Onder u zijn er vast en zeker flink wat mensen die hardlopen of op andere manieren intensief sporten. Dan hebben wij hier interwssant nieuws voor u. Het bedrijf MiTAC Europe komt namelijk met ’s werelds eerste activiteitenpolsband die gebruikmaakt van een ingebouwde ECG-sensor met NASA EMD-technologie voor het nauwkeurig meten van de hartslag. Het lijkt ons een prima ding. De MiVia Essential 350 is namelijk niet zomaar een activiteiten tracker: dankzij de ECG-monitor hebben gebruikers toegang tot Health & Body Index data en kunnen zij hun gezondheid verbeteren met een unieke ademhalingstraining functie, waardoor de Essential 350 het uitgelezen apparaat lijkt om een gezonder en meer gebalanceerd leven te realiseren.>>

Onder u zijn er vast en zeker flink wat mensen die hardlopen of op andere manieren intensief sporten. Dan hebben wij hier interessant nieuws voor u. Het bedrijf MiTAC Europe komt namelijk met ’s werelds eerste activiteitenpolsband die gebruikmaakt van een ingebouwde ECG-sensor met NASA EMD-technologie voor het nauwkeurig meten van de hartslag. Het lijkt ons een prima ding. De MiVia Essential 350 is namelijk niet zomaar een activiteiten tracker: dankzij de ECG-monitor hebben gebruikers toegang tot Health & Body Index data en kunnen zij hun gezondheid verbeteren met een unieke ademhalingstraining functie, waardoor de Essential 350 het uitgelezen apparaat is om een gezonder en meer gebalanceerd leven te realiseren.

Revolutionair
De nauwkeurigheid van activiteiten rackers wordt nogal eens in twijfel getrokken, maar gebruikers van de MiVia Essential 350 kunnen erop vertrouwen (zegt de fabrikant en haar PR-bureau) dat de polsband accurater de hartslag meet dan standaard optische hartslagmeters (OHR). De nauwkeurigheid van het ECG (elektrocardiogram) is te danken aan het feit dat de puls direct aan het hart wordt genomen, en niet via PPG (photoplethysmogram) vanaf de polsslagader, waarop de OHR-methode is gebaseerd. De lancering van de MiVia Essential volgt op de eerdere introductie van het medisch-gecertificeerde zusterproduct, de MiCor A100, dat medische professionals gaat helpen bij het monitoren van hartslag op symptomen van hartproblemen.

Health & Body Index
De data van de ECG-monitor wordt geanalyseerd door de Health & Body Index van de polsband. Door de ECG-sensor tussen de twee en tien seconden met een vinger aan te raken, kan de gebruiker zijn hartslag meten. Door de ECG-sensor gedurende 30 seconden (beperkte versie) of twee minuten (gedetailleerde versie) aan te raken, heeft de gebruiker ook toegang tot een volledige analyse. De resultaten zijn zichtbaar wanneer de polsband wordt gesynchroniseerd met de Android of iOS-app.
Na twee minuten geeft de app een gedetailleerd overzicht van de gezondheid, inclusief de ANS-leeftijd (Autonomic Nervous System) of de ‘werkelijke leeftijd’ van de gebruiker, het stressniveau en zelfs het lichaamsenergieniveau. Dit gaat vergezeld van een duiding van de getallen. Er wordt bijvoorbeeld weergegeven of het energieniveau hoog genoeg is om het huidige stressniveau aan te kunnen, gekoppeld aan een kort advies. Door deze informatie regelmatig vast te leggen, kunnen gebruikers bovendien hun huidige gegevens vergelijken met hun vorige meting om te zien of er verbeteringen zijn.
Een logboek met nauwkeurige gezondheidsindex-gegevens stelt gebruikers in staat om bewuster met hun gezondheid om te gaan en maatregelen te nemen voor geleidelijke verbetering. Een mogelijke manier om verbetering te realiseren is het beoefenen van diepe ademhalingsoefeningen met de Breath Training-functie..

Ademhalingsoefeningen
Onder stress, tijdens geanimeerde gesprekken of tijdens het sporten, is het heel gebruikelijk om te ademen op een manier die niet genoeg zuurstof naar de longen brengt. De unieke Breath Training functie van deze activiteitenpolsband helpt gebruikers bij het ontwikkelen van een diepere ademhalingstechniek. In de MiVia-app kunnen gebruikers werken met drie trainingsniveaus en krijgen ze bovendien begeleiding. Niet alleen kan diep ademhalen voor een lagere hartslag en meer ontspanning zorgen, op de lange termijn kan het ook helpen bij het verbeteren van de algemene gezondheid en het welzijn, wat zich vertaalt in een verbetering van de ANS-leeftijd, de energie- en stressniveaus en de slaappatronen. “Onze levensstijl kan aan gewoontes onderhevig zijn,” stelt Harold Cobben, Sales Director bij MiTAC. “Met de mogelijkheid om de hartslag nauwkeurig te bewaken en met gedetailleerde informatie over de gezondheid en het lichaam kunnen mensen inzicht krijgen in hun gewoontes en ze veranderen. De toegevoegde waarde van de Essential 350 is dat het niet alleen de persoonlijke lichaamsgegevens laat zien, maar ook een hulpmiddel biedt om ze te verbeteren met de Breath Training functie. Het lijkt misschien eenvoudig om dieper te ademhalen, maar het is een belangrijke component voor het verbeteren van het algehele welzijn, samen met nog veel meer aspecten, zoals lichaamsbeweging en een gezonde voeding.”

Primeur met NASA EMD-technologie
De MiVia Essential 350 is wereldwijd de eerste draagbare consumenten tracker die gebruikmaakt van de speciale NASA EMD-technologie. NASA gebruikt deze technologie zelf om kleine veranderingen in de omwenteling van de aarde te voorspellen, die worden veroorzaakt door natuurlijke fenomenen als getijden en aardbevingen. Deze kennis is van cruciaal belang voor ruimtemissies en moet absoluut accuraat zijn, want er is geen ruimte voor fouten. EMD staat voor Empirical Mode Decomposition. Het is een essentieel onderdeel van de Hilbert-Huang Transformatie (HHT) technologie van NASA. De NASA EMD-technologie wordt gebruikt in verschillende expertisegebieden, zoals astrofysica, zonnefysica, atmosferische turbulentie en nog veel meer.
De NASA EMD-technologie optimaliseert ook de Health Index en de ademhalingsmetingen. Het is moeilijk om het ademhalingsritme met ECG te monitoren zonder EMD, omdat er veel signaalvervuiling is wanneer het signaal wordt gedetecteerd door de ECG-sensor, waardoor de golfvorm van de hartslag onduidelijk is. Dit algoritme helpt de irrelevante ruis eruit te filteren, zodat het apparaat de RR-interval duidelijk kan zien. Hartslagvariabiliteit wordt gemeten door het berekenen van de tijd tussen de R-pieken op het ECG. Dus aan de hand van deze hartslagvariabiliteit berekenen we de Health Index. De EMD-technologie is niet nieuw, maar wel innovatief, omdat het de eerste keer is dat het wordt gebruikt in een consumenten-wearable.

Nog altijd een activiteitstracker
De MiVia Essential 350 fungeert ook als een dagelijkse activiteitstracker. Zodra de polsband meer dan 1,8 stappen per seconde meet, telt hij het als hardlopen of Activity Minutes. Hij houdt ook het aantal stappen bij, de activiteiten, de afgelegde afstand, de verbrande calorieën, de dagelijkse doelen en de vooruitgang over tijdsperiodes. De app houdt bovendien een slaapdagboek bij, zodat gebruikers hun slaappatronen kunnen analyseren om te zien of ze genoeg kwaliteitsslaap krijgen.

De dunne polsband is compatibel met smartphones, waardoor gebruikers waarschuwingen en previews van binnenkomende telefoonoproepen en berichten van onder meer WhatsApp, Facebook Messenger, Skype en Twitter kunnen ontvangen. Deze functionaliteit kan uitgeschakeld worden om niet gestoord te worden tijdens work-outs of ‘me-time’ en de juiste balans in het leven te garanderen.
Harold Cobben: “Bij MiTAC ontwikkelen we kwalitatief hoogwaardige producten die helpen bij het verbeteren van het algehele welzijn en de gezondheid, voor zowel de consumenten- als de medische markt. In 2017 lanceren we een nieuw consumentenproduct, de MiVia Run. De Run combineert het fitness-niveau van de gebruiker met patronen en resultaten van vorige work-outs, om dagelijks een gepersonaliseerde trainingsaanbeveling te genereren. Wij willen wearables maken die niet alleen de lichaamsgegevens van de gebruiker vastleggen en analyseren, maar die ook de middelen bieden om ze te verbeteren. MiVia is de slimme weg naar een gebalanceerd leven.”

Beschikbaarheid en aanbevolen verkoopprijs van de MiVia Essential 350:
De MiVia Essential 350 wordt deze maand leverbaar vanaf € 119.-.  De MiVia Essential app is gratis en compatibel met iPhone iOS 8 en 9, Android 5 en 6. Kijk voor meer informatie over de MiVia Essential polsband en app op de website http://www.mivia.com/nl-be/

Belangrijkste eigenschappen
Unieke activiteitspolsband met ingebouwde ECG-sensor – Een korte meting van twee tot tien seconden op de ECG-sensor met NASA EMD Technologie levert een veel nauwkeuriger hartslagmeting op dan bij een optische hartslagmeter. Het regelmatig monitoren van de hartslag helpt mensen om bewuster met hun leefstijl en algehele gezondheid bezig te zijn.

Health & Body Index – Wanneer gebruikers de ECG-sensor gedurende 30 seconden tot twee minuten gebruiken, hebben zij de beschikking over volledige analytics met ANS (werkelijke) leeftijd, lichaamsenergie en stressniveaus. Kennis van deze feiten helpt bij het realiseren van een gebalanceerder leven en het verbeteren van het algehele welzijn.

Ademhalingstraining – Met de MiVia app hebben gebruikers de beschikking over drie niveaus van ademhalingstraining, voor het verbeteren van hun ANS-leeftijd, het verhogen van hun energieniveau, het verminderen van stress en het verbeteren van hun slaap.

Activiteiten tracker – Tel stappen, track activiteit en analyseer slaap; altijd en overal. Iedere stap is een stap dichterbij een gezonder en gebalanceerd leven. Gebruikers zouden moeten streven naar 10k stappen per dag en een gezonde acht uur slaap per nacht om hun lichamelijke gesteldheid te zien verbeteren.

Running/Activity Minuten – Zodra de polsband meer dan 1,8 stappen per seconde meet, gaat de Essential 350 ze tellen als Activity Minutes. Iedere Activity Minute helpt bij het reduceren van het stressniveau, het verhogen van het energieniveau, het verlagen van de hartslag en het verbeteren van het algehele welzijn over de langere termijn.

Slaap-tracking – De MiVia Essential houdt de duur en de kwaliteit van de slaap van de gebruiker bij in een slaapdagboek op de MiVia app. Door zich bewuster te worden van slaappatronen, kunnen gebruikers hun slaaptijd verbeteren en, nog belangrijker, hun algehele welzijn verhogen.

Grootte en gewicht: 46 x 21.5 x 11.3 mm / 25 g

Oplaadtijd: 1,5 uur

Waterbestendig IPX7

15 dagen accuduur (zonder Bluetooth Low Energy mode)

Houdt zeven dagen gedetailleerd bewegingen bij

Houdt de totalen bij van de afgelopen 30 dagen

Leave a Comment