Een goede huidverzorging – inclusief de bescherming tegen de zon en een zachte reiniging – kan jouw huid gezond en stralend houden.

Heb je geen tijd voor een intensieve huidverzorging? Je kunt jezelf nog steeds in de watten leggen door de basis te volgen. Een goede huidverzorging en een gezonde levensstijl kunnen de natuurlijke veroudering helpen vertragen en verschillende huidproblemen voorkomen. Ga aan de slag met deze vijf recht toe recht aan tips.

1. Bescherm jezelf tegen de zon

familie-zonsondergang

Eén van de belangrijkste manieren om voor jouw huid te zorgen, is door deze tegen de zon te beschermen. Te veel blootstelling aan de zon kan rimpels, ouderdomsvlekken en andere huidproblemen veroorzaken en het risico op huidkanker vergroten.

Voor de meest complete bescherming tegen de zon:

  • Gebruik zonnebrandcrème. Gebruik een breedspectrum zonnebrandcrème met tenminste 15 SPF. Breng de zonnebrandcrème elke twee uur opnieuw royaal aan – of vaker als je zwemt of transpireert.
  • Zoek schaduw. Vermijd de zon tussen 10.00 uur en 16.00 uur, wanneer de zonnestralen het sterkst zijn.
  • Draag beschermende kleding. Bedek je huid met strak geweven shirts met lange mouwen, lange broeken en hoeden met een brede rand. Overweeg ook wasmiddel additieven, die de kleding voor een bepaald aantal wasbeurten een extra laag bescherming tegen ultraviolette stralen geven of speciale zonbeschermende kleding, die speciaal is ontworpen om de ultraviolette straling tegen te houden.

2. Rook niet

roken

Roken laat je huid er ouder uitzien en draagt bij aan rimpelvorming. Roken vernauwt de kleine bloedvaatjes in de buitenste huidlagen, waardoor de bloedstroom afneemt en de huid bleker wordt. Dit vermindert ook de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de huid, wat belangrijk is voor de gezondheid van de huid.

Roken beschadigt ook collageen en elastine – de vezels die jouw huid kracht en elasticiteit geven. Bovendien kunnen de repetitieve gezichtsuitdrukkingen, die je tijdens het roken maakt – zoals je lippen tuiten bij het inademen en je ogen dichtknijpen om de rook buiten te houden – bijdragen aan rimpelvorming.

Bovendien verhoogt roken het risico op plaveiselcelkanker. Als je rookt, is stoppen de beste manier om jouw huid te beschermen. Vraag je arts om tips of behandelingen om je te helpen bij het stoppen met roken.

3. Behandel je huid

gezichtsmasker-shaker

Het dagelijks reinigen en scheren kan een negatieve invloed op jouw huid hebben. Om je huid zo goed mogelijk te verzorgen kan je de gezichtsmaskers van Fanllorybeauty (zie hierboven) gebruiken in combinatie met de volgende tips:

  • Beperk de douchetijd. Warm water en lange douches of baden verwijderen oliën van jouw huid. Beperk de bad- of douchetijd en gebruik lauwwarm – in plaats van warm – water.
  • Vermijd sterke zepen. Sterke zepen en wasmiddelen kunnen de olie van jouw huid verwijderen. Kies in plaats daarvan voor milde reinigingsmiddelen.
  • Scheer voorzichtig. Breng voor het scheren scheerschuim, lotion of gel aan om jouw huid te beschermen. Gebruik voor een gladde scheerbeurt een schoon, scherp scheermesje. Scheer in de richting waarin het haar groeit, niet ertegenin.
  • Dep of klop de huid droog. Klop of dep je huid na het wassen of baden zachtjes droog met een handdoek, zodat er wat vocht op je huid achterblijft.
  • Bevochtig de droge huid. Als jouw huid droog is, gebruik dan een vochtinbrengende crème die bij jouw huidtype past. Overweeg voor dagelijks gebruik een vochtinbrengende crème, die SPF bevat.

Fanllory verrassingspakket winnen t.w.v. €100? Volg ze dan snel op Instagram


4. Eet gezond

gezond-eten

Een gezond dieet kan je helpen er op je best uit te zien en je op je best te voelen. Eet veel fruit, groenten, volle granen en magere eiwitten. Het verband tussen voeding en acne is niet duidelijk, maar sommige onderzoeken suggereren dat een dieet, dat rijk is aan visolie of visolie supplementen en weinig ongezonde vetten en bewerkte of geraffineerde koolhydraten bevat, een jonger uitziende huid kan bevorderen. Door veel water te drinken, blijft jouw huid gehydrateerd.

5. Manage je stress

man wearing white top using MacBook

Ongecontroleerde stress kan jouw huid gevoeliger maken en acne en andere huidproblemen veroorzaken. Om een gezonde huid en een gezonde gemoedstoestand te bevorderen, moet je stappen ondernemen om jouw stress te beheersen. Zorg voor voldoende slaap, stel redelijke grenzen, verklein je takenlijst en maak tijd vrij om dingen te doen, die je leuk vindt. De resultaten zijn misschien dramatischer dan je verwacht.

Leave a Comment