Het dragen van die fijne en zachte huissokken heeft meer voordelen dan je ooit had gedacht. Laten we ze alle 7 met je doornemen!

Door je warm aan te kleden kan je besparen op je energierekening

boekhouden-financie-zaken-business

Wanneer de winter er weer aankomt, wordt het tijd om de kachel aan te zetten. Helaas zijn de gaskosten enorm toegenomen en daarom kan je maar beter zo lang mogelijk het stoken uitstellen. Om dit te realiseren is warme kleding, waaronder ook fijne warme sokken erg belangrijk. Door je simpelweg warm aan te kleden bespaar je een hoop energiekosten!

Je kunt je huis gedeeltelijk schoonmaken door er gewoon rond te lopen

Als je een stoffig huis hebt, nemen je sokken stofhazen, stukjes huid, plukken haar of spullen van schoenen op. Of je nu vloerbedekking of vaste vloeren hebt, de statische elektriciteit van de huissokken die met de vloer in contact komt, helpt om wat van dit materiaal op te nemen. Duizenden huisstofmijten kunnen leven van een klein beetje stof en kunnen milde tot ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Dit kan variëren van niezen, hoesten en eczeem tot astma-aanvallen. Het is een goed idee om de pluisjes van je huissokken te verwijderen voordat je ze in de wasmachine gooit.

Je kunt je voeten beschermen

person wearing white and gray sock

Dit lijkt misschien voor de hand liggend. Maar huissokken zijn best handig, vooral als je oude houten vloeren hebt. Bacteriële infecties kan je op blote voeten vrij snel oplopen. Nu zou een schoen natuurlijk een betere bescherming zijn dan een sok, maar er zijn huissokken met siliconen grips aan de onderkant. Zulke sokken zijn veel schoner dan een paar schoenen of laarzen waar stukjes hondenpoep (of erger) in terecht zijn gekomen. Nu heb je misschien geen spijker die uit de vloer steekt, maar een klein rondslingerend stukje Lego waar je per ongeluk op kunt stappen is best pijnlijk. Een sok is beter dan niets dragen, en weer beter dan een paar vuile schoenen of sandalen die net van de straat komen.

Je kunt anderen beschermen tegen virussen

Rondlopen met een gigantische wrat of twee kan nogal pijnlijk zijn, vooral als hij hard is en op een nabijgelegen zenuw drukt. (Als je er zo een hebt is het goed om even met je huisarts te praten, anders duurt het veel langer om te genezen naarmate de tijd vordert). Wratten worden veroorzaakt door virussen en als je in huis rondloopt met een wrat vergroot je de kans dat je gezinsleden of huisgenoten besmet raken en hetzelfde lot ondergaan. En kinderen elke dag huissokken laten dragen (om verdere besmetting te voorkomen) is een hele uitdaging die ouders liever vermijden.

Je kunt een bacteriële infectie voorkomen

warme-huissokken-boeken

Soms raken huisdieren zoals katten een beetje te opgewonden als je ze te veel aait. Ze kunnen reageren door aan je voeten te krabben of te bijten. Het probleem is dat als je huid breekt en bacteriën uit hun klauwen of tanden je wond infecteren. Zonder snelle behandeling zoals het aanbrengen van antiseptische crème kan de bacteriële infectie snel groeien en binnen een paar uur moet je misschien met spoed naar het ziekenhuis voor behandeling (je voeten kunnen tegen die tijd een gezwollen puinhoop zijn). Het dragen van huissokken kan je voeten beschermen zonder de problemen die schoenen en sandalen (die op straat zijn ingelopen) opleveren. Hoe dikker de huissokken, hoe beter de bescherming. Misschien wil je de aaitijd inkorten en de speeltijd van de kat combineren met een speeltje zoals een krabpaal.

Leave a Comment