Er zijn zowel voor de bedrijven die ze beheren als voor de mensen die ze invullen verschillende gevaren verbonden aan geld verdienen met enquêtes.
Voor bedrijven is één van de grootste gevaren van betaalde online enquêtes dat je deelnemers aanmoedigt om te liegen en om vals te spelen om zo meer enquêtes in te kunnen vullen. Mensen kunnen over hun demografische profiel liegen om zo in aanmerking te kunnen komen voor het invullen van meer enquêtes. Ze kunnen zich bij hetzelfde bedrijf met meerdere e-mailadressen aanmelden om zo verschillende profielen aan te kunnen maken. Ze kunnen snel door lijsten met meerkeuzevragen gaan en willekeurig beantwoorden om de vragenlijst zo snel mogelijk in te kunnen vullen.
Door bij online enquêtes te liegen en te bedriegen, zullen deelnemers meer geld verdienen maar het bedrijf zal dan eindigen met een marktonderzoek dat niets waard is.
Voor deelnemers is het belangrijk om te beseffen dat betaalde online enquêtes ook steeds meer door oplichters op het internet worden gebruikt. Deelnemers aan online enquêtes moeten zich ervan bewust zijn dat er veel gewetenloze tussenpersonen zijn, die beweren gepatenteerde lijsten van online enquêtebedrijven te verkopen en ze claimen dat je “€ 3000 per maand! kunt verdienen” terwijl “Je vanuit huis kunt werken!” Veel van deze tussenpersonen vragen registratiekosten voor toegang tot hun lijsten, die in feite ook gewoon gratis beschikbaar zijn via een eenvoudige zoekopdracht in Google.
Een ander gevaar van je aanmelden bij een website, die betaalde online enquêtes aanbiedt, is dat de site je contactgegevens aan spammers kan doorverkopen. Zelfs als je het privacybeleid van een online enquêtesite vertrouwt, is het altijd slim om je te registreren met een apart e-mailaccount van gratis aanbieders zoals Yahoo! of Hotmail.
Hier zijn enkele tips om oplichting en betaalde tussenpersonen te kunnen vermijden:
- Meld je niet aan bij een website waarvoor een vergoeding vereist is om toegang tot betaalde online enquêtes te kunnen krijgen.
- Zoek naar privacyverklaringen en disclaimers en lees die ook aandachtig door.
- Hoe harder een website roept dat het ‘geen oplichting’ is, hoe groter de kans is dat het dat juist wel is.
- Zoek op sites als RipOffReport.com of je berichten over het bedrijf kunt vinden.
- Vertrouw op je gevoel; als het te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook.
Het grootste gevaar van sites, die online betaalde enquêtes aanbieden, is simpelweg dat je er veel tijd aan besteed terwijl het relatief weinig terugbetaalt. Het is slim om het invullen van betaalde enquêtes online te zien als een hobby, dat je wat extra zakgeld kan opleveren, maar verwacht niet dat het je een volledig inkomen kan bieden.
Bekijk de onderstaande links voor meer informatie over online enquêtes en verwante onderwerpen.
Leave a Comment