De Apple iPhone XR werd al in 2018 gelanceerd, maar Apple verkoopt dit model naast de iPhone 11, de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max nog steeds. Deze smartphone zonder knoppen wordt geleverd met een groot Liquid Retina LCD-scherm van 6,1 inch, een enkele 12-megapixel camera aan de achterkant en een geweldige batterij met een lange levensduur.

Maar hoe gebruik je deze telefoon eigenlijk? De mensen die gewend zijn aan het gebruik van de iPhone 6, 7 of 8 kunnen deze nieuwe telefoon zonder knoppen een beetje ontmoedigend vinden.

Of je nu graag wilt leren hoe je het toestel met gebaren kunt navigeren, graag wilt weten hoe de portretmodus in de instellingen van de camera werkt of misschien wel Memoji wilt instellen, er is veel te leren bij het gebruik van dit toestel. In deze korte handleiding vind je bijna alles wat je moet weten over de iPhone XR, maar je kunt ook altijd onze handleiding met tips over de iPhone 11 lezen om meer te weten te komen over de iOS 13-software.

space gray iPhone X

iPhone XR hacks

Net als de iPhone X, die in 2017 werd gelanceerd, heeft de iPhone XR geen fysieke startknop maar moet je gebaren gebruiken om de interface te kunnen bedienen. Het duurt een paar dagen om aan de verandering te wennen, maar je zult merken dat het eigenlijk heel prettig is. Na een paar dagen zul je je afvragen hoe je het ooit zonder die gebaren hebt gedaan en het gebruik van een ‘oude’ iPhone zal oud en ouderwets lijken. Je kunt deze hacks ook gebruiken voor de iPhone xs max

Het ontgrendelen van je iPhone XR: kijk naar de telefoon en veeg vanaf de onderkant van het scherm met je vinger omhoog. Het is echt zo eenvoudig en je hoeft niet te wachten tot het hangslotsymbool bovenaan verandert in de ontgrendelingsafbeelding voordat je omhoog veegt.

Tik om te activeren: tik gewoon op het scherm van je iPhone XR wanneer deze is uitgeschakeld om het te activeren en te bekijken of je meldingen hebt. Om je toestel te ontgrendelen met Face ID, moet je het toestel oppakken en ernaar kijken.

Terug naar het startscherm: in welke app je ook bezig bent, als je terug wilt naar het startscherm, veeg je eenvoudig vanaf de onderkant van het scherm omhoog. Als je je in een app bevindt met een achtergrond, moet je onthouden dat je vanaf de onderkant van het scherm (d.w.z. de zijkant) omhoogschuift in plaats van waar de startknop zich vroeger bevond.

Maak een screenshot: druk simpelweg snel op de aan-/uitknop en de knop voor het verhogen van het volume en er wordt een screenshot gemaakt van wat er op het scherm staat.

Naar het controlecentrum gaan: vroeger moest je omhoog vegen om het controlecentrum te zien te krijgen maar nu moet je rechts bovenaan het scherm naar onder vegen. De iPhone XR heeft geen 3D Touch optie, maar wel een Haptic Touch optie, waardoor je lang op de pictogrammen kunt drukken om toegang te krijgen tot verdere instellingen binnen elk pictogram. Lees in onze handleiding meer over de Haptic Touch-functie en wat je ermee kunt doen.

Toegang tot open apps: eerder tikte je dubbel op de startknop om te bekijken welke apps je had geopend. Op de iPhone XR veeg je omhoog en pauzeer je met je vinger op het scherm. Je kunt de geopende apps vervolgens in de volgorde, waarin je ze hebt geopend, bekijken.

Lanceer Siri: hoewel je het populaire “Hey Siri” kunt gebruiken om de digitale assistent van Apple te activeren, is er nog steeds een manier om de functie ook met één druk op de knop te kunnen starten. Houd de wek/slaapknop aan de rechterkant van de telefoon ingedrukt totdat de Siri-interface op het scherm verschijnt.

Schakel je telefoon uit: omdat met het lang indrukken van de wek/slaapknop Siri wordt geactiveerd, wordt er een andere methode gebruikt om de telefoon uit te kunnen schakelen. Om dit te doen moet je de wek/slaapknop en de knop om het volume te verlagen tegelijkertijd ingedrukt houden en dan met je vinger schuiven om het toestel uit te schakelen.

Lanceer Apple Pay: de wek/slaapknop is voor het activeren van deze functie ook belangrijk. Klik twee keer op de knop en de Apple Wallet voor Apple Pay verschijnt, scan vervolgens je gezicht en dan zie je een bericht dat je je telefoon dicht bij de betaalmachine moet houden.

Toegang krijgen tot widgets op het vergrendelscherm: veeg van links naar rechts op het vergrendelscherm om toegang te kunnen krijgen tot de widgets. Deze tip is geweldig voor het controleren van je activiteitsringen als je een Apple Watch hebt of om de WhatsApp-chatpictogrammen te bekijken. Als je naar beneden scrolt, kun je de widgets bewerken en ook meer widgets toevoegen.

Leave a Comment