De hout beton schutting is de meest gekozen schutting en dat is niet zo gek. Want er zijn ontzettend veel soorten, waardoor er altijd wel een combinatie is die bij u past. Wilt u ook een hout beton schutting kopen, maar weet u nog niet welke u moet kiezen? We geven u drie voorbeelden ter inspiratie.

Houten tuinschermen

Bron: tuinafscheiding.nl

Als u graag een duurzame schutting wilt met een natuurlijke uitstraling, dan is een beton schutting met tuinschermen van hout een logische keuze. Er is veel keuze in houtsoorten en daardoor kunt u helemaal zelf de uitstraling van de schutting bepalen. Tuinschermen van grenenhout of vurenhout zijn vaak licht van kleur en daardoor passen ze bij veel soorten tuinen. Door het neutrale karakter van het hout valt de schutting niet erg op en dat kan juist mooi zijn als u wel graag privacy wilt in de tuin, maar geen opvallende schutting.

Er zijn ook tuinschermen van andere houtsoorten, zoals hardhout. De kleur hiervan is donkerder en daardoor heeft het een warme uitstraling. Hardhout past goed in natuurlijke tuinen waar de kleur mooi aansluit bij het groen van planten. Ook bij moderne tuinen wordt vaak voor hardhout gekozen, juist omdat de warme kleur een mooi contrast geeft met grijze kleuren. 

Composiet tuinschermen

Bron: tuinafscheiding.nl

Wilt u graag een schutting die geen onderhoud nodig heeft? Dan kunt u beton ook combineren met een tuinscherm van composiet. Dit materiaal bestaat uit een combinatie van houtvezel en kunststofvezel. Hierdoor is composiet sterk en kan goed tegen vochtige weersomstandigheden. Daarom heeft het geen beits of olie nodig om goede conditie te blijven en dat scheelt tijd. 

Composiet tuinschermen hebben vaak een modernere uitstraling dan houten tuinschermen. Maar er zijn ook schermen met een zichtbare houtnerf, waardoor het composiet eruit ziet als hout. Dat maakt het ook een geschikte keuze voor mensen die de natuurlijke uitstraling van hout mooi vinden, maar liever geen tijd kwijt zijn aan onderhoud.

Beton met motief

Voor de liefhebbers van een robuuste tuinafscheiding is de hout beton schutting zeker ook een goede keuze. In dat geval kunt u kiezen voor een schutting met hoge betonplaten met een motief. Dit kan een steenmotief zijn of rotsmotief. Door de hoge betonplaten is het houten tuinscherm dat er bovenop komt wat lager. Het beton is dus nadrukkelijker in beeld en dat zorgt voor een stoere uitstraling.

Er zijn dus veel mogelijkheden met een hout beton schutting. 

Leave a Comment