In een kindvriendelijke tuin kan heerlijk gespeeld worden en voelt iedereen zich veilig. Maar hoe zorg je ervoor dat de tuin er ook nog stijlvol uit blijft zien? Rubberen tegels en kunststof speelhuisjes zien er namelijk niet zo chic uit. Gelukkig is er altijd een goede tussenweg te vinden. In dit artikel lees je 5 manieren om jouw achtertuin zowel kindvriendelijk als stijlvol in te richten.

1. Leg een mooi (kunst) gazon aan

meisjes-in-tuin

Een zachte ondergrond is essentieel in een kindvriendelijke tuin. Je kunt hier speciale rubbertegels voor gebruiken, maar een grasveldje werkt net zo goed. Bovendien ziet een gazon er veel mooier uit. Wil je de tuin zo onderhoudsvriendelijk mogelijk maken? Kies dan voor hoogwaardig kunstgras. Van een afstand kun je een kunstgazon nauwelijks onderscheiden van echt gras.

2. Investeer in een kwalitatief zwembad

In de zomer mag een zwembad voor de kids niet ontbreken. Stoor je je aan het uiterlijk van een opblaasbaar bad? Kijk dan eens naar een intex zwembad met houtlook panelen. Wanneer je het zwembad heel regelmatig gebruikt, kun je overwegen om het in te bouwen. Dit oogt super stijlvol! Investeer in een zwembad van hoge kwaliteit zodat je er jaren plezier van kunt hebben.

3. Let op het kleurgebruik

modern-huis-tuin

Speelgoed en speeltoestellen hebben vaak felle kleuren. Dit draagt niet bij aan een luxueuze uitstraling. Let daarom goed op het kleurgebruik wanneer je nieuwe items aanschaft. Niet alles hoeft beige of zwart te zijn. Je kunt ook speelgoed kiezen in pasteltinten of gedempte kleuren. Zorg er daarnaast voor dat er mooie opbergbox in de tuin staat om klein speelgoed netjes in op te bergen.

4. Ga voor houten speeltoestellen

Wil je de sfeer zo natuurlijk mogelijk houden? Maak dan vooral gebruik van hout. Er zijn allerlei mooie houten speeltoestellen verkrijgbaar als alternatief voor de kunststof varianten. Neem bijvoorbeeld een speelhuisje. Een houten speelhuis voegt meer karakter toe aan de achtertuin, terwijl een plastic huisje met allemaal felle kleuren juist afdoet van een mooi tuinontwerp.

5. Leg samen een moestuin aan

Ook zonder grote speeltoestellen kun je een tuin kindvriendelijk maken. Een moestuin is hier een perfect voorbeeld van. Het is niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam om samen een moestuintje aan te leggen. Maak gebruik van houten moestuinbakken of strakke plantenbakken. In een grote tuin kun je wellicht een echte kas neerzetten. Knutsel samen waterdichte labels om de verschillende gewassen aan te geven.

Welke ideeën ga jij toepassen in je eigen tuin?

Leave a Comment