Er zijn veel mooie vakantiebestemmingen in Europa te vinden, maar Griekenland mag niet ontbreken op dit lijstje. Kreta is al jaren één van de meest populaire eilanden van Griekenland onder Nederlandse toeristen.Het is niet alleen het grootste eiland van Griekenland, Kreta is vooral ook erg mooi. Het eiland kent vele mooie steden en dorpjes en staat vol met indrukwekkende bezienswaardigheden. Natuurlijk moet je tijden je vakantie naar Kreta ook genieten van zon, zee en strand, maar je kunt je ogen ook prima de kost geven. Wij zetten een aantal hotspots van dit mooie eiland op een rij die je niet mag missen.

kreta

Samaria kloof

In het zuiden van het eiland kom je de Samaria kloof tegen. Door deze kloof kun je een prachtige wandeling van ongeveer 16 kilometer die je in vier tot zes uur kunt bewandelen. Trek goede schoenen aan en neem voldoende water mee, dan zal deze wandeltocht een activiteit zijn die je niet snel gaat vergeten.

Chania

Één van de mooiste steden van het eiland is Chania. Aan de noordkust van Kreta vind je deze prachtige stad met indrukwekkende Venetiaanse haven. Een gezellig centrum, leuke terrassen en restaurants en vele winkeltjes waar je heerlijk kunt shoppen maken van deze stad een bestemming die je mag missen tijdens jouw verblijf op Kreta.

Star Beach

Voor de liefhebbers van een heerlijk strand, zwembaden met glijbanen, leuke muziek en een gezellige sfeer, is Star Beach de plek waar je moet zijn. In Chersonissos is het de hele zomer erg gezellig, met Star Beach als bruisend middelpunt. Met name onder jongeren is dit een hele populaire bestemming op Kreta.

Frangokastello

In het zuiden van Kreta kom je het dorpje Frangokastello tegen. Het dorp bestaat voornamelijk uit een oude kasteelruïne waar je als toerist een kijkje kunt nemen in de Griekse oudheid. Rondom deze ruïne vind je verschillende accommodaties om te verblijven en natuurlijk een prachtig strand om te kunnen genieten van een dagje zon, zee en strand.

Wil jij de komende zomer naar Griekenland maar kun je niet kiezen welk eiland je moet bezoeken? Even lekker weg naar Kreta zul je niet snel vergeten. Wat je ook zoekt in een vakantie, op Kreta kun je het vinden. Een kijkje in de Griekse oudheid, prachtige dorpjes om rond te slenteren en kilometerslange kustlijn om te genieten van het echte vakantiegevoel. Goede reis!

Leave a Comment