Een elektrische fiets is voorzien van trapondersteuning. Dit is voor veel mensen reden om hun stadsfiets in te ruilen voor een elektrisch model. Als je dit ook overweegt, ben je misschien al voorzichtig op zoek gegaan naar een elektrische fiets. Grote kans dat je schrok van de prijs, want elektrische fietsen zijn nogal duur. Gelukkig zijn er ook goedkope(re) elektrische fietsen. In deze tekst vertellen wij je hoe je een goedkope elektrische fiets vindt.

Vergelijk elektrische fietsen

zwarte-elektrische-fiets

Wil je niet onnodig veel betalen voor een elektrische fiets? Dan ontkom je er niet aan om een vergelijking te maken. Hierdoor ontdek je namelijk snel wat de goedkoopste elektrische fiets is. Elektrische fietsen vergelijken kan door het aanbod van verschillende websites te bekijken, maar dit is nogal tijdrovend. Je maakt het jezelf makkelijker door gebruik te maken van een vergelijkingssite. Zo’n site maakt een vergelijking op basis van jouw voorkeuren. Wil je bijvoorbeeld een elektrische fiets met middenmotor? Dan kun je dit vaak aangeven. In de resultaten zie je vervolgens alleen elektrische fietsen met een middenmotor.

Houd aanbiedingen in de gaten

Als je op zoek bent naar een goedkope elektrische fiets, is het verstandig om aanbiedingen in de gaten te houden. Krijg je regelmatig reclamefolders thuis? Blader deze dan door. Wie weet kom je zo een leuke elektrische fiets aanbieding tegen. Beperk je niet alleen tot folders, maar richt je ook tot het internet. Online is het namelijk een stuk makkelijker om elektrische fietsen te vinden die in de aanbieding zijn.

Kies voor een ouder model

elektrische-fiets-wit

Fabrikanten van elektrische fietsen brengen regelmatig nieuwe modellen op de markt. Het verbaast je waarschijnlijk niet dat je voor een nieuw model meer betaalt dan voor een ouder model. Is je budget niet bijzonder groot of wil je gewoon een goedkope elektrische fiets kopen? Richt je dan tot oudere modellen. Omdat er inmiddels nieuwere modellen op de markt zijn, betaal je voor een ouder model een (aanzienlijk) lagere prijs. Sommige mensen denken dat een oudere model minder goed is dan een nieuw model, maar dat hoeft niet. Met een oudere elektrische fiets kun je vaak ook prima een aantal jaar vooruit.

Bekijk het tweedehands aanbod

Nieuwe elektrische fietsen hebben vaak een flink prijskaartje. Als jij het je niet kunt veroorloven om een nieuwe elektrische fiets te kopen, besluit je misschien om nog even door te sparen. Toch hoeft dit niet, want je kunt ook een tweedehands elektrische fiets kopen. Doordat zo’n fiets al door iemand anders gebruikt is, is hij vaak een stuk goedkoper dan een nieuwe elektrische fiets. Voordat je een tweedehands elektrische fiets koopt, inspecteer je hem grondig. Let vooral goed op de accu en motor. Je wilt immers geen elektrische fiets kopen waar je maar een paar kilometer mee kunt fietsen als de accu is opgeladen.

Leave a Comment