Apple bracht iPhone 13 uit op 14 september, 2021, samen met nieuwere generaties van Apple Watch, iPad en iPad Mini. Als je net als de meeste iPhone gebruikers bent, vraag je je waarschijnlijk af of je moet of wachten op de volgende generaties. In dit artikel belichten we 5 belangrijke redenen om nu de iPhone 13 te kopen.

Verbeterde levensduur van de batterij

Apple maakt de gemiddelde levensduur van de batterij van hun iPhones meestal niet bekend, omdat die afhangt van het gebruik. De iPhone 13 bevat echter grotere batterijen met een verbeterde levensduur en de A15 Bionic chip zou de energie-efficiëntie verhogen. De combinatie van grotere batterijen en de A15 chip leidt tot veel betere prestaties van de batterij. Als je veel tijd buitenshuis doorbrengt, is het de moeite waard te investeren in een telefoon die je niet voortdurend hoeft op te laden.

Volgens Apple heeft de iPhone 13 een batterijduur van 19 uur bij typische videoweergave. De iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max bieden respectievelijk 22 uur en 28 uur batterij bij typische videoweergave. Zodoende kun je, zelfs bij regelmatig gebruik, je iPhone 13 in wezen een hele dag op één lading laten meegaan. De verbeterde levensduur van de batterij is een van de meest overtuigende redenen om nu een iPhone 13 te kopen.

Verbluffende camera’s

iPhones staan bekend om hun schitterende camera’s en elke generatie van de iPhone brengt enorme verbeteringen ten opzichte van de vorige. De iPhone 13 bevat een grote breedbeeld camerasensor die 47% meer licht opvangt, zodat je in situaties met weinig licht scherpere en mooiere foto’s kunt maken. Als je graag ‘s nachts fotografeert, moet je zeker overwegen om naar een iPhone 13 te upgraden. Behalve de 12MP Wide en 12MP Ultra Wide camera heeft iPhone 13 ook de nieuwe A15 chip, die zorgt voor scherpere en helderdere beeldverwerking. Om ook ‘s nachts de perfecte selfie te kunnen maken, kan de 12MP TrueDepth frontcamera zowel de Nachtmodus als de Portretmodus inschakelen, waarvan de laatste zes verschillende effecten biedt.

De iPhone 13 beschikt ook over de Cinematic Mode tijdens video-opnamen. Deze video neemt op in Dolby HDR met automatische rekfocus modus, waardoor de schokkerigheid die bij thuisopnamen optreedt verdwijnt. Je kunt de scherpstelling van de video ook veranderen na de opname. Verder heeft iPhone 13 nu Fotografische Stijlen, waarmee je je foto’s kunt aanpassen met een van de unieke geïntegreerde stijlen in plaats van een uitgebreid nabewerkingsfilter te gebruiken. Je kunt nu prachtige, filmische video’s en foto’s opnemen en uploaden naar je socials met minimale bewerking.

iOS 15 functies

Apple bracht het langverwachte iOS 15 uit op 20 september, 2021, slechts een paar dagen na de lancering van de iPhone 13. Ze maakten in wezen duidelijk dat iPhone 13 en iOS 15 samen moeten gaan en elkaars mogelijkheden moeten aanvullen. Hoewel je iOS 15 ook op talloze andere iPhones kunt gebruiken, zal de A15 Bionic chip – met een 6-core CPU, een 4-core GPU en een 16-core Neural Engine – die in de iPhone 13 zit, de snelste en meest complete ervaring bieden.

Hieronder volgen enkele van de meest opwindende iOS 15 functies op iPhone 13:

 • Verbeterde FaceTime functies, zoals stemisolatie en FaceTime links.
 • Deel muziek, tv-programma’s en beeldscherm met anderen met SharePlay.
 • Aangepaste samenvattingen van meldingen zijn op bepaalde tijden beschikbaar.
 • Je kunt de tekst op foto’s automatisch transcriberen of vertalen.
 • iCloud Private Relay kan je IP adres en Safari surfgegevens versleutelen om de privacy te bevorderen.

Prachtig ontwerp

iphone-13-mini

Telkens als Apple een nieuwe iPhone aankondigt, staan de meeste mensen te popelen om te zien hoe ze eruit zien. Apple heeft een stellaire en ongeslagen staat van dienst voor het maken van visueel verbluffende en minimalistische producten, en hun iPhone ontwerpen stellen nooit teleur. De iPhone 13 heeft een prachtig, duurzaam flat-edge ontwerp met een aluminium frame. Het scherm is aan de voorkant voorzien van Ceramic Shield, het hardste en duurzaamste smartphone glas.

De iPhone 13 heeft drie essentiële veranderingen qua vormgeving – de cameraplaatsen, de grootte van de inkeping, en de kleuren.

De camera’s zijn diagonaal geplaatst voor het geavanceerde dual-camera systeem.
De inkeping van de iPhone 13 is 20% kleiner dan die van de iPhone 12, zonder dat dit ten koste gaat van de Face ID.
De iPhone 13 is verkrijgbaar in de volgende kleuren – Middernacht, Sterrenlicht, Blauw, Rood en Roze.

Alles bij elkaar genomen, verlegt iPhone 13 opnieuw de grenzen op het gebied van vormgeving, en geeft ons een slankere en aantrekkelijker smartphone dan ooit tevoren.

5G compatibiliteit

5G is de vijfde generatie van breedband cellulaire netwerktechnologie, die online connectiviteit sneller, krachtiger en responsiever maakt dan ooit tevoren. Naarmate 5G in het hele land wordt uitgerold, zullen we zien dat het een essentieel onderdeel van al ons leven wordt. De iPhone 13 geeft de toon aan voor onze wereldwijde verschuiving naar 5G technologie. Als je 5G krijgt en een vooruitstrevende telefoon wilt, moet je zeker voor de iPhone 13 gaan.

Hieronder belichten we enkele van de unieke voordelen van 5G op de iPhone 13:

 • Deelnemen aan competitief multiplayer gamen zonder vervelende vertragingen.
 • Snellere uploads en downloads dan ooit tevoren.
 • Je kunt 4K video’s live streamen op je iPhone 13 zonder vertragingen.
 • Speel HDR video’s met SharePlay op je AppleTV of SmartTV zonder wifi.
 • Maak je telefoon klaar voor de toekomst met de onvermijdelijke opkomst van 5G netwerkconnectiviteit.
 • Dankzij de slimme datamodus kan je iPhone zelf bepalen wanneer hij 5G moet gebruiken en wanneer hij zijn batterij moet sparen.

Leave a Comment