Volgende week is er in het Amsterdamse RAI-complex weer de HISWA watersporttentoonstelling (11 t/m 15 maart) Dat is voor iedereen die van bootje en varen houdt een haast ‘verplicht’ uitje. Wij gaan er de komende dagen wat extra aandacht aan besteden, want watersport en ClassyLife, dat is een match made in heaven… Een van de aardige activiteiten is de HISWA Zeilboot van het Jaar en Motorboot van het Jaar verkiezing. Die verkiezingen staan open voor seriegebouwde jachten die in het kalenderjaar of het voorgaande jaar nieuw op de Nederlandse markt zijn gebracht. De jury heeft voor het eerst besloten om alle geselecteerde boten te nomineren!>>

  HISWA-60th-Logo

Volgende week is er in het Amsterdamse RAI-complex weer de Hiswa watersporttentoonstelling (11 t/m 15 maart) Dat is voor iedereen die van bootje en varen houdt een haast ‘verplicht’ uitje. Wij gaan er de komende dagen wat extra aandacht aan besteden, want watersport en ClassyLife, dat is een match made in heaven…

Een van de aardige activiteiten is de HISWA Zeilboot van het Jaar en HISWA Motorboot van het Jaar verkiezing. Die verkiezingen staan open voor seriegebouwde jachten die in het kalenderjaar of het voorgaande jaar nieuw op de Nederlandse markt zijn gebracht. De vakjury bestaat uit hoofdredacteuren van diverse watersportmedia en bekende jachtontwerpers. De jury heeft voor het eerst in het bestaan van deze prestigieuze prijs besloten om alle geselecteerde boten te nomineren. Juryvoorzitter Hugo van Wieringen: “De kwaliteit lag zo dicht bij elkaar dat alle boten een nominatie verdienden. Een groot compliment voor de branche die deze ontwikkeling mogelijk heeft gemaakt.” Maar liefst vijf motorboten en vier zeilboten maken nu dus kans op de titel ‘HISWA Motorboot van het Jaar 2015’ en ‘HISWA Zeilboot van het Jaar 2015’. De onafhankelijke vakjury maakt de twee winnaars bekend op de openingsdag van HISWA 2015 op woensdag 11 maart in Amsterdam RAI. Alle genomineerde boten zijn er uiteraard te bezichtigen.

HISWA Motorboot van het Jaar 2015
Voor de testdag op 21 oktober jl had de jury vijf zeer verschillende motorboten geselecteerd. “De deelnemers hebben zich niet laten weerhouden door het extreme weer tijdens de testdag. De jury heeft probleemloos mee kunnen varen. Stuk voor stuk zijn ze geslaagd in hetgeen ze beoogden”, aldus de juryvoorzitter. De genomineerden:

  • Aquanaut Andante 438
  • Korvet 14 CLR
  • Steeler Panorama Flatfloor 46
  • Vedette Hollander Trend 32
  • XO 270 RS Front Cabin

HISWA Zeilboot van het Jaar 2015
Vanwege de extreme weersvoorspellingen was de testdag voor de zeilboten een dag verschoven, naar 23 oktober jl. De boten hebben hard moeten strijden en ook hier lag het niveau dicht bij elkaar. Dit heeft de jury doen besluiten om ook alle geselecteerde zeilboten te nomineren. De genomineerden:

  • Winner 8
  • Saffier Se 33
  • Beneteau Oceanis 35
  • Pointer 25

Lastige keus, hoor. Want er zitten uiteraard enorme prijsverschillen tussen de verschillende schepen. Wij pikten er zonder veel kennis van zaken twee tussenuit: de Pointer 25 omdat het een compacte, sportieve, betaalbare en in Friesland ontworpen en gebouwde zeiler is, en de Korvet 14 CLR die van boven tot beneden en van voor tot achter innovatief en milieuvriendelijk is. Benieuwd naar de uitslag!

Korvet-14-CLR

Deepwateryachts-Baldr-starboard-50pcPointer25-2014-12-5Pointer25-pointerhome1-ENG

Leave a Comment