Is het voor jou de hoogste tijd om een nieuwe zonnebril aan te schaffen? Eén van de beste tips voor deze zoektocht is de volgende; durf in een goede zonnebril te investeren. Door nét iets meer geld uit te geven kun je van een zonnebril genieten die voor 100% naar wens is. Met dank aan de prima kwaliteit van die zonnebril geniet je bovendien van een lange levensduur.

Een terechte vraag hierbij is wel wat een goede zonnebril maakt. Als je bijvoorbeeld naar een Tom Ford zonnebril kijkt, zie je dat de prijzen behoorlijk uiteenlopen. Voor sommige zonnebrillen van dit merk betaal je een bedrag van 249 euro, terwijl je voor andere zonnebrillen van dit merk 349 euro moet betalen. Waar deze prijsverschillen vandaan komen en welke prijs je als ‘gemiddeld’ voor een goede zonnebril aan kunt houden, vind je hieronder.

Wat is de gemiddelde prijs van een goede zonnebril?

ray-ban-zonnebril

Als je een goede zonnebril wenst te hebben, moet je hierin investeren. Je kunt hierbij rekening houden met een minimale investering van toch wel 100 á 150 euro. Uiteraard bestaan hier meerdere gradaties in, zoals bovenstaand voorbeeld van Tom Ford duidelijk laat zien.

Bovendien zijn er sommige zonnebrillen die goedkoper dan 100 euro zijn, maar toch goed aangeschreven staan. Onderaan de streep hangt het vooral van je eigen voorkeuren af. Stel je hoge eisen aan je zonnebril? Wil je van een perfecte uv-bescherming verzekerd zijn? En wil je dat de zonnebril erg stijlvol oogt? Dan kom je al snel bij de duurdere zonnebrillen uit.

Ben je op zoek naar een toffe zonnebril? En heb je bijvoorbeeld een prachtige Ray-Ban zonnebril dames gevonden? Dan vraag je je wellicht af of deze zonnebril het relatief hoge prijskaartje waard is. Om dat te kunnen bepalen, zou je goed naar de volgende facetten moeten kijken:

  • Materialen: de duurdere zonnebrillen zijn van betere materialen vervaardigd. Dit zorgt voor het gewenste draagcomfort, maar ook voor een langere levensduur.
  • Merk: uiteraard betaal je voor sommige merken meer geld dan voor andere merken. Dit is niet alleen in de wereld van zonnebrillen het geval, maar is ook in de wereld van kleding, auto’s en horloges.
  • Nieuw of ouder model: wil je het nieuwste model van een zonnebril hebben? Dan betaal je hier relatief veel geld voor. Als je voor een iets ouder model kiest, bespaar je wat geld. Een ‘nadeel’ daarvan is echter wel dat de zonnebril niet aan de huidige trends ’voldoet’.

Vervolgens is het aan jou om de knoop door te hakken. Vind je de zonnebril perfect? En ben je bereid om het relatief hoge prijskaartje te betalen? Dan is de rekensom in dit geval makkelijk gemaakt.

Leave a Comment