eSIM bij Simyo betekent niets meer en niets minder dan een ingebouwde simkaart in jouw smartphone die is geactiveerd door Simyo. In het geval van eSIM bij Simyo is jouw provider dus Simyo. Ook zijn nog niet alle smartphones toegankelijk voor eSIM. De techniek voor eSIM bestaat al langer maar komt nu eindelijk ook op gang in Nederland. eSIM werkt als volgt: je koopt of hebt een smartphone die gebruik kan maken van eSIM. eSIM is de vervanger van de simkaart en is ingebouwd in deze telefoon. Je hebt dan geen simkaart meer nodig. Op dit moment kun je nog niet bij elke provider gebruik maken van eSIM. Simyo biedt wel eSIM aan voor zijn abonnementen en zijn prepaidkaarten, dus ook voor een privé sim only abonnement of een zakelijk sim only abonnement.

De eSIM bij Simyo, wat kun je ermee?

telefoon-gebruiken-man-hand

De eSIM is een ingebouwde programmeerbare simkaart ofwel programma in een smartphone. Een smartphone met ingebouwde eSIM hoeft géén gebruik meer te maken van een losse plastic simkaart. eSIM is de opvolger van de simkaart. Alle gegevens die nodig zijn om je aan te melden zitten nu ingebouwd in je toestel zodat de simkaart overbodig wordt. Je hoeft nu alleen nog maar een abonnement af te sluiten bij een provider die gebruik maakt van eSIM. Wanneer je wisselt van provider hoef je niet meer je simkaart te verwisselen. Dus geen gedoe meer met paperclips of speciale tools. Je hoeft met eSim ook geen dual smartphone meer aan te schaffen wanneer je gebruik maakt van 2 simkaarten. Helaas ondersteunen populaire apps zoals bijvoorbeeld WhatsApp (vooralsnog) op één telefoon géén 2 nummers. Dit houdt in dat je maar één nummer kunt voorzien van WhatsApp. 

Wat zijn de voordelen van eSIM?

De voordelen van eSIM zoals we die nu kennen zijn:

 • Geen simkaart meer nodig dus die kun je die ook niet meer kwijt raken
 • Je hoeft nooit meer een sim kaart te vervangen en je hoeft dan ook geen gebruik meer te maken van een speciale tool of een paperclip
 • Je kunt meerdere eSIM nummers op 1 telefoon gebruiken
 • Je kunt veel makkelijker overstappen van provider

Het klinkt nu nog als toekomstmuziek maar binnen niet al te lange tijd kun je met eSIM ook een koelkast, je koffiezetapparaat of je verwarming aansturen. Ook de Android Wear OS, het slimme horloge, zal in de toekomst ‘samenwerken’ met de eSIM.

Wie kan overstappen naar eSIM

Op dit moment is eSIM voor iedereen die gebruik maakt van een Simyo simkaart beschikbaar. Hierbij maakt het niet uit of je gebruik maakt van een privé sim-only-abonnement, een zakelijk sim-only-abonnement, of een prepaid simkaart. Ook maakt het niet uit of je al jaren klant bent of nu wilt overstappen. Maar bekijk vooraf wel eerst of jouw smartphone geschikt is voor eSIM. Steeds vaker worden smartphones ondersteund voor eSIM maar onderstaande smartphones zijn al te gebruiken met eSIM;

 • Apple:
  iPhone SE (2020), Xs, Xs Max, Xr, 11, 11 Pro, 11 Pro Max.
 • Android:
  Google Pixel 3, 3 XL, 3a, 3a XL, 4, 4 XL, 4a.
  Samsung Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, Fold, Z Flip.
  Motorola RAZR.

Leave a Comment