U kent uiteraard Funda.nl en waarschijnlijk hoorde u ook wel eens over Jaap.nl en huislijn.nl. Voor veel mensen is Funda de eerste keus als ze naar huizen zoeken. Maar Funda is zwaar gekoppeld aan de NVM en niet elke makelaar is NVM-lid of wil dat zijn. VBO makelaars bijvoorbeeld plaatsen wel hun huizen op Funda, maar die staan dan altijd onderaan in de overzichten. Dat is vanuit het oogpunt van de NVM wel begrijpelijk, want bescherming, maar voor consumenten niet erg vriendelijk en makkelijk. Mensen die voor andere niet-NVM makelaars kiezen, kunnen hun huis zelfs helemaal niet op Funda geplaatst krijgen. Daardoor is het altijd verstandig om op meer websites dan die ene te kijken. Nu dachten wij dat we wel een redelijk beeld hadden van de interessante huizenwebsites. Tot we vandaag ineens de website www.hoomz.nl tegenkwamen. Nooit eerder van gehoord, en u wellicht ook niet. Jammer, want het is een interessante site met potentieel.>>

Schermafbeelding 2015-02-26 om 15.11.09

U kent uiteraard Funda.nl en waarschijnlijk hoorde u ook wel eens over Jaap.nl en huislijn.nl. Voor veel mensen is Funda de eerste keus als ze naar huizen zoeken. Maar Funda is zwaar gekoppeld aan de NVM en niet elke makelaar is NVM-lid of wil dat zijn. VBO makelaars bijvoorbeeld plaatsen wel hun huizen op Funda, maar die staan dan altijd onderaan in de overzichten. Dat is vanuit het oogpunt van de NVM wel begrijpelijk, want bescherming, maar voor consumenten niet erg vriendelijk en makkelijk. Mensen die voor andere niet-NVM makelaars kiezen, kunnen hun huis zelfs helemaal niet op Funda geplaatst krijgen. Daardoor is het altijd verstandig om op meer websites dan die ene te kijken. Nu dachten wij dat we wel een redelijk beeld hadden van de interessante huizenwebsites. Tot we vandaag ineens de website www.hoomz.nl tegenkwamen. Nooit eerder van gehoord, en u wellicht ook niet. Jammer, want het is een interessante site met potentieel.

Hoomz is een sociaal netwerk specifiek voor de woningmarkt, een woningsite 2.0. Op Hoomz draait het om de dialoog tussen verkoper en potentiële kopers, om zo beide partijen dichter bij elkaar te brengen en te komen tot een snellere verkoop. De site is twee jaar geleden gestart door de Brabantse IT-ondernemer Robbert van Gorp. Hij begon ermee uit verbazing: ‘Hoe kan het toch zijn dat de hele wereld de afgelopen jaren zo sterk veranderd is, maar dat de woningmarkt nog steeds zo werkt zoals hij al jaren werkt. Met gebrek aan transparantie, het gevoel niet serieus genomen te worden en het voortdurend sturen op de emotie van koper en verkoper?’ Daarover hebben wij ook al enkele keren geschreven; wij komen helaas niet zo heel veel makelaars tegen die echt hard willen lopen voor hun klanten, die de wensen van hun klanten voor ogen houden, die innovatief zijn en die van gebaande wegen durven af te wijken. Bij Van Gorp leidde het tot de overtuiging ‘het moet anders, het kan anders en ik ga daar maar eens mee beginnen’. Sinds begin 2014 is er als resultaat daarvan de website Hoomz.nl, die nu voor de uitdaging staat om echt te groeien en bekend te worden. ‘Alleen door als koper en verkoper met elkaar in gesprek te komen brengen we vraag en aanbod daadwerkelijk dichter bij elkaar’, stelt Van Gorp. ‘Door middel van een slim en eenvoudig feedback systeem na een match, vragen we de potentiële koper wat hij/zij van de woning vindt. Vind je het iets of vind je het niets? Is het iets, dan kunnen koper en verkoper met elkaar in contact komen. Vind je het niets? Dan willen we graag weten wat je op te merken hebt op basis van 3 simpele vragen: Hoe is de prijs? Hoe is de presentatie en Hoe is de woning zelf? Op deze manier verzamelen we essentiële informatie en krijg je als verkoper dat inzicht, wat je helpt je aanbod aan te passen op verschillende vlakken. Zo kun je er stap voor stap voor zorgen dat je een huis aanbiedt dat overeenkomt met de daadwerkelijke vraag.” Hoomz staat aan de vooravond, de komende weken, van een flinke aanpassing en uitbreiding. Er staan nu nog niet zo heel veel huizen op. Maar daarin kan verandering komen en daar hebben wij als consument dan baat bij. Dus bent u geïnteresseerd in huizen, houdt u dan www.hoomz.nl in de gaten.

hoewerkthoomz-clearfeedback-verkoperdashboard_contactverzoek

index

Leave a Comment