Met de drastische verandering in tijden en houding ten opzichte van werken op afstand, kunnen we gemakkelijk veel voorbeelden van vrienden en kennissen vinden wanneer luxe huizen die al vele jaren worden gekoesterd, worden veranderd in houten huis bouwen dichter bij de natuur. Hoewel veel mensen gefascineerd zijn door dit idee, is er nog steeds een overtuiging dat veel van de gemakken die belangrijk zijn voor het comfort van het dagelijks leven moeten worden opgegeven bij het nemen van deze beslissing.

Volgens experts kunnen houten woning echter  veel huizen overtreffen op het gebied van comfort en ontwerp, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over voorzieningen. Om de evaluatie van de mogelijkheid om uw huis te veranderen gemakkelijker te maken, hadden we besloten om de belangrijkste voordelen van de blokhutten in dit artikel te bespreken.

Houten huis bouwen – niet alleen voor zomervakanties

Voordat u de voordelen van het vervangen van grote bakstenen huizen in detail bespreekt, is het belangrijk om te benadrukken dat bekende blokhutten niet alleen bedoeld zijn voor de zomervakantie. Professionals die al vele jaren gespecialiseerd zijn in de productie van houten huizen benadrukken – de blokhut kan perfect worden aangepast aan beide – zomer- en winter seizoenen. Er zijn ook veel voorbeelden van deze gebouwen die worden omgezet in moderne en gezellige huizen voor permanente bewoning.

Individueel ontworpen houten huizen kunnen worden gekenmerkt door een zeer modern interieur, een originele, niet noodzakelijkerwijs houten buitenkant, grote panoramische ramen, een terras van verschillende vormen en maten en vergelijkbare oplossingen die volledig onkarakteristiek zijn van een landhuisstijl. Hoe uw blokhut eruit komt te zien, hangt dus uitsluitend af van uw verbeeldingskracht en financiële mogelijkheden.

Grote ontwerpmogelijkheden

luxe-moderne-blokhut-zonnepanelen

Veel eigenaren van bakstenen huizen beschouwen houten huizen nog steeds als primitieve, vierhoekige hutten, die alleen aan de meeste levensbehoeften kunnen voldoen. De waarheid is echter het tegenovergestelde. Als u denkt dat een bakstenen of blokhuis alle mogelijke voordelen kan bieden, heeft u waarschijnlijk nog nooit een natuurlijke sfeer gevoeld in een houten huis dat is gebouwd voor permanente bewoning.

Het punt is dat u houten huis bouwen kunt maken door ze volledig aan te passen aan uw persoonlijke behoeften. Houten hutten kunnen ook meerdere verdiepingen hebben, met grote ramen, een modern, uitbreidend terras, met of zonder garage. Zo’n huisje kan ook worden ontworpen als een gebouw dat bestaat uit veel kleinere ruimtes, wat meestal typerend is voor een baksteentype of de oudere designhuizen. Als u echter van grotere ruimtes houdt en de voorkeur geeft aan meer licht , kan een blokhut van het loft-type een comfortabele keuze worden, zodat u een ultra modern interieur dichter bij de natuur kunt creëren.

Voor degenen die een unieke huisvesting optie willen die aan hun persoonlijke behoeften voldoet, maar niet de tijd hebben voor langere ontwerp- en aanpassingswerken, kan een voorbereid, individueel aangepast stacaravan project een geweldige oplossing zijn. Ten eerste kunt u op deze manier uw droomhuis kopen, niet dat van iemand anders, en het ontwerpproces zelf zal niet lang duren. Het is de moeite waard om te benadrukken dat onze partners, die al vele jaren gespecialiseerd zijn in de productie van houten huizen, de aanpassing van houten huis bouwen volledig gratis te koop aanbieden.

Bouwen zonder vergunning

De vraag die nog steeds vaak wordt besproken in bouwfora is – is het waar dat blokhutten zonder toestemming kunnen worden gebouwd? Hier moet echter worden benadrukt dat de bouwvereisten voor dergelijke huizen praktisch niet verschillen van die welke gelden voor elk ander type gebouw.

Een bouwvergunning is vereist als de oppervlakte van het huis groter is dan 80 m2 of als het gebouw hoger is dan 8,5 m. Het is belangrijk op te merken dat het keldergedeelte niet is opgenomen in de totale telling als deze niet is uitgerust. Ook de kelder- en terras ruimtes zijn niet meegenomen in de totale oppervlakteberekeningen. Bij het overwegen van de bouw van houten huis bouwen is ook de geplande bouwplaats belangrijk. De eisen voor een woning zonder vergunning zijn alleen geldig als deze niet gebouwd is op een perceel dat behoort tot het beschermde gebied.

Houd er rekening mee dat zelfs als het gebouw voldoet aan de vereisten van de voorschriften die constructie zonder vergunning definiëren, het nog steeds moet voldoen aan de vereisten van de gemeenschap om een gereguleerde afstand van 3 meter tot de perceelsgrens te handhaven en te worden gebouwd onder brand en sanitaire veiligheidseisen.

Korte bouwtijd

Als de bouw van bakstenen en blokwoningen enkele maanden tot meerdere jaren kan duren, kan een houten stacaravan van hetzelfde plein in slechts een paar dagen worden geassembleerd. Volgens deskundigen zijn de belangrijkste redenen voor zo’n korte bouwtijd van blokhutten waarschijnlijk uiterst eenvoudig, geprefabriceerd, gemakkelijk te monteren constructies en de mogelijkheid om bouwwerkzaamheden in alle weersomstandigheden uit te voeren.

Als, in het geval van baksteen of blokhuis, het gebouw extreem massieve funderingen en zware vloeren vereist, kan het houten huis, vanwege het relatief lichte, op een eenvoudige, snel te installeren fundering worden gebouwd. De installatie van dit type gebouw kan ook veel sneller worden voltooid en tijdens het, in tegenstelling tot de bouw van een bakstenen huis, wordt er niet veel nat bouwwerk uitgevoerd – het is bijvoorbeeld niet nodig om te wachten tot het metselwerk mengsel droog is.

Een eenvoudige decoratie

In het geval van baksteen of blokhuis is het noodzakelijk om een geschikte laag wanddecoratie te bieden die aanzienlijke extra kosten vereist. Als het gaat om blokhutten , kunnen ze eenvoudig worden bedekt met beschermende materialen. Gezien het feit dat de muren van het huisje voortdurend worden blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden en externe factoren, zoals neerslag of UV-stralen, en hout een natuurlijk materiaal is, moet speciale aandacht worden besteed aan de kwaliteit van deze beschermingsmaatregelen.

Vanuit technisch oogpunt zijn de belangrijkste voordelen van houten huis bouwen gevels bijzonder goede zelfisolatie en luchtcirculatie, evenals lage bedrijfskosten. Het is echter vermeldenswaard dat houten gebouwen niet alleen worden beïnvloed door het gekozen hout type, maar ook door de juiste, constant onderhouden bescherming van de gevel, wat ook geen erg goedkope oplossing is.

In het geval van bakstenen huizen is de kwestie van de afwerkingslaag een beetje eenvoudiger – een buitengevel of klinker tegel afwerking wordt meestal gebruikt. In vergelijking met de kosten van het afwerken van een houten huis – zal een buitengevel of klinker tegel echter veel duurder zijn.

Bij het installeren van een buitengevel is het gebruikelijk om slechts één hoofdmateriaal te gebruiken dat thermische isolatie biedt om het huis te beschermen tegen de negatieve effecten van het milieu, dus deze keuze kan de kosten van isolatie zelf enigszins verlagen. Hoewel huizen met dit type gevel geen goede luchtventilatie hebben, vanwege het extreem hoge niveau van isolatie-eigenschappen, maken ze het mogelijk om de verwarmingskosten van het huis aanzienlijk te verlagen en hun prijs is een van de meest betaalbare op de markt.

 Een flexibele prijs

Voortbouwend op het onderwerp bouw, is het belangrijk om te benadrukken dat het veel snellere bouwproces van houten woning een directe impact heeft op de bouwkosten. De lagere complexiteit van het werk vereist geen gebruik van dure apparatuur, bouwmaterialen kunnen worden geleverd door gemakkelijker transport, zelfs naar moeilijk bereikbare plaatsen. Stacaravans hebben ook grotere voordelen in het geval van reconstructie, wanneer bijvoorbeeld als er een extra muur in de constructie nodig is, het voldoende is om deze eenvoudig in te plaatsen. In het geval van een bakstenen huis vereist de implementatie van dergelijke wijzigingen extra betonnering van de muur, die meer doet denken aan een ander bouwproces dan aan een eenvoudige reconstructie.

Het is niet moeilijk te begrijpen dat houten huizen ook in prijs verschillen van bakstenen of blokhuizen vanwege bouwmaterialen. Gezien dat feit is de constructie van een dergelijk gebouw in alle gevallen veel lichter dan de constructie van een bakstenen huis. Dit heeft ook invloed op de ruimere keuze aan funderingen voor het huis. Voor de constructie van het houten huis is het mogelijk om eenvoudiger en goedkoper te gebruiken – paalfunderingen, die meestal geboorde of plug-in-typen zijn. In het geval van baksteen of blokhuis zijn veel sterkere funderingen nodig, zoals vlakke, Het kost meer om te installeren dan een paalfundering – met een plintafwerking en goede isolatie zal het variëren van gemiddeld € 60 tot € 70 per m2.

Een andere factor die een aanzienlijke impact heeft op de bouwkosten van bakstenen en houten woningen , zijn isolatiewerken. Het is vermeldenswaard dat bij het vergelijken van baksteen en houten huis, dat niet geïsoleerd is, een houten gebouw gemaakt van baksteen zijn natuurlijke hitte voorweerstand ver overtreft. Dit betekent dat als u dezelfde thermische besparing wilt krijgen die een niet-geïsoleerd houten huis heeft, u veel geld moet uitgeven om een bakstenen huis te isoleren.

Het is waar dat hoewel verschillende informatiebronnen vaak verwijzen naar hout als een materiaal dat uitstekende warmte- en geluidsisolatie biedt, een goede isolatie van een houten stacaravan speciale aandacht voor detail vereist. Dit komt omdat een blokhut gebouwd uit afzonderlijke delen, in tegenstelling tot een bakstenen huis, niet is gemaakt van een stevig materiaal, wat zelf voor dichtheid zorgt. Het is vermeldenswaard dat de thermische isolatie van blokhutten, net als een baksteen of blokhuis, niet alleen afhankelijk is van de geïsoleerde muren – volgens algemene berekeningen veroorzaakt maar liefst 25% van het warmteverlies ramen en deuren van slechte kwaliteit en 10-15% – plafond.

Voor degenen die willen begrijpen hoeveel houten huis bouwen kunnen kosten, is het de moeite waard om te weten dat er voor elk budget tal van aanbiedingen op de markt beschikbaar zijn. U kunt echter een eenvoudig huisje kopen met een oppervlakte van ongeveer 30 m2, dat geen moderne oplossingen heeft, voor ongeveer 5.000 euro, de extra isolatie en interieur installatiewerkzaamheden niet meegerekend. Als u denkt dat het blokhuis iets groter moet zijn, kunt u kiezen uit de tweede categorie gebouwen, die tussen de 5000 en 7000 euro kosten. Wie op zoek is naar alternatieven dichter bij de woonruimte, moet controleren op hogere plafonds, misschien zelfs blokhutten met twee verdiepingen (waarvan de prijzen momenteel beginnen bij ongeveer € 10.000 op de markt). Dergelijke gebouwen kunnen worden uitgerust met een hoogwaardig verwarmingssysteem en de leefruimte zal niet beperkt zijn.

Milieuvriendelijke oplossingen

Bij het creëren van het huis van onze dromen geven we meestal prioriteit aan verschillende dingen. Voor sommigen zijn de sterkte en duurzaamheid van het blokhuis belangrijk, wat vaak zelfs visueel wordt uitgedrukt door de reeks gebouwen. Er zijn ook anderen, blij met de ruimte en lichtheid van lichtgewicht maar niet minder duurzame houten woning. Hoewel houten en bakstenen huizen in de meeste gebieden aan dezelfde behoeften van de bevolking kunnen voldoen, kunnen de uitzonderlijke ecologische en natuurlijke kenmerken van blokhutten niet worden genegeerd.

In een tijd waarin natuurlijkheid en vriendelijkheid voor de natuur aan belang winnen in ons leven, winnen houten huizen die een sfeer van leven dicht bij de natuur creëren aan populariteit. Kortom, houten muren creëren een sfeer die niet door bakstenen muren kan worden gecreëerd. Hoewel het vanuit een technisch perspectief misschien geen belangrijke factor lijkt, tonen studies aan dat de natuurlijkheid en lichtheid die hout uitstraalt een impact hebben op de algehele kwaliteit van leven.

houten-veranda

Als u prioriteit geeft aan natuurlijkheid en van plan bent om een houten hut te bouwen, kunt u de natuurlijke houten muren behouden. Het zal niet alleen uw leefruimte versieren, maar zal ook goed samengaan met andere moderne interieur details. Het is ook belangrijk om te vermelden dat hout wordt gekenmerkt door natuurlijke ademhaling en constante luchtcirculatie. Daarom zal een grote hoeveelheid natuurlijk hout ook geen grote vraag naar een conditioneringssysteem in huis creëren. Niet minder waardevol zijn de natuurlijke geluidsisolerende eigenschappen van houten blokhutten, waarmee u het grootste deel van het geluid van buitenaf kunt verwijderen.

Leave a Comment