Als iedereen een saunaruimte in zijn huis kon hebben, dan zijn infrarooddekens natuurlijk overboden. Niet alleen voel je je extra luxe als je er in zit, maar ze helpen ook je lichaam te ontgiften van al het nare spul. Jammer genoeg nemen ze kostbaar onroerend goed in beslag en zijn ze duur. Infrarooddekens zijn echter de nieuwste – meer praktische – trend in welzijn. Plus, ze laten je je leven leiden (a.k.a. binge-watchen van je nieuwe favoriete Netflix show) terwijl je je lichaam verwent.

Wat is een infrarooddeken?

Zoals de naam al zegt, is het in feite een sauna – variërend van 26 tot 60 celcius – die je om je lichaam wikkelt om alle hoekjes en gaatjes aan te pakken. Infrarooddekens zijn eigenlijk de populairste optie op de markt, omdat ze dezelfde resultaten geven (doei gifstoffen!) bij een lagere temperatuur, waardoor ze draaglijker zijn voor mensen die de hitte van een gewone sauna niet aankunnen. Op hun beurt belasten ze je lichaam minder, waardoor ze efficiënter werken.

Wat zijn de voordelen van een Koanna infrarooddeken?

infrarooddeken-paars

Net als een gewone sauna helpen infrarooddekens het lichaam te ontgiften van ongewenste chemicaliën en afzettingen van vetweefsel af te breken. Aan de buitenkant kun je verminderde cellulitis en gewichtsverlies opmerken. De echte voordelen zitten echter in je lichaam, zoals verlichting van spierspanning, lagere bloeddruk, minder ontstekingen, verlichting van hoofdpijn, verhoogde stofwisseling en een sterker immuunsysteem.

Wie zou wel en niet een infrarooddeken moeten gebruiken?

Vooral sporters zijn een prima kandidaat voor infrarooddekens. Of ieder ander die regelmatig naar de sportschool of trainingslessen gaat. Als je zwanger bent of Lupus, Multiple Sclerose, Hemofilie, of huidaandoeningen hebt, raadpleeg dan eerst je arts.

Tips voor mensen die een infrarooddeken voor het eerst gebruiken

sauna-deken-zwart

Behandel het zoals je een hete yogales zou behandelen: hydrateer, hydrateer en hydrateer nog wat meer. Om het meeste uit je sessie te halen, drink je water voor, tijdens en na de sessie.

Toptip: Gebruik een waterfles of beker met een rietje, zodat je gemakkelijk aan je water kunt nippen terwijl je in de deken beperkt mobiel bent. Eet nooit vlak voordat je je in de deken nestelt.

De frequentie en de tijd die je gebruikt is helemaal aan jou: De meesten raden aan te beginnen met een sessie van 15 minuten, eenmaal per week, en dan op te werken tot een sessie van 45 minuten, tot driemaal per week. Draag voor je eerste paar sessies katoenen onderkleding, want het kan even duren voor je lichaam aan de hoge temperaturen gewend is. Normaal gesproken is het echter niet aan te bevelen kleren te dragen terwijl je in de deken gewikkeld bent.

Infrarooddekens vs verwarmde dekens

infrarooddeken-zwart

Vraag je je af hoe een saunadeken zich verhoudt tot een vertrouwde verwarmde deken? Het belangrijkste verschil is dat een saunadeken lijkt op een slaapzak in die zin dat hij je lichaam volledig omhult, met temperaturen die variëren van 26 tot 71 graden. Een saunadeken van Koanna, ontwikkeld uit Den Haag, kan gebruikt worden in een bed, op de vloer of in een stoel.

Leave a Comment