In elk seizoen proberen we de decoratie van ons huis wat aan te passen, zodat het steeds weer verrassend binnen blijft. Decorateurs en ontwerpers van over de hele wereld laten ons decoratie trends zien, die wij dan weer kunnen gebruiken om onze woonruimtes mee te verfraaien.

En omdat 2019 bijna ten einde is, zijn deze ontwerpers nu al druk bezig om de nieuwe woontrends 2020 te bepalen. Ben jij er klaar voor om kennis met deze nieuwe trends te maken?

De interieur en decoratie trends van 2020

De trends voor het interieur, die we het komende jaar zullen zien, hebben een gemeenschappelijk doel: het huis een comfortabele uitstraling geven en het is veelal geïnspireerd op de natuur.

 • Het wordt een trend om huizen te decoreren met materialen zoals hout en veel vegetatie en er zal gebruik worden gemaakt van accenten van zilver en goud om het meer uitstraling te geven.
 • Zoals we al eerder zeiden, zal het gemeenschappelijke doel zijn om huizen comfortabel en gezellig te maken. Daarom zal er gebruik worden gemaakt van textiel en etnische details waarmee we, dankzij de verscheidenheid aan opties, de ruimte een persoonlijk tintje kunnen geven.

Als je wilt dat jouw huis eruit ziet volgens de nieuwste mode-rage, moet je dit artikel lezen omdat wij de decoratie trends voor 2020 voor je op een rijtje hebben gezet. We zijn er zeker van dat de tips, die je hier zult lezen, je volop inspiratie zullen geven.

1. Interieur trends in 2020: gebruik van natuurlijke materialen

Anders dan in voorgaande jaren, waarin open en strakke ruimtes de trend waren, zien we in 2020 ontwerpen die echt heel anders zijn. Het is nu juist de bedoeling om intimiteit en warmte aan elke ruimte toe te voegen, zodat het veel uitnodigender is om te gaan zitten en om gasten in te ontvangen.

2. Trends om je huis in 2020 mee te decoreren: meer intieme en gastvrije omgevingen

Hoewel we niet kunnen ontkennen dat open ruimtes je het gevoel geven dat je huis ruimtelijk en groot is, moeten we ook erkennen dat er momenten zijn waarop die open ruimte het comfort kan verminderen omdat je bijvoorbeeld kookluchtjes uit de keuken in de kamer kunt ruiken of dat je bijvoorbeeld lawaai uit een andere ruimte hoort, terwijl je juist op zoek bent naar rust.

3. De kleurentrends voor 2020

Flexa-HomeForplay-Kleurentrends2020-1-min

De kleurentrends veranderen voortdurend en in 2020 zullen we vrolijke en sobere tinten zien, waardoor hun keuze zeer veelzijdig en eenvoudig is. Laten we de kleuren voor de meubels, het textiel, voor op de muren en voor het gehele interieur eens bekijken…

Kleurentrends in de inrichting van 2020: grijs

De kleur grijs is nog steeds een trend omdat het een neutrale kleur is, die prima kan worden gecombineerd met levendige kleuren. Het kan worden aangebracht op binnenmuren en het kan worden gebruikt voor de decoratie van meubels. Je ziet het ook terug in tapijten en textiel.

Grijs om de muren en de meubels mee te schilderen

De kleur grijs kun je niet alleen gebruiken op de muren in huis. Het zal ook prachtig zijn als kleur voor het meubilair om elke kamer van het huis mee te decoreren.

Roze

We zien de kleur roze eigenlijk al een paar seizoenen en ook volgend jaar zullen we het volop tegenkomen. In 2020 zal het vooral met andere kleuren worden gecombineerd. 

Roze in de decoratie van huizen in 2020

Of het nu om de muren, het textiel, de accessoires of de meubels gaat, de kleur roze zien we terug in verschillende tinten, van pastelroze, oudroze, perzikroze of roze-lila en dit geeft een delicaat en elegant tintje aan het interieur.

Paars is een nieuwe trendy kleur in 2020

Eén van de meest aantrekkelijke trends in 2020 op het gebied van interieurkleuren voor huizen, is de aanwezigheid van paars in meubels, textiel en accessoires zoals lampen of afbeeldingen aan de muren.

De kleur paars is in 2020 aanwezig in al zijn tinten

Van licht tot donker, de kleur lila, violet en paars, zal in al zijn tinten en combinaties sterk in een avant-garde interieur terugkomen.

Groen is in 2020 een trendy kleur

Het thema in 2020 is de natuur en een van de favoriete kleuren wordt dan ook groen in al zijn tinten. Laten we eens een paar voorbeelden in alle kamers van het huis bekijken.

Een donkergroene kleur voor het meubilair en het textiel in huis

De donkere en diepe kleuren zijn vooral te zien in de meubels en in de bekleding van de stoelen en fauteuils, waardoor er een accent in de decoratie wordt gecreëerd.

Kleurentrends voor decoratie in 2020: blauw 

Dit zie je veel terug in de stoffering van meubels.

Blauw in alle tinten om het huis een kleurtje mee te geven en aan te kleden 

Alle tinten blauw zie je in 2020 terug maar vooral kobaltblauw zal echt een topper voor in het interieur zijn. 

Kleurencombinaties in interieurdecoratie in 2020: groen en pastelroze

Hoe kun je kleuren op de muren en in meubels combineren? In 2020 blijven de zachte en delicate tinten zoals pastelkleuren, vooral roze en groen, een echte trend.

Deze combinatie van kleuren kan worden gebruikt in eetkamers, keukens, slaapkamers of in ruimtes waarin gasten worden ontvangen. Als je deze kleuren combineert met natuurlijke materialen in het meubilair, creëer je precies het concept wat in 2020 zo trendy wordt: natuurlijke warme en gastvrije omgevingen om heerlijk in te wonen.

4. Welke materialen worden er in 2020 vooral gebruikt?

Flexa-HomeForCare-Kleurentrends2020-Vlakken-Stoel-min

Qua materialen wordt hout een ware trend. Grenen, eiken, mahonie of imitatiehout, blijven ook in 2020 populair.

 1. Hout in huisconstructies, zoals de plafonds of pilaren
 2. Hout voor de vloeren (zowel binnen als buiten)
 3. Houten meubels in alle kamers
 4. Hout in de decoratie
 5. Hout in de afwerking
 6. Hout voor de deuren en de ramen

Maak met volle teugen gebruik van hout!

Donker hout is in 2020 een ware decoratietrend 

In tegenstelling tot voorgaande jaren waarin het lichte hout erg in trek was, zullen we volgend jaar donkere tinten zien, die de ruimte meer elegantie en een vleugje luxe geven. Zorg dat je genoeg verdient, want mooi hout kan hoog oplopen in de prijs.

Veel gebruikte materialen in 2020: plantaardige vezels 

Naast het hout wat je terugziet in meubels, vloeren, plafonds en decoratieve accessoires, is de trend alles wat met de natuur te maken heeft en dit zullen we vooral terugzien in de aanwezigheid van rieten, jute en rotan objecten in ons interieur. Deze materialen zorgen voor een grotere hoeveelheid texturen in de decoratie en zullen onze omgevingen veel aangenamer worden.

Leer is nog één van die materialen die we in 2020 terug zullen zien in de interieurdecoratie

Hoewel er materialen zijn die nooit uit de mode raken, zijn er ook seizoenen waarin ze onmisbaar zijn in de decoratie en dat is ook het geval is met lederen fauteuils zoals Chesterfields, die veel worden gebruikt in inrichtingen met industriële accenten en als volgend jaar zullen we veel leer in combinatie met metalen zien. Wat is er nu een beter idee dan te profiteren van de aanwezigheid van een mooie fauteuil als deze?

Materiaal trends voor decoratie in 2020: metalen

Metalen zul je in 2020 in al zijn varianten, van industriële esthetiek zoals staal tot een geoxideerd aspect en goud en zilver in allerlei interieurs zien terugkomen.

De metalen kunnen in de decoratie worden verwerkt door een eettafel lamp en verschillende accessoires zoals de frames van spiegels, de poten van sommige meubels zoals salontafels en andere kleine decoratieve stukken.

Metaal en metaalkleuren als materiaal om in 2020 onze huizen mee te decoreren

De metalen zullen aan de inrichting van de verschillende kamers in huis wat glans toevoegen. Bovendien kan het metalen materiaal worden aangepast om elke huis mee te decoreren:

 • Moderne stijl
 • Klassieke stijl
 • Eclectische stijl
 • Minimalistische stijl
 • Vintage stijl

5. Hoe kun je in 2020 de muren van het huis decoreren? 

Met betrekking tot trends om in 2020 de muren of binnenmuren te schilderen of te decoreren moet je de volgende punten eens bekijken:

Behang is een geweldig hulpmiddel om in 2020 de muren van het huis mee te versieren en zal in veel ontwerpen terugkomen. Het kan een artistiek tintje hebben of canvas simuleren zodat je een prachtig kunstwerk krijgt.

Behang met motieven die de natuur oproepen zoals tropische prints op de muren (en textiel) is in 2020 trendy

Maar in 2020 zien we ook regenwouden en bossen terug in de decoratie en dan kun je denken n de muren tot de patronen van kussens, dekbedden, handdoeken. In 2020 draait het om de natuur.

Foto’s om de muren van alle kamers van het huis mee te versieren

Een andere optie om de muren te versieren, is om afbeeldingen op te hangen en kleuren en natuurlijke motieven te combineren. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan schilderijen die groen en wit combineren, evenals afbeeldingen van bijvoorbeeld een cactus of een ananas.

6. Maak in 2020 een binnentuin! Sterke trend en het zal wel even zo blijven

In 2020 is alles geïnspireerd op de natuur en dan mag natuurlijk een binnentuinen niet ontbreken in de inrichting van het huis. Het is een ruimte voor ontspanning en rust voor het hele gezin.

Bij de binnentuin kun je een kleine stoel of fauteuil plaatsen, zodat je kunt genieten van de stilte en de schoonheid van je tuin.

7. Decoratietrends in 2020: accessoires

Flexa-HomeForMeaning-Kleurentrends2020-Badkamer-min

Hoe kun je je huis decoreren? Welke accessoires moet je gebruiken? Aan het begin van dit artikel hebben we al vermeld dat etnische motieven in 2020 hun plaats innemen in de inrichting en dus is het het perfecte moment om de spulletjes die je tijdens je reizen hebt verworven tentoon te stellen. De aanwezigheid van objecten en accessoires uit andere culturen voegt een vleugje magie en avontuur toe aan huisdecoratie.

Combinatie van kleuren, texturen en culturen

Er zijn zoveel opties op het gebied van kleuren, texturen en culturen dat je die kunt gebruiken om te laten zien waar je voor staat.

8. Wat is de trend in 2020 voor keukens? Decoratietrends in 2020: zwarte keukens

Decoratietrends in 2020: zwart voor in de keuken. De keukens zijn dit jaar zwart. Hoewel het een gewaagde kleur is voor dit deel van het huis, zijn volledig zwarte keukens heel erg mooi.

Trends om je keuken in 2020 mee te decoreren

Als je je keuken wilt decoreren, wat denkt je er dan van om het binnenkort te laten renoveren? Combineer de kleur zwart met metalen en natuurlijke materialen.

 • Zwart is een zeer elegante, verfijnde en avant-garde kleur, die de keuken ongetwijfeld super aantrekkelijk zal maken.
 • Om geen overweldigend gevoel te veroorzaken, worden deze keukens in evenwicht gehouden door de helderheid van metalen en de aanwezigheid van een paar planten. Kamerplanten als decoratie is namelijk nog steeds een trend en dat zal vast zo blijven.

9. Decoratietrends in 2020 voor slaapkamers: gestoffeerde hoofdeinden

Hoe decoreer je in 2020 de slaapkamer? De gestoffeerde hoofdeinden zullen vanaf volgend jaar een trend zijn in de decoratie voor de slaapkamers. Of het nu gestoffeerd of eenvoudig gecoat is, aarzel niet om het uiterlijk van je bed met deze trend te vernieuwen.

Voor meer ideeën nodigen wij je uit om het volgende artikel te lezen: ideeën en geweldige ontwerpen voor het hoofdeinden van het bed:

En als je je eigen hoofdeinde wilt maken, delen we dit project: Hoe maak je een hoofdbord in Chesterfield-stijl voor je eigen bed?

10: Decoratietrends in 2020: natuurlijkheid, helderheid en charme!

flexa-kleurentrends-a-home-for-meaning6-min

Zoals we hebben gezien, zullen de interieurs in 2020 zowel glamour als natuurlijkheid uitstralen. Dit dankzij de aanwezigheid van natuurlijke materialen zoals riet en hout (voor meubels en tapijten), maar ook met de verfijnde verwerking van metalen.

We zullen ook muren zien die zijn versierd met schilderijen, maar deze keer zullen we ons niet beperken tot het ophangen van een of twee prenten, hoe meer werken je aan de muur hangt, hoe beter het effect zal zijn. Welke stijl je ook kiest om het interieur van je huis mee te decoreren je moet wel rekening houden met wat we in dit artikel hebben besproken… vertel ons eens welke van deze trends jouw favoriet is?

Welke van deze trends is jouw favoriet?

Voor meer woontrends voor 2020 en praktische informatie kan je gratis woonbrochures aanvragen.

Leave a Comment