We horen veel over de gevaren van mobiele telefoons en mobiele telefoon accessoires – zoals niet-Apple iPhone opladers – van mensen die niet veel weten over elektronica en technologie. Maar welke adviezen zijn eigenlijk geldig? Bulk USB-kabels, lightning-kabels, algemene mobiele telefoonkabels – hoeveel weet je eigenlijk over veiligheid en onderhoud van deze technologie?

5 fabels over het opladen van je iPhone:

iphone opladen gif

Laad je telefoon niet ‘s nachts op.

Velen van ons laten hun telefoon ‘s nachts in het stopcontact zitten om wakker te worden met een volledig opgeladen apparaat. Dit is niet schadelijk voor de telefoon. Je smartphone is namelijk slim genoeg om te stoppen met het opnemen van energie van de stroombron zodra hij klaar is met opladen. Daarom kun je je apparaat blijven aansluiten op de Apple iPhone lader en het in het stopcontact laten zitten, zelfs als het niet meer opgeladen wordt.

Gebruik je telefoon niet tijdens het opladen

Deze mythe over het opladen van een iPhone komt van een geïsoleerd incident waarbij het toestel van een iPhone-gebruiker ontplofte. De waarheid is dat de gebruiker een namaak-oplader gebruikte, wat de schade aan de telefoon veroorzaakte. Het tegelijkertijd opladen en gebruiken van een telefoon is niet per definitie gevaarlijk. Om je telefoon comfortabel te kunnen gebruiken tijdens het opladen, kun je een oplader van het merk Apple kopen die verkrijgbaar is met een snoer van 6 meter!

Je kunt geen iPad oplader gebruiken voor een iPhone.

Eigenlijk kun je een iPhone in de helft van de tijd opladen als je een iPad-oplader van 12 watt gebruikt in plaats van de oplader van vijf watt die bij je telefoon wordt geleverd. Bovendien kun je veel dingen beter doen met accessoires die niet bij je telefoon worden geleverd.

Je hoeft je iPhone nooit uit te zetten.

Dit is eigenlijk niet waar. De meesten van ons zetten hun telefoon nooit uit, en hoewel dat niet het ergste is, is het helemaal niet goed voor de batterij van je telefoon. Volgens Apple Geniuses kan het af en toe uitschakelen van je telefoon de levensduur van de batterij ten goede komen.

Een niet-Apple iPhone-oplader gebruiken is gevaarlijk.

Ze zeggen dat het opladen van je iPhone met een niet-Apple iPhone-oplader je apparaat kan beschadigen. Dit is maar half waar. Als je alternatieve iPhone oplader van een betrouwbaar bedrijf is en het label “Made for iPhone/iPad” draagt, dan ben je helemaal veilig. Vermijd het gebruik van goedkope namaakkabels en -laders, omdat die vaak goedkoper zijn door een gebrek aan veiligheidsmechanismen in het interne circuit. Het komt door dit soort producten dat je hoort over iPhone batterijen die ontploffen en telefoons die spontaan in brand vliegen.

Beschadigde en gerafelde kabels kunnen brand veroorzaken. In 2008 ontstonden maar liefst 53.600 woningbranden in Amerika, als gevolg van elektrische storingen of defecten. Daarom is kabelonderhoud zo belangrijk. Smartphones hebben over het algemeen een levensduur van ongeveer twee jaar, maar dit kan worden verkort door niet goed voor je telefoonkabels te zorgen en ten prooi te vallen aan iPhone oplaadmythes.

Leave a Comment