We zijn steeds meer bezig met duurzaam leven, om zo de aarde goed achter te laten voor de generaties die na ons komen. Toch denken veel mensen bij een duurzaam leven aan minder luxe en comfort, maar wie zegt dat duurzaamheid en luxe niet samengaan? Lees in dit artikel 5 tips om je huis bewust luxer te maken.

Kies voor een zwemvijver

zwemvijver

Een zwembad in de tuin is voor veel mensen de ultieme luxe. Door voor een zwemvijver te kiezen in plaats van een zwembad, geniet je van de luxe van een zwembad en zorg je tegelijkertijd ook voor de natuur. Een zwemvijver valt mooi weg in je tuin en zuivert het water door middel van speciale planten. Ook zijn er geen chemicaliën in het water te vinden. Zo kunnen kleine dieren en planten goed leven in het water en geniet jij op een warme dag van een verfrissende duik in jouw zwemvijver.

Compenseer voor je nieuwe aanwinsten

wit-houten-badkamer

Ga jij voor een nieuwe game room in de kelder of ben je van plan om een speciale wijn koelkast aan te schaffen? Compenseer dan voor je nieuwe aanwinsten door te kiezen voor zonnen energie. Door zonnepanelen te kopen en op je dak te laten plaatsen zorg je er niet alleen voor dat je gebruik maakt van duurzame energie, maar je bespaart ook op je energierekening. Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden met zonnepanelen. Denk bijvoorbeeld aan geïntegreerde zonnepanelen in je dak of zelfs aan het huren van zonnepanelen.

Geef je badkamer een bewuste make-over

Is het tijd om je badkamer een make-over te geven? Strakke tegels, vloerverwarming en een regendouche. Bij een nieuwe badkamer kies je al snel voor dingen die je meer luxe brengen, maar niet echt milieuvriendelijk zijn. Denk daarom eens na over een waterbesparende douchekop of kies ervoor de onder- en zijkant van je bad te isoleren. Heb je zonnepanelen op je dak?  Overweeg dan een zonneboiler aan te schaffen die het water dat je gebruikt met zonne energie opwarmt. Wat kost een zonneboiler? Voor gemiddeld € 2.300 heb je een zonneboiler met een inhoud van 100 liter.

Leave a Comment