We hebben er even op moeten wachten, maar de nieuwe iPhone 12 is nu dan toch eindelijk gepresenteerd door Apple. Ten opzichte van de iPhone 11 zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd, die het toestel meer dan het bekijken waard maken. Denk bijvoorbeeld aan de verbeterde camera en het grotere scherm van de iPhone 12 Pro Max. In dit artikel zetten we de verschillende verbeteringen die in de iPhone 12 zijn doorgevoerd voor je op een rijtje. Wat mag je van het toestel verwachten? Om welke redenen zou jij de aankoop van dit toestel moeten overwegen?

Tip: bekijk de iPhone 12 hier alvast! Je kunt de iPhone 12 direct bestellen, waarna deze kort na de levering aan Nederland naar je toe wordt gestuurd.

De iPhone 12 wordt geleverd in vier formaten

iphone-12-wit-blauw

Credit: Vodafone.nl

Zoals ook verwacht werd, wordt de iPhone 12 geleverd in vier verschillende formaten. De iPhone 12 Mini is het kleinste model, met een formaat van 5.4 inch. Het doet ons hiermee terugdenken aan de tijd van de iPhone 5s, welke en vergelijkbaar formaat had. Het basismodel, de iPhone 12, en de iPhone 12 Pro beschikken over een formaat van 6.1 inch. Hiermee komt het toestel overeen met z’n voorganger uit 2019. De iPhone 12 Pro Max is met zijn 6.7 inch het grootste toestel uit deze productserie. Opvallend, want niet eerder produceerde Apple een toestel met zo’n groot scherm! Het sluit aan bij de trend, dat mensen hun telefoon steeds meer gebruiken voor het streamen van films en bijvoorbeeld het lezen van documenten.

Streamen van films sneller met 5G-netwerk

Nu we het toch over het streamen van films hebben: deze zullen steeds sneller geladen worden! De iPhone 12 is op termijn te verbinden met het 5G-netwerk, welke momenteel wordt uitgerold in Nederland. Men verwacht dat deze functie niet direct beschikbaar is bij de levering van de nieuwe iPhone. Eerst zijn landen als Amerika en bijvoorbeeld Duitsland aan de beurt. Overigens is de aansluiting op het 5G-netwerk niet alleen wenselijk bij het streamen van films. Gebruik het snellere internet ook om eenvoudig bestanden te kunnen delen, foto’s aan sociale media toe te kunnen voegen, enzovoorts.

Verbeteringen in de camera van de iPhone 12

iphone-12

Credit: Vodafone.nl

De iPhone 12 Pro en Pro Max zijn uitgevoerd met de LiDAR-sensor van Apple. Komt de naam je bekend voor? Dat klopt, want de sensor wordt momenteel al gebruikt in de iPad Pro van Apple. Het voordeel van deze extra dieptesensor, is het feit dat het nog makkelijker wordt om het formaat van objecten op te meten middels je camera. Het gebruik van een rolmaat is hierdoor verleden tijd.

Daarbij draagt de LiDAR-sensor bij aan de kwaliteit van toepassingen van augmented reality (AR) op je telefoon. Dergelijke toepassingen worden steeds realistischer!

Leave a Comment