U heeft waarschijnlijk uit het nieuws meegekregen dat couturier Frans Molenaar vrijdag jl. op 74-jarige leeftijd is overleden. De modeontwerper viel vorige maand van de trap en overleed uiteindelijk aan de gevolgen daarvan. Hij brak bij de val een middenvoetsbeentje en een aantal ribben. Volgens zijn assistente is zijn toestand daarna verslechterd en is de val hem uiteindelijk toch nog fataal geworden.”Hij was er ernstiger aan toe dan we met de buitenwereld hebben gecommuniceerd”, aldus zijn persoonlijk assistente Mirjam Bax in De Telegraaf vanmorgen. “Details wil ik ook nu niet geven, dat heb ik zo met de familie afgesproken. Maar Frans is overleden aan de gevolgen van die val. Dat is ook wat het ziekenhuis ons heeft verteld.” In juni werd de couturier ook al opgenomen in het ziekenhuis. Hij kreeg toen volgens de krant een nieuwe heup. Een kleurrijk mens, een groot ontwerper die heel veel vrouwen met zijn mode gelukzalige momenten heeft bezorgd. Daar mogen we dus wel even stil bij staan. >>

curriculum

U heeft waarschijnlijk uit het nieuws meegekregen dat couturier Frans Molenaar vrijdag jl. op 74-jarige leeftijd is overleden. De modeontwerper viel vorige maand van de trap en overleed uiteindelijk aan de gevolgen daarvan. Hij brak bij de val een middenvoetsbeentje en een aantal ribben. Volgens zijn assistente is zijn toestand daarna verslechterd en is de val hem uiteindelijk toch nog fataal geworden.”Hij was er ernstiger aan toe dan we met de buitenwereld hebben gecommuniceerd”, aldus zijn persoonlijk assistente Mirjam Bax in De Telegraaf vanmorgen. “Details wil ik ook nu niet geven, dat heb ik zo met de familie afgesproken. Maar Frans is overleden aan de gevolgen van die val. Dat is ook wat het ziekenhuis ons heeft verteld.” In juni werd de couturier ook al opgenomen in het ziekenhuis. Hij kreeg toen volgens de krant een nieuwe heup.
Frans Molenaar was een van de bekendste Nederlandse modeontwerpers. Hij opende in 1976 zijn eerste winkel in Amsterdam. Molenaar zou in mei van dit jaar 75 jaar zijn geworden. Hij werd wel een creatieve duizendpoot genoemd, ontwierp glaswerk, fietsen, brillen, auto’s, een verflijn, tapijt en en zelfs urnen. Delen van zijn mode- en glascollecties zijn tentoongesteld in diverse musea. ”Eenvoud en tijdloosheid. De kunst van het weglaten, dat is mijn uitgangspunt en mijn visie”, zei hij daar zelf over. In 2003 ontving Molenaar de Max Heijmans-ring, een oeuvreprijs die eens in de twee jaar wordt toegekend. Ook werd hij in 1995 onderscheiden als ridder in de orde van Oranje-Nassau. Molenaar maakte ook veel naam met uitermate betaalbare collecties voor C&A. Zijn ‘muze’ was Irene van der Laar die vele jaren in zijn grote shows zijn kleding presenteerde. Een kleurrijk mens, een groot ontwerper die heel veel vrouwen met zijn mode gelukzalige momenten heeft bezorgd. Daar mogen we dus wel even stil bij staan.

image-4211236 Molenaar met schuin achter hem ‘muze’ Irene van der Laar

m1dz0cdatqke Een onderdeel van de befaamde C&A collectie

Leave a Comment