We hebben allemaal wel een paar schoenen die we steeds opnieuw dragen tot ze nauwelijks meer te herkennen zijn. Voor de meesten van ons zijn dat sneakers. Als je dacht dat ze niet meer te redden waren hebben we goed nieuws. Schoenen zijn gemakkelijk schoon te maken! Het is heel goed mogelijk om sneakers in de wasmachine te wassen zonder ze te beschadigen. Hoewel we niet aanraden ze in je gewone wascyclus te gooien en er het beste van te hopen, zijn er een paar eenvoudige manieren waarmee je je sneakers met minimale inspanning kunt schoonmaken in je wasmachine.

Waarom sneakers in de wasmachine wassen?

wasmachine-meisje

Of je sneakers al dan niet in de wasmachine moet wassen hangt uiteindelijk af van waar je schoenen van gemaakt zijn. Kijk op het onderhoudsetiket om te bepalen of je de wasmachine kunt gebruiken om je schoenen schoon te maken. Sneakers kunnen gemakkelijk schoongemaakt worden als ze in de machine gaan. Leren of geklede schoenen, suède schoenen, en rubberen laarzen moeten echter uit de wasmachine gehouden worden en in plaats daarvan professioneel gereinigd worden. Evenzo moeten schoenen van delicate materialen of die versierd zijn, met specialistische zorg gereinigd worden.

Sneakers en heren schoenen kun je gemakkelijk in de wasmachine wassen omdat ze vaak gemaakt zijn van textiel zoals nylon, katoen, en polyester. Deze materialen zijn bestand tegen een machinewas. Niet alleen bespaart het je tijd en energie om je schoenen in de wasmachine te doen, maar het geeft ook resultaat als geen andere methode!

Hoe sneakers wassen in de wasmachine 

houten-vloer-sneakers

  1. Veeg de avond tevoren zo veel mogelijk vuil weg met een borstel, doek of een oude tandenborstel. Strooi dan met 3 eetlepels zuiveringszout in elke schoen en laat een nacht staan. Dump ze ‘s morgens uit de wasmachine.
  2. Verwijder de veters. Doe ze ongebonden in een kussensloop of waszak om te voorkomen dat ze in de knoop raken. Leg ze in de wasmachine.
  3. Doe je schoenen en wat handdoeken in de wasmachine. De handdoeken helpen om de lading te verzachten en voorkomen dat je schoenen tegen de binnenkant van de machine slaan. Zorg dat ze dezelfde kleuren hebben als de sneakers om te voorkomen dat de tint overgaat.
  4. Gebruik vloeibaar wasmiddel en laat de wasmachine draaien op een koud, delicaat programma. Houd het water koeler om te voorkomen dat de kleuren van je schoenen uitlopen of vervagen.
  5. Haal de gympen uit de machine en laat ze aan de lucht drogen. Stop schoenen nooit in de droger want de hitte kan ze kromtrekken of de lijm die ze bij elkaar houdt beschadigen.

Leave a Comment