Hoge rekeningen. Niemand is er dol op om ze te ontvangen, of ze te betalen, maar je ontkomt er nu eenmaal niet aan. Een groot deel van de rekeningen waar we maandelijks mee worden geconfronteerd, zijn vaste kosten. De huur of hypotheek van je huis, kosten voor gas, water en licht, je internetabonnement en de kosten voor je mobiele telefoon, bijvoorbeeld. Ook verzekeringen komen maandelijks weer terug, net als andere abonnementen. Dan zijn er nog van die kosten die je jaarlijks hebt, een eventuele belastingaanslag bijvoorbeeld, of de kosten van je zomervakantie. En dan zijn er nog de onverwachte kosten. Van die kosten die er opeens zijn, en die ook snel betaald moeten worden. Ze komen nooit goed uit, maar je zal er toch wat mee moeten. Gelukkig kun je met verzekeringen een groot deel van dit soort kosten opvangen.

De onverwachte rekeningen komen nooit goed uit

contract

Dat je maandelijks met rekeningen te maken krijgt, dat weten we allemaal. Sterker nog: een heel groot deel van de rekeningen die we moeten betalen, komen iedere maand terug. Je weet dat ze eraan zitten te komen, je kunt er rekening mee houden, en in veel gevallen worden ze automatisch van je rekening afgeschreven. Als het goed is zijn je vaste kosten nooit hoger dan je inkomen is, en zorgen deze rekeningen dus niet voor problemen.

Anders kan het zijn met onverwachte kosten. Van die rekeningen die je niet aan ziet komen, maar die er toch zo nu en dan opeens zijn. Een wasmachine die stuk gaat, een auto die gerepareerd moet worden. Allemaal van die dingen die je niet kunt laten liggen, maar die je wel voor onverwachte kosten stellen.

Onverwachte kosten opvangen door verzekeringen

geld-munten

Voor een deel van die onverwachte kosten geldt dat je ze kunt voorkomen door je ertegen te laten verzekeren. Bij brand, schade of inbraak aan je huis of auto, bijvoorbeeld. Betaal je hier maandelijks een premie voor, kom je niet met hoge rekeningen te zitten als je schade hebt. Fijn, want met een beetje pech zijn de kosten op dat moment zo hoog dat je ze niet of nauwelijks zou kunnen betalen.

Ook voor zorgkosten laten we ons het liefst goed verzekeren, omdat ook deze altijd onverwacht komen en vaak behoorlijk aan de hoge kant zijn. Iedere Nederlander heeft verplicht een zorgverzekering, de basisverzekering, die een groot deel van de medische kosten die we maken dekt. Daarnaast kun je nog een extra zorgverzekering afsluiten, een aanvullende verzekering, die ook een groot deel van de kosten die de basisverzekering niet dekt opvangt. Door maandelijks een premie te betalen, voorkom je dat je op een moment waarop het niet uitkomt met een hoge rekening komt te zitten; een keuze die veel mensen graag maken.

Leave a Comment