Een uitgebreid diner, gewoon, met je eigen gezin, of met een groep familie of vrienden, dat klinkt altijd als een goed idee. Tijdens het eten heb je volop de tijd om eens rustig bij te praten. Om te lachen, om gewoon even samen te zijn en blij te zijn met elkaars gezelschap. Een goede reden om regelmatig lekker lang aan tafel te gaan zitten! Maar: zorg er wel voor dat je die tafel goed beschermt, zeker als je er eentje hebt die gevoelig is voor vlekken. Dan weet je in ieder geval zeker dat je avond niet met een kater eindigt.

Een goede voorbereiding is onmisbaar

avondeten-luxe

Om een uitgebreid diner tot een succes te maken, is een goede voorbereiding onmisbaar. Op meerdere manieren. Ten eerste is daar natuurlijk de voorbereiding van de maaltijd zelf. Wil je lekker lang samen tafelen, dan ga je het niet redden met een gebakken ei. Nee, er moet iets speciaals verzonnen worden, een diner dat erom vraagt om uitgebreid voor te gaan zitten. Dat kan een maaltijd met meerdere gangen zijn, waarbij je er wel rekening mee moet houden dat jij op de bewuste avond dan waarschijnlijk vooral veel in de keuken te vinden zal zijn. Maar ook ‘funcooking’ is natuurlijk populair, denk aan gourmetten of een andere manier van aan de tafel het eigen eten bereiden. Haal daarnaast ook de juiste drankjes in huis, en zorg ervoor dat de tafel gezellig is gedekt. Allemaal ingrediënten om er een geslaagde avond van te maken.

Bereid ook je tafel goed voor

luxe-eetkamer-zeezicht

Niet alleen het diner moet je echter voorbereiden. Ook je tafel kan wel wat zorg gebruiken. Zeker als je een wat kwetsbaar exemplaar hebt, van onbehandeld hout bijvoorbeeld, is deze gevoelig voor vlekken. En hoe uitgebreider het diner, des te groter de kans op vlekken.

Een tafelkleed beschermt daar maar deels tegen. Vocht en vet gaat daar, als het een stoffen exemplaar is, vrij gemakkelijk doorheen. Onder het tafelkleed een molton tafelbeschermer gebruiken lost dat probleem op. Molton absorbeert veel vocht en vet, veel meer dan alleen een tafellaken, en beschermt je tafel dus goed.

Nog minder risico loop je met een transparant tafelzeil. Dat kun je los gebruiken, dan zie je ook meteen je mooie tafel nog tijdens het diner. Maar ook onder een tafelkleed doet hij zijn werk prima. Door een zeil gaat echt geen druppel vocht of vet, zodat je je over je tafel tijdens het etentje geen seconde zorgen hoeft te maken.

Leave a Comment