken, of je zorgt dat de broek en de blouse in kleur matchen.

Dierenprint

Een dierenprintje is altijd leuk te combineren met een blauwe broek, maar je zou er ook een leuke zwarte rok onder kunnen dragen! Wij raden een effen onderstuk aan, maar mocht je toch een printje onder je dierlijke spencer willen dragen, zorg er dan voor dat deze niet té druk is. Denk dan bijvoorbeeld aan een rib jeans of een print met zachte kleuren.

Shop your spencer

Spencers zijn er dus voor iedereen en maken jouw outfit helemaal af! Zin om ook met de trend mee te lopen? Shop dan snel jouw spencer of andere soort trui op Sans-Online!

Leave a Comment