Moet je nu de nieuwe ‘iPhone 13’ kopen of misschien toch nog voor de iPhone 12 gaan? In dit artikel geven we je meer duidelijkheid.

Welke geruchten doen er zo allemaal de ronde?

We zullen beginnen met de veelbesproken iPhone 13.

Op dit moment vragen onze vrienden, familie en zelfs vreemden op het internet zich massaal af of ze nu de huidige iPhone 13 moeten kopen of toch nog het oude model tegen een veel lagere prijs. Elk jaar is het zo rond augustus en begin september weer flink raak. Dit jaar is het niet anders.

Meestal wordt, wanneer we deze vraag horen, deze gevolgd door vragen over hoe de nieuwe reeks eruit zal gaan zien. Die vragen zijn eigenlijk ook wel logisch: “Moet ik nu nog een iPhone 12 kopen of de iPhone 13 die net gelanceerd is?

De iPhone 13 die zojuist gelanceerd is heeft dezelfde afmetingen als de iPhone 12. Hij heeft alleen een snellere A15-processor, een always-on display functie, een ProMotion display van 120Hz en de ‘pro’-modellen hebben betere camera’s en ook een kleinere inkeping.

Als geen van deze functies je echt aanspreekt, kun je best de iPhone 12 die nu een jaar oud is nog kopen.

Hoe ben je van plan om je telefoon te gaan gebruiken?

iphone-12-pro-zwart

Het is ook de moeite waard om te overwegen wat je van plan bent om met je toestel te gaan doen.

Een jaar gebruiken en dan verkopen? Elke twee jaar upgraden? Even gebruiken en dan verkopen omdat hij dan nog veel waard is? Je toestel aan iemand doorgeven?

Als je je toestel in combinatie met een abonnement aanschaft, is dit waarschijnlijk een punt om over na te denken. Je hebt dan steeds recht op een nieuwe telefoon, dus kun je net zo goed upgraden als er een nieuw model beschikbaar is. Er is dan geen reden om dat niet te doen.

Voor gebruikers, die van plan zijn om de telefoon een paar jaar te gaan gebruiken maar hem dan toch te willen verkopen als hij nog iets waard is, raden we aan om de iPhone 13 te kopen. Je kunt dan door voor de nieuwste telefoon te kiezen van een extra jaar gebruik en upgrades profiteren.

Sommige gebruikers geven hun telefoon door aan een kind of aan iemand anders, die niet het nieuwste apparaat nodig heeft. In dit scenario is het ook logischer om voor de iPhone 13 te kiezen. Als je een toestel doorgeeft, wil je dat de telefoon zo lang mogelijk meegaat en de iPhone 12 is dan al verouderd. Door vanaf het begin met het nieuwste model te beginnen, zullen jij en degene die jouw toestel overneemt het langer kunnen gebruiken.

Het is misschien verleidelijk om nu te upgraden in plaats van te wachten maar denk dus ook na over de lange termijn.

Weeg de voordelen tegen de nadelen af

iphone-12-wit-blauw

Als je alles op een rijtje zet, zijn er zeker goede redenen om nu een iPhone 12 te kopen, evenals dat er goede redenen zijn om het nog een paar weken uit te stellen.

Eén van de beste redenen om nu een iPhone 12 te kopen, is dat de nieuwe functies misschien niet voor iedereen aantrekkelijk zijn en dat het kiezen voor een wat ouder model dan serieuze besparingen kan opleveren. Nu de iPhone 13 in de schappen ligt, wordt het nieuwe apparaat niet met korting aangeboden. Maar de wat oudere iPhone 12 zal wel worden afgeprijsd omdat verkopers hun voorraad willen opruimen.

Als jij het niet erg vindt om de functies van de iPhone 13 niet te kunnen gebruiken of als je geld wilt besparen, kun je ook nog even wachten. Na de lancering van de iPhone 13 kun je dan zeker een iPhone 12 met een hoge korting kopen. Maar als die functies wel interessant voor je zijn of als je het belangrijk vindt om je toestel zo lang mogelijk te kunnen gebruiken, ga dan voor de iPhone 13!

Leave a Comment