De winter is weer van start gegaan. Dat merken we maar al te goed want het wordt ’s avonds al snel donker. Deze periode kenmerkt zich voornamelijk door kou, regen en ijs. Veel mensen hopen ook op sneeuw, zodat de sneeuwpret kan beginnen. Het hoort er allemaal bij; een sneeuwpop bouwen, sleetje rijden of een wandeling maken door een dik pak sneeuw. Bij de winter hoort ook een warme wintergarderobe. Hieronder bespreken we de winter essentials die niet in jouw kledingkast mogen ontbreken.

De winterjas

blauwe-winterjas

Onze winters zijn nat en koud, daarom is een winterjas een goede investering. In het koude seizoen kunnen we er niet zonder en hebben hem dan ook dagelijks aan. Gewatteerde jassen, faux fur jassen en wollen jassen zijn trendy items die we in veel kledingkasten terug zien. Maak je outfit af en combineer de winterjas met een muts, sjaal en handschoenen.

Een hoodie

man in brown hoodie standing on brown field during daytime

Als we aan de winter denken, dan denken we al snel aan de warme dagen binnenshuis. De kachel aan en onder een warm dekentje op de bank een filmpje kijken. Een comfortabele hoodie hoort hierbij. Een hoodie is een sportieve trui met capuchon. Hoodies zijn er in verschillende soorten, kleuren en printjes. Ook als we een dagje erop uitgaan is het dragen van een hoodie een goed idee. Ze zijn eenvoudig te combineren met een jeans of zelfs met een rok.

Een jeans

three assorted-color denim bottoms

Een jeans is geen typisch winteritem maar we dragen hem wel veel tijdens deze koude periode. De jeans, simpelweg ook wel spijkerbroek genoemd, dragen we het gehele jaar door. Een jeans is een populair kledingstuk onder zowel dames als heren. Ze zijn er in veel verschillende kleuren, modellen en maten. Een skinny jeans, slim fit jeans, mom jeans of een flared jeans zijn de meest gedragen jeans. Voor welk model kies jij?

Winteraccessoires

Naast kleding hebben we in de winter ook behoefte aan warme accessoires zoals een muts, sjaal en handschoenen. Zo houdt een muts ons hoofd lekker warm en voorkomen we bevroren oren. Mutsen zijn gemaakt van warme en dikke materialen. Loop je liever met een unieke muts rond? Laat dan mutsen borduren en kies voor een mooie borduring. Niet alleen ons hoofd maar ook onze handen willen we beschermen tegen de koud. Niets is er vervelender dan dove handen en tintelende vingers. Om dit te voorkomen is het belangrijk om goede handschoenen aan te schaffen.

In de winter zijn warme, comfortabele kleding en accessoires onmisbaar. Ze houden ons warm en maken onze wintergarderobe compleet. Winterjassen, hoodies, jeans en winteraccessoires zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren waardoor er altijd wel een geschikt item voor jou bijzit.

Leave a Comment