Het is dé trend van het moment: zwart in je badkamer. Sommige mensen gaan voor een compleet zwarte badkamer, anderen kiezen voor wat zwarte details. Niks is goed of fout, want met zwart zit je altijd goed! Het is namelijk, net als wit, een tijdloze kleur. Dankzij het rustige karakter van de kleur, kun je het makkelijk met andere kleuren en materialen combineren. Ideaal! Wij geven je wat extra inspiratie zodat je jouw badkamer een mooie zwarte make-over kunt geven.

Ga voor donkere of zwarte tegels

badkamer-zwart-marmer-modern

Oké, we weten dat dit een vrij grote verandering is als je inspiratie aan het opdoen bent voor je huidige badkamer. Mocht je een nieuwe badkamer uitkiezen of je hebt genoeg budget voor een complete make-over, dan kunnen we je zeker aanraden om voor donkere of zwarte tegels te gaan. Zeker als je een grote badkamer hebt, dan staat dit super mooi. Donkere tegels weerkaatsen minder licht, waardoor je badkamer wat minder groot lijkt. Dit is perfect als je wat meer sfeer in je badkamer wilt creëren. Verder vormt het een prachtige basis voor de rest van je badkamer.

Leuk de badkamer op met zwarte accessoires

We lieten het net al even valle, maar zwarte accessoires zijn ideaal om je badkamer mee af te stylen. Accessoires zijn natuurlijk ook ideaal als je kleinschalig je badkamer wilt opleuken. Een kleine verandering kan voor een groot resultaat zorgen! Wat dacht je er bijvoorbeeld van om een zwart prullenbakje te nemen? Of kies voor een zwarte toiletrolhouder, zwarte toiletborstel en een zwart zeeppompje in je toilet. De ruimte lijkt weer als nieuw! Om je nog even wat inspiratie te geven: je kunt ook voor een zwarte radiator of een zwart rekje voor je shampoo gaan.

Kies voor zwart sanitair

moderne-badkamer-zwart

Het mooie aan zwart sanitair is dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt. Als jij voor een zwarte wastafelkraan, een zwarte douche en een zwart toilet wilt gaan, is dat natuurlijk helemaal goed! Je kunt er ook voor kiezen om voor een paar zwarte elementen te gaan. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte wastafelkraan, zwarte douche en neem daar een witte wastafel bij met een grijze onderkast. Stijl dit geheel af met een aantal zwarte accessoires en kies voor één kleur handdoeken. Zo creëer je eenheid, maar heb je tegelijkertijd ook een mooie variatie!

Neem een zwart wastafelmeubel

Als je geen tijd of zin hebt om heel veel aan je badkamer te veranderen, kun je ook voor één grote verandering gaan. Dit doe je door voor een zwart wastafelmeubel te gaan. Dit meubel is vaak het middelpunt van een badkamer en is daarom een echte eyecatcher. Je kunt je voorstellen dat het een hele verandering is als je ineens voor een zwarte variant gaat. Een zwart wastafelmeubel geeft een mooi contrast als je een witte wastafel hebt. Je kunt het natuurlijk ook andersom doen! Je scoort er hoe dan ook punten mee.

Zwarte accessoires bij de douche

Als je een inloopdouche hebt dan heb je nog veel opties om aan een touch of black te doen. Zo kun je bijvoorbeeld een douchewand nemen met zwarte accenten. Deze zwarte accenten kun je terug laten komen in de vorm van een zwart frame of bijvoorbeeld zwarte scharnieren of handgrepen. Dit geeft een industriële uitstraling aan je douche en daarmee ook je badkamer.

Leave a Comment